Espanyol

Superlliga blanc-i-blava

Exhibició coral d’un Espanyol que, tot i patir en el tram final, va merèixer golejar el Real Madrid en una tarda rodona a l’RCDE Stadium

El triomf contra el líder, amb gols de RDT i Aleix Vidal, reforça la moral periquita

Espanyol 2 Real Madrid 1

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil (Dídac, 81’), Cabrera, Sergi Gómez, Pedrosa; Bare, Melendo (Morlanes, 57’); Aleix Vidal (Wu Lei, 65’), Embarba (Nico Melamed, 65’), Darder (David López, 81’); Raúl de Tomás.REAL MADRID:Courtois; Lucas, Militao, Nacho, Alaba; Valverde, Modric (Jovic, 62’), Kroos (Casemiro, 62’), Camavinga (Rodrygo, 46’); Vinicius (Hazard, 72’), Benzema.GOLS:1-0 (17’) RDT; 2-0 (58’) Aleix Vidal ; 2-1 (71’) Karim Benzema.ÀRBITRE:Cuadra Fernández (C. Balear) T.G.:. Embarba (11’); Camavinga (28’); Dani Pendín (40’); Óscar Gil (78’).PÚBLIC:8a jornada del campionat de Lliga. RCDE Stadium. 23.377 espectadors van veure el partit en directe.

L’Espanyol es va cruspir el Real Madrid en un partit que passarà a la història del club. Acostumat, el conjunt català, a viure amb recel els seus duels contra el conjunt merengue, ha tornat a evidenciar que una cosa són les sensacions i una altra cosa molt diferent, les realitats estadístiques, que indiquen que els catalans tenen més facilitat per guanyar als blancs que no pas els seus rivals barcelonins. L’exhibició d’ahir n’és la prova més fefaent. Un Espanyol lluminós i espectacular va tenir contra les cordes tot un Real Madrid. Per moments, els blancs van ser una joguina en mans dels catalans. Moments de gran futbol amb combinacions, triangulacions i controls de la pilota com a armes més devastadores. El Madrid només podia treure aigua de la barca davant l’allau de joc ofensiu d’un Espanyol que va fer el que va voler amb el seu rival. Un adversari que somia en la superlliga, però que, ahir, va tastar l’orgull blanc-i-blau. Un partit en què els prop de 24.000 aficionats blanc-i-blaus que hi havia a la graderia van xalar amb el seu equip. Una comunió total de les grans tardes de futbol no exemptes de patiment. I és que sofrir és també part de l’ADN d’un equip que va posar sobre la taula el seu esperit més combatiu. Aquella resiliència que el fa especial i el fa navegar, massa vegades, a contracorrent.

El triomf és un cop sobre la taula i un impuls anímic per a un equip que necessitava un guió com aquest per creure en les seves possibilitats després del seu retorn a primera. L’exhibició de joc contra el Madrid no és casualitat. Els deixebles de Vicente Moreno havien deixat pinzellades de gran futbol contra el Vila-real i l’Atlético. Aquells dos partits van ser obres inacabades, però que insinuaven el potencial blanc-i-blau. Ahir, tot va fluir amb naturalitat contra un adversari gegantí que es va veure superat durant molts moments del partit per l’allau de joc local. La clau del triomf s’ha d’entendre en el domini de la medul·lar. La zona ampla va ser per a l’Espanyol i el joc va pivotar sobre la figura de Sergi Darder. Excels en les seves conduccions i precís en l’organització de joc. Un mèrit de matrícula d’honor per a un futbolista que tenia al davant Modric i Kroos. Res. El d’Artà va ser el metrònom del partit, i amb la col·laboració hiperbòlica de Melendo van desballestar el Madrid. Un cop superada la línia medul·lar era qüestió de percudir la defensa blanca. L’exemple més paradigmàtic d’aquesta seqüència és el gol que obria el marcador. Darder, a la sala de màquines, obria una pilota a la banda dreta per a Embarba. L’extrem superava amb velocitat Alaba i assistia per a RDT. El punta s’avançava a Lucas Vázquez per ficar el peu i obrir el marcador. Gol de killer. Gol de nou de referència. L’Espanyol va continuar sublimant el seu futbol i filant la seva obra coral fins al descans.

La segona part era la prova definitiva per esbrinar si la brillantor del primer acte donaria pas a una resposta del seu rival. El Madrid es va estirar per buscar la porteria de Diego López, però Aleix Vidal va incendiar el guió. El de Puigpelat va agafar la pilota amb decisió guanyant per velocitat Modric i fent una sotana a Nacho quan sortia al seu pas. Jugada de caràcter per plantar-se sol davant de Courtois i definir amb un xut ajustat al pal. Deliri a les graderies i tremolor de cames d’un Madrid que estava en mans de l’Espanyol. Darder va tenir a les seves botes el tercer per culminar un contraatac de manual. El d’Artà va fallar en la definició ajustant massa el seu xut, que va marxar fora de la porteria. Benzema s’inventava una jugada de fantasia per retallar la distància i alimentar l’èpica blanca. L’Espanyol va resistir, va patir i va competir en un final d’infart en què va acaronar el tercer en botes de Melamed. Un patiment romàntic que encara va fer més deliciós el triomf. Una gran tarda per trencar tòpics i, de retruc, créixer en autoestima.

ELS VESTIDORS

Hem fet un partit perfecte. Ens hauria agradat haver fet algun gol més per estar més tranquils. Només hem guanyat tres punts
Estem contents, hem fet un gran treball. Hem guanyat el líder, però hem d’anar per més
Raúl de Tomás
davanter de l’Espanyol
Hem jugat malament. És el nostre pitjor partit i hem merescut perdre
Carlo Ancelotti
ENTRENADOR del REAL mADRID
No podem fer la lectura que ens ha faltat fer el tercer; per guanyar el Madrid toca patir
Vicente Moreno
entrenador de l’Espanyol

Darder, el far

Aquest Espanyol no s’entén sense Sergi Darder. El futbolista d’Artà està mostrant el millor rendiment de la seva carrera. A la seva qualitat intrínseca hi ha afegit la confiança en les seves possibilitats. Ja no només es dedica a moure amb precisió l’orquestra blanc-i-blava amb la seva batuta, sinó que també s’atreveix a fer incursions de solista amb entrades per la banda i xuts des de la frontal. És el far de l’equip i la seva confiança és el seu aval.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)