Espanyol

El triomf de la calma

1a divisió. L’Espanyol suma el segon triomf consecutiu davant del Cadis amb gols de RDT i Nico Melamed. La victòria fa créixer la il·lusió d’un equip que guanya en consistència i equilibri

Espanyol 2 Cadis 0

ESSPANYOL:Diego López, Pedrosa, Sergi Gómez, Cabrera, Óscar Gil (Rubén Sánchez, 89’), David López, Darder, Melendo (Morlanes, 57’), Embarba (Wu Lei, 89’), Loren (Nico Melamed, 57’), Raúl De Tomás (Dimata, 86’)..CADIS:Ledesma, Iza, Chust, Haroyan, Espino, Fali (Perea, 60’), Jonsson (Álex Ferández, 70’), Alarcón (Calderón, 70’), Salvi (Álvaro Jiménez, 60’), Sobrino, Choco Lozano (Negredo, 70’).GOLS:1-0 (45’) RDT; 2-0 (66’) Nico Melendo. .ÀRBITRE:Mateu Lahoz (Valencià) T.G.: Óscar Gil (68’); Xt.PÚBLIC:9a jornada del campionat de lliga. RCDE Stadium. 15.678 espectadors van veure el partit en directe.

L’Espanyol ha sumat el seu segon triomf consecutiu que li permet mantenir una dinàmica positiva. Una situació que el catapulta amb 12 punts i il·lusions renovades gràcies els gols de RDT i Nico Melamed que han certificat el triomf contra el Cadis.

El duel davant els andalusos ha estat d’aquells que havien de calibrar quin era l’estat emocional i competitiu de l’equip. El triomf davant el Real Madrid va carregar els deixebles de Vicente Moreno d’autoestima. El triomf d’avui els ha propulsat cap a un equip que competeix davant un rival rocós i sense el pedigrí mediàtic dels blancs. No ha estat un partit lluminós. I és que el Cadis és d’aquells equips que t’empeny al cos a cos i embrutar la circulació de pilota. El Cadis és un equip que no té cap foc d’artifici per enlluernar el seu rival. És aquells conjunts silenciosos, però que t’atrapen, de mica en mica, en la seva teranyina. I així ha estat. Els catalans han començat el duel de manera efervescent i dinàmica, però s’ha anat apagant curtcircuitat pel bon treball defensiu dels andalusos. Un equip que, de la mà d’Álvaro Cervera, coneix la partitura que ha de tocar. Un equip sòlid en defensa i que no concedeix gaires ocasions al seu oponent. L’Espanyol es va anar desesperant amb un joc massa tàctic que només podia trencar amb un parell de xuts llunyans de Darder i RDT. Aquest últim, al pal, en impactar, prèviament, en un defensa del Cadis. Calia buscar solucions imaginatives per desembussar el guió. I aquí va aparèixer la pissarra de Dani Pendín. Embarba treia una falta, en curt, per Darder i aquest assistia en profunditat per a RDT que acaronava el gol. Ledesma, atent, evitava la diana. La primera part agonitzava i un córner infantil del Cadis va ser la prèvia del gol. Embarba ha posat una pilota per Loren que ha enviat la pilota al travesser. RDT ha recollit el refús i l’ha ficat a dins per sumar el quart gol del curs.

L’Espanyol ha iniciat la segona part amb ganes de tancar el partit i qui ha trobat el premi és Nico Melamed. L’etern revulsiu ha fet una bona filigrana a la frontal per traçar un xut que va picar en un defensa del Cadis camí de porteria. Era la sentència del partit i l’Espanyol s’ha dedicat a gaudir dels últims minuts de partit i Vicente Moreno ha donat l’alternativa al jove del filial, Rubén Sánchez. Un equip en dinàmica positiva i que està explorant fins on arriba el seu futbol i els seus somnis. De moment, l’equip està en creixement i l’afició segueix xalant amb un equip que ha sumat una nova il·lusió sota l’aixopluc del seu golejador: RDT i l’estrella emergent, Nico Melamed.