Costa aspirar a més

El Girona obté al Tartiere el primer punt a camp contrari però torna a mostrar greus dificultats per inquietar la porteria rival

L’Oviedo perdona tres vegades l’1-0 en una primera part preocupant dels gironins, que guanyen control en la segona però generen poquíssim

OVIEDO 0 GIRONA 0

ÀRBITRE:Gálvez Rascón, del col·legi madrileny.VAR:Milla Alvéndiz.Targetes grogues:A Borja Sánchez (72’) i Jirka (98’), de l’Oviedo, i a Álex Baena (40’) i Jairo (70’), del Girona.Targetes vermelles:Directa a Obeng (89’), de l’Oviedo.PÚBLIC:9.163 espectadors al Carlos Tartiere. LOCAL: Femenias Lucas David Costas Dani Calvo Pierre Cornud
Mossa (77’) Viti
Pombo (72’) Jimmy
Luismi (61’) Brugman
Javi Mier (61’) Borja Sánchez
Jirka (72’)
Borja Bastón Obeng
RESTA DE CONVOCATS: Tomeu Nadal (p.), Arribas, J. Montiel, Bolaño, Matheus Aias i Isaac.
Stuani (61’)
RESTA DE CONVOCATS: Ortolà (p.), Bra Kebé, Darío, Pol Lozano, Gabri, Ureña i Arnau.

El Girona es va endur del Carlos Tartiere el primer punt a camp contrari, però també la sensació que no troba la manera de traduir al camp les idees de Míchel. La proposta busca fer mal a partir de la possessió, i la realitat és que el domini és estèril. Ho va viure a Oviedo, i no és ni la primera ni la segona vegada. Amb tan poca capacitat d’amenaça al davant, costa aspirar a encadenar victòries i mirar amunt. Míchel, clar i contundent a la sala de premsa, té feina per activar futbolistes que haurien de marcar diferències i que estan molt apagats –Borja García, Samu Saiz, Baena– mentre prega perquè Stuani es vagi posant bé, veient que Nahuel Bustos continua sense arrencar i que no hi ha res més al davant. Un xut en el minut 98 hauria pogut donar una victòria sonada, però la fortuna ja s’havia aliat prou amb els gironins en una arrencada preocupant en què el conjunt de Ziganda va merèixer marcar.

Després del triomf fonamental contra el Valladolid, Míchel va donar continuïtat a l’onze i només hi va fer un retoc, l’entrada de Baena per Ureña. L’equip, que estrenava la samarreta llampant, va tenir la pilota només de començar, però no li va servir de res. Dos córners a favor en tres minuts prometien, però van ser un miratge. Perquè l’Oviedo no va necessitar gaire possessió per generar ocasions clamoroses. De fet, el més estrany és que el partit no hagués quedat pràcticament resolt superat el primer quart d’hora, perquè hi va haver tres accions claríssimes dels asturians. En la primera, Cornud va córrer tota la banda sense que ni Calavera ni Valery li fessin ombra, i Obeng, tot sol, la va enviar a fora. La segona va ser doble i va tenir l’heroi en Juan Carlos, que va corregir una errada gravíssima de Borja, que va assistir sense voler l’exdavanter del Girona B. També va fallar Dani Calvo, en una altra jugada per l’esquerra, on els asturians van trobar un forat.

Les ocasions del rival van atemorir el Girona, que va perdre fins i tot la possessió que havia tingut en els primers minuts. El descontrol feia por. La pressió alta de l’Oviedo dificultava la sortida dels gironins. I si ja patien en les transicions ràpides dels de Ziganda, només faltava afegir-hi regals amb pèrdues tan innocents com greus. El Girona va acabar la primera part amb més possessió de pilota, però Joan Femenías s’hauria pogut estalviar de ser a la porteria, perquè ni se’l va veure. Tot era molt previsible en els de Míchel, sense profunditat, incapaços de trencar línies i buscar moviments de ruptura. Tot fictici, tot estèril. I el més preocupant és que no ve de nou. Per molt bones intencions que hi hagi amb la pilota, l’equip no genera perill. Una pèrdua de Valery va provocar una altra bona intervenció de Juan Carlos, després d’un xut de Borja Bastón, i una de Bernardo, més maldecaps. El 0-0 al descans era un petit miracle.

Tot i que la segona part va començar amb un parell d’arribades dels locals, el Girona va guanyar tranquil·litat a partir de possessions més llargues i amb l’equip més junt. Tenir la pilota ajudava a augmentar la sensació de control i a evitar ensurts al darrere, però poca cosa més. Perquè a partir de tres quarts de camp, res de bo. Una centrada xut de Valery va ser el més ofensiu dels gironins en els primers 50 minuts.

Una de clara de Stuani

Míchel va mirar de potenciar l’atac amb l’entrada de Samu Saiz (per Baena) i Cristhian Stuani (per Nahuel). Feia segons que era al camp, i l’uruguaià va tenir la millor ocasió dels gironins, però no va poder connectar bé una centrada de Valery, que havia trencat bé Cornud en una acció puntual de qualitat. Semblava que el Girona començaria a carburar, contra un Oviedo per moments molt desaparegut, ja lluny de Juan Carlos. Però els visitants tampoc feien el pas endavant necessari per trencar un partit cada cop més insuls. Hauria pogut canviar si l’àrbitre hagués castigat unes mans de Dani Calvo dins l’àrea (78’). L’Oviedo va buscar la reactivació en la recta final, però una vermella a Obeng vista pel VAR (86’) va generar vuit minuts d’afegit. Els asturians encara van ser capaços d’acostar-se a la porteria de Juan Carlos, però Ureña i sobretot Samu van buscar un 0-1 que hauria estat massa premi.

DE MIRACLE

Només la falta d’encert impedeix a l’Oviedo encarrilar el partit en l’arrencada

INOPERANT

L’equip s’encalla a tres quarts de camp i tanca la primera part sense fer cap xut

EN LA SEGONA PART

Té més calma al darrere i hi posa més control, però no suficient per arribar a porteria

8 MINUTS D’AFEGIT

L’expulsió d’Obeng genera una recta final oberta, amb un xut de Samu en l’últim sospir

MINUT A MINUT

3’ Córner picat per Aleix Garcia que remata Bernardo, molt forçat, per sobre el travesser.
8’ Arribada per l’esquerra de Pierre, que li posa tensa a Obeng, que, sol a l’àrea petita, incomprensiblement xuta desviat.
15’ Borja regala l’esfèrica a Obeng, que es queda sol, però Juan Carlos evita el que semblava un gol cantat. 20’ Borja Sánchez la posa al cor de l’àrea, on Dani Calvo, tot sol, no connecta la rematada. 22’ Centrada de Borja Sánchez i Viti, de cap, remata desviat. 25’ Centrada de Lucas que s’enverina després de tocar en Bernardo, però bloca Juan Carlos.
39’ Borja Bastón arriba fins a la frontal i prova un xut sec que desvia Juan Carlos com pot. 51’ Centrada xut de Valery que va cap a porteria, però rebutja amb els punys Joan Femenias.
63’ Valery es desfà de Pierre i la posa rasa per Stuani que no connecta bé la rematada.
82’ Pèrdua d’Aleix i Jirka es queda sol davant Juan Carlos, però falla. A més, eren mans.
89’ Vermella directa a Obeng per una entrada a Calavera a l’alçada del genoll. 92’ Ureña rep al vèrtex de l’àrea, retalla i busca el primer pal, però el xut surt desviat.
98’ Xut de Samu des de la frontal que busca l’escaire i obliga a lluir-se a Femenias. 99’ Córner al segon pal que remata Bernardo picant a terra però massa centrat.