Girona

Qüestió de necessitat

El Girona aspira a aconseguir diumenge al feu de l’Oviedo la primera victòria a domicili aquest curs

Els dos desplaçaments que ha fet fins ara el conjunt dirigit per Míchel han suposat dues derrotes

En la categoria de plata, en què regnen la competitivitat i la igualtat, sumar a fora és sempre un valor afegit. Els equips es fan forts a casa, on aconsegueixen la majoria dels punts, per la qual cosa esgarrapar alguna cosa a domicili importa molt, i òbviament, encara més si es guanya. I aquest és el pròxim repte del Girona: guanyar a fora. Després de cinc jornades, en què n’ha disputat dues de visitant, no ha aconseguit guanyar a domicili, i, de fet, ha perdut els dos partits: al feu de la Ponferradina (2-1) i al del Màlaga (2-0), en què va oferir una imatge molt pobra. Diumenge al Carlos Tartiere, contra l’Oviedo (18.15 h), tindrà una altra oportunitat per guanyar i destapar-se en aquest sentit. El conjunt asturià no ha perdut de moment a casa, on ha disputat tres enfrontaments; va empatar amb el Lugo (2-2) i el Tenerife (0-0), i va guanyar contra el Cartagena (2-0).

Són diversos els fronts oberts que ha de tancar aquest Girona de Míchel Sánchez, que està encara en procés de construcció. L’equip no ha completat cap partit rodó i no rutlla com desitja l’entrenador, que reconeix que té feina per fer, i els següents matxs seran una altra prova per determinar en quin punt es troba. En aquest sentit, el rendiment fora de casa, en un conjunt en què destaca la joventut que té al mig del camp –el segon més jove de la categoria, amb 22 anys de mitjana–, és un dels interrogants que es plantegen. “Entrar a jugar el primer partit fora de casa, amb afició... Hem estat dubitatius al principi”, va dir el tècnic després del primer desplaçament a Ponferrada i, a Màlaga, dues setmanes després, la cosa tampoc va millorar.

De visitant

No és que el Girona tingui un patró repetit en els seus inicis de campanya a domicili. Des que juga al futbol professional, aquesta és la catorzena temporada, fins a sis vegades ha aconseguit la victòria en el seu primer desplaçament; en les vuit restants li ha costat més. Si és capaç d’imposar-se a l’Oviedo aquest diumenge, el conjunt de Míchel superarà sis grups blanc-i-vermells que a fora van trigar més de tres partits a aconseguir el primer triomf. Destaca, sobretot, la temporada 2011/12, en què l’equip no va sumar tres punts a fora fins a la jornada 35, després de no poder guanyar a fora ni amb Raül Agné ni amb Josu Uribe a la banqueta, i el triomf va arribar amb Javi Salamero. Més recent, el pitjor inici va ser fa dues campanyes, la 2019/20, la immediata després del descens. Aleshores, l’equip gironí no va estrenar-se a fora fins a la jornada 10, amb Juan Carlos Unzué, el primer dels quatre tècnics –Juan Carlos Moreno, Pep Lluís Martí i Francisco Rodríguez– que van dirigir l’equip aquell curs, que, precisament, va ser calamitós a domicili. Aquell Girona només va guanyar tres partits a fora en el campionat: l’esmentat amb Unzué i dos més amb Martí. La temporada passada, la primera victòria va arribar al camp del Leganés, amb molt patiment i gràcies a un gol de Mamadou Sylla. Era en la cinquena jornada –tot i que el Girona no havia disputat les dues primeres– i en el segon desplaçament de l’equip, pressionat per dues derrotes seguides, al camp de l’Sporting i a casa contra el Fuenlabrada.

LES DADES

0
derrotes
ha recollit l’Oviedo en els tres partits que ha jugat com a local. Dos empats i una victòria.

DESFETES

2
partits
va trigar a guanyar a fora el Girona el curs passat. Va perdre a Gijón i va guanyar a Leganés.

MILLORAR

El Girona va perdre al feu de la Ponferradina (2-1) i al del Màlaga (2-0)
El rendiment a camp rival és un dels fronts oberts que té l’equip blanc-i-vermell

EL PRIMER TRIOMF A DOMICILI DEL GIRONA EN LA LFP

Curs 2008/09
Celta-Girona 0-1 (j. 1)
Curs 2009/10
Salamanca-Girona 0-1 (j. 10)
Curs 2010/11
Barça B-Girona 1-2 (j. 19)
Curs 2011/12
Sabadell-Girona 2-3 (j. 35)
Curs 2012/13
Guadalajara-Girona 1-5 (j. 2)
Curs 2013/14
Eibar-Girona 0-3 (j. 2)
Curs 2014/15
Alcorcón-Girona 1-2 (j. 2)
Curs 2015/16
Bilbao Ath. - Girona 0-1 (j. 1)
Curs 2016/17
Getafe-Girona 0-2 (j. 7)
Curs 2017/18
Deportivo-Girona 1-2 (j. 9)
Curs 2018/19
Vila-real - Girona 0-1 (j. 3)
Curs 2019/20
Racing-Girona 0-3 (j. 10)
Curs 2020/21
Leganés-Girona 0-1 (j. 5)*
*El Girona va començar la lliga amb el campionat ja iniciat i el del Leganés era el seu tercer partit. Per tant, la victòria seria com si s’hagués produït en la jornada 3.
Curs 2021/22
?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)