Girona

La victòria és el camí

El tècnic del Girona, Míchel Sánchez, admet que sumar triomfs és l’única via per reforçar la implementació de les seves idees a l’equip

El madrileny veu els seus jugadors convençuts i es mostra esperançat amb l’evolució

El Girona visita demà el Carlos Tartiere per enfrontar-se a l’Oviedo, un dels equips més en forma del campionat, que encadena quatre jornades sense perdre. Els gironins marxen al migdia cap a terres andaluses després d’entrenar-se al matí a La Vinya i el tècnic, Míchel Sánchez, va oferir ahir la roda de premsa prèvia a l’enfrontament per analitzar i valorar el moment que travessa l’equip, que contra el Valladolid va poder trencar una ratxa de tres derrotes sumant els tres punts. A Oviedo toca un nou repte i la missió d’obtenir la primera victòria a domicili del curs després de perdre en les dues anteriors sortides contra la Ponferradina (2-1) i el Màlaga (2-0): “Necessitem guanyar a domicili per esvair els dubtes lluny de casa. És important vèncer l’Oviedo, però també ho és que ens acostem encara un pas més al que volem. En aquest procés es important que deixem de banda la pressió del resultat i ens centrem en com juguem. Veig l’equip bé i si això es tradueix en victòries, millor”, comentava Míchel Sánchez, que hi afegia: “Hem de fer que no ens esgoti guanyar i que ens centrem en el repte de ser protagonistes contra un rival que t’aclapara.”

En creixement

Per Míchel, el seu equip segueix els passos necessaris per arribar al millor nivell en el seu imaginari. El madrileny es mostra positiu davant l’evolució i l’actitud dels futbolistes, als quals veu “convençuts”, un aspecte que el tranquil·litza: “La meva sensació respecte a la nostra idea i el procés de millora és molt positiva. No és tant com el que jo voldria, però els jugadors estan en una fase de millora contínua i d’entendre el que volem. Sí que amb les tres derrotes em va donar la sensació, no pas que dubtéssim, però sí que necessitàvem canviar la percepció negativa per evitar una aturada en la creença de les idees”, analitzava l’exjugador del Rayo, entre d’altres.

L’entrenador del Girona s’ha mostrat fidel al seu estil i filosofia en els altres dos clubs que ha dirigit, el Rayo i l’Osca. En tots dos, a segona A, va aconseguir dos ascensos a primera, però en la màxima categoria va ser destituït després de dues ratxes molt negatives. Míchel no canviarà la manera de ser de l’equip, però admet que els resultats i el triomf són els aspectes més importants per reafirmar o ajudar a implementar els seus mecanismes: “La prioritat és guanyar, però això ho firmem en el minut 95. Abans hi ha un partit que hem de saber jugar amb la nostra idea. Si sumem els tres punts però juguem malament, d’acord, això ho podem arreglar. Si perdem no vull que l’equip tingui dubtes. Vèncer i consolidar les nostres idees són aspectes que van junts. El jugador està convençut i com a entrenador el més important és dir una cosa i veure que es fa al camp. Hi ha gent, i es nota en l’ambient, que té dubtes sobre si arribarem on volem, però nosaltres no en tenim.”

Un nou dibuix tàctic?

En paral·lel a la bona evolució del central Santi Bueno, a plena disposició, el tècnic no tanca la porta a fer que la figura de l’uruguaià possibiliti un nou dibuix tàctic per a l’equip que aporti noves solucions en situacions puntuals. Contra l’Oviedo, que juga amb dos puntes de referència (Samuel Obeng i Borja Bastón), i que buscaran l’un contra un amb Juanpe i Bernardo, la utilització dels tres centrals podria ser una via per evitar l’exposició dels dos defensors: “És una de les opcions, però també es pot fer una altra lectura i afegir un jugador més al mig del camp i evitar que el rival t’ataqui tant. Si pressionem i forcem pèrdues no hi haurà tantes transicions. Els tres centrals ens poden aportar sensació de seguretat, d’estar protegits i de ser capaços de dominar més el joc amb una opció més en la sortida de pilota”, sentenciava un Míchel conscient que l’equip viu en un procés de canvis i assimilació, però que ell és el primer que intenta adaptar el seu estil a la plantilla que li ha quedat després d’una planificació a l’estiu amb dubtes.

OPTIMISTA

“Respecte a la nostra idea i al procés de millora, hi veig moltes coses positives”

EN PARAL·LEL

“No hi ha d’haver dubtes. Vèncer i consolidar les idees són aspectes que van junts”

Bueno, totalment a punt, Juncà i Pablo Moreno, baixes per a Oviedo

Amb vista a l’enfrontament del Girona al Carlos Tartiere contra l’Oviedo, Míchel Sánchez va anunciar que no podrà disposar de David Juncà, que s’està recuperant d’una lesió muscular que es va fer durant la primera part del partit contra l’Sporting a Montilivi, i tampoc de Pablo Moreno. El tècnic blanc-i-vermell va assenyalar que el davanter andalús no té cap lesió, però que, a conseqüència de diversos contratemps físics en la pretemporada que va fer amb el Manchester City, el futbolista ha d’agafar el ritme competitiu adequat i que aquest objectiu no hauria d’allargar-se gaire en el temps –Pablo Moreno ja va gaudir de setze minuts en el duel a La Rosaleda de Màlaga–: “Està realitzant un programa de treball específic, ja que ha d’agafar el seu millor nivell. No té un termini, però aviat estarà disponible per ajudar l’equip”, explicava Míchel Sánchez, que sí que va assegurar que Santi Bueno fa passes de gegant cada setmana per assolir el nivell desitjat. De fet, el madrileny va admetre que el de Montevideo havia de jugar els últims 20 minuts del partit contra el Valladolid, però que els problemes físics d’altres companys li ho van impedir: “És un jugador molt important per a nosaltres i s’està entrenant a un nivell molt alt. Volem que hi sigui i que participi, i és que el nivell dels quatre centrals que tenim, amb Arnau també de lateral, és molt bo”, declarava l’entrenador del Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)