Girona

Construir i guanyar

El Girona visita aquesta tarda el feu de l’Oviedo amb l’objectiu de continuar-se fent com a equip, però, sobretot, d’aconseguir els tres punts

L’equip blanc-i-vermell encara no ha pogut guanyar a domicili i suma dues derrotes en els dos desplaçaments

El Girona de Míchel Sánchez continua en ple procés de construcció. El conjunt blanc-i-vermell és encara lluny de ser un equip fiable, disputades ja sis jornades de lliga, i li queda també recorregut per ser recognoscible d’acord amb el que vol l’entrenador. Els gironins han mostrat a estones la versió per a la qual treballa Míchel, que vol un equip protagonista, que ataqui a través de la pilota i generi ocasions, cosa que no s’ha vist amb continuïtat. No ha aconseguit el grup dirigit pel tècnic madrileny completar un partit rodó, els seus millors moments han estat trams, sobretot, en les segones parts, i, si el joc no ha estat convincent, tampoc ho han estat els resultats, ja que dels sis matxs jugats n’ha perdut la meitat, tres.

De fet, abans de l’últim, a Montilivi contra el Valladolid (1-0), l’energia que envoltava l’equip era negativa, després d’acumular les tres desfetes de manera consecutiva. La victòria contra els de Pucela va ser oxigenadora i amb aquest aire renovat el Girona afronta el compromís d’aquesta tarda a Oviedo. No és que fos una gran imatge l’oferta contra els castellanolleonesos, ja que va ser un duel de serrar les dents, decidit per un gol de penal de Stuani, però els tres punts van representar un respir per a un equip que s’ha de fer, però que també, sobretot, ha de sumar punts durant aquest procés. I a això va aquesta tarda (18.30 h) al feu de l’Oviedo, a continuar la seva construcció, però també a guanyar. No s’entreveu una empresa senzilla, cada partit a segona A i cada rival té la seva particularitat, i més a fora, en què l’equip no ha aconseguit cap triomf; en les dues jornades de visitant –contra el Ponferradina (2-1) i el Màlaga (2-0)– ha perdut. És aquest, el rendiment a fora, una altra de les assignatures que té pendents el grup blanc-i-vermell, que necessita destapar-se ja en aquest sentit.

Per fer-ho, no s’espera que Míchel surti del camí que està seguint, si més no pel que fa al dibuix. Amb el retorn de Santi Bueno, el preparador va reconèixer que rumia seriosament introduir una defensa amb tres centrals, però no s’entreveu que avui sigui el dia encara, almenys d’inici, amb el jugador uruguaià sense haver disputat ni un minut des que es va recuperar de la lesió al genoll. D’aquesta manera, hauria de donar continuïtat a la línia defensiva que en l’últim enfrontament va funcionar bé amb Calavera, Juanpe, Bernardo i Jairo. Més incògnites hi ha de mig camp endavant. L’altre dia, la medul·lar la van ocupar Terrats, Aleix i Borja, que podrien repetir, però a les bandes, no està clar qui en seran els integrants. Valery i Ureña són els que van jugar contra el Valladolid, però Míchel ha variat molt en cada partit i podria fer-ho també avui. I és que, per nivell de l’equip, està pràcticament obligat a encaixar Samu Saiz i Álex Baena en l’onze, almenys un dels dos. Tots dos són futbolistes amb molt de talent, diferents, dels que no té tothom, i és per això, perquè el Girona faci un salt de qualitat, que han de rutllar. Tot i això, no és un encaix fàcil, ja que són un perfil de mitjapunta, que si juguen a la banda no acaben de donar l’amplitud que aporten els esmentats Ureña i Valery, o Gabri o Sarmiento. No hi ha dubtes al davant, on Stuani capitanejarà el grup blanc-i-vermell.

OXIGENATS

L’últim triomf contra el Valladolid (1-0) ha donat aire després de tres derrotes

DERROTES

Malament a fora: ha perdut al feu del Ponferradina (2-1) i al del Màlaga (2-0)

PROCÉS

El conjunt de Míchel té encara camí per ser el que desitja l’entrenador

INCÒGNITES

Els ocupants, sempre diferents, de les bandes, principals dubtes de l’onze inicial

Ziganda: “No especularan”

Al Carlos Tartiere espera un Oviedo que té dos punts més que el Girona i que no ha perdut al seu camp. “Tots considerem que tenim més possibilitats de sumar a casa que fora. Sempre és un impuls el suport del públic en moments de dubte, o de pressionar el contrari”, va dir en aquest sentit el tècnic dels asturians, Cuco Ziganda, que va avaluar el conjunt gironí. “El Girona manté la columna vertebral de l’any passat. Van disputar play-off, i no els serveix quedar vuitens o novens”, va afirmar. “El seu objectiu és estar a dalt, han canviat jugadors, també entrenador, un gran tècnic que ha demostrat la seva vàlua, que ha estat capaç d’ascendir i està mirant d’implantar el seu estil”, va continuar. “No especularan, vindran a guanyar, i ens obligaran molt perquè intentaran dominar mitjançant la possessió. Ataquen amb molta gent“, va sentenciar. L’Oviedo afronta el partit en bona dinàmica, amb quatre partits seguits sense perdre i amb el seu punta afinat, l’osonenc d’origen ghanès Samuel Obeng, que ha marcat tres dianes en sis partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)