Espanyol

Empat boig amb un punt d'amargor

Els blanc-i-blaus han fet mèrits per golejar el seu rival. Han marcat Morlanes i RDT

Elx 2 Espanyol 2

ELX:Casilla; Barragán (Pere Milla, 82’), Verdú, Bigas, Mojica; Omar Mascarell (Tete Morente 64’) Raúl Guti (Palacios, 82’); Fidel, Pastore (Benedetto, 64’) Lucas Pérez (Gumbau, 64’); Lucas Boyé.ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil (Fran Merida, 82’), Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa; David López (Morlanes, 46’), Darder (Yangel Herrera, 67’); Melendo (Aleix Vidal, 76’), Embarba, Wu Lei (Nico Melamed, 46’); Raúl de Tomás.GOLS:1-0 (32’) Lucas Boyé; 1-1 (50’) Morlanes; 1-2 (52’) RDT; 2-2 (84’) Benedetto.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez (andalús) T.G.: Gonzalo Verdú (34’); Diego López (73’);Palacios (86’), Bigas (90+4’).INCIDÈNCIES:9a jornada del campionat de lliga. 13.449 espectadors al Martínez Valero van veure el partit en directe. 600 aficionats de l’Espanyol es van desplaçar a Elx en el primer desplaçament massiu de la temporada. Els jugadors de l’Espanyol van sortir a la gespa amb una samarreta de suport per a Gori, lesionat la darrera setmana.

L’Espanyol ha viscut un partit ciclotímic a Elx. Un duel ho ha passat per diverses fases i ha elevat a la màxima expressió la dita de qui perdona ho acaba pagant. Els deixebles de Vicente Moreno ha vist com dos regals defensius han servit perquè el conjunt local aconseguís un punt. Un empat que és agredolç pels catalans que han fet una excelsa segona part, on ha pogut golejar el seu rival, però ha acabat amb un trist punt que deixa un mal sabor de boca. I és que la superioritat de l’Espanyol, per moments, ha estat aclaparadora amb un joc lluminós i vertical. Els blanc-i-blaus hauran d’esperar per sumar el primer triomf lluny de casa i, fins ara, s’ha de conformar amb tres empats a domicili, l’últim avui. Un resultat que frena les bones prestacions d’un Espanyol que ha acaronat la tercera victòria consecutiva, però, també ha pogut perdre en l’últim minut el punt que tenia a la butxaca. Sort de Diego López, providencial en el temps afegit.

L’Espanyol ha iniciat de manera elèctrica el partit amb tres ocasions, la més clara, un xut ajustat d’Adrià Pedrosa ajustat al pal. El partit se n’ha anat enfosquint amb un predomini del joc a la medul·lar i amb un futbol massa horitzontal de tots dos equips. Un intercanvi de cops estèril que s’ha trencat amb una errada de David López. El capità ha rebut una pilota a 40 metres de porteria i l’ha perdut per la pressió de Lucas Boyé. El davanter ha aprofitat el regal per obrir el marcador perfilant-se a la frontal amb un xut sec i ajustat. El gol ha estat un cop anímic per un Espanyol que tenia controlat el partit i ara estava obligat a encarar la segona part amb la necessitat de redreçar el rumb.

Vicente Moreno ha fet dos canvis clau i ha donat entrada a Morlanes i Nico Melamed per David López i Wu Lei abans de començar la represa. Un moviment tàctic que ha esvalotat el joc de l’Espanyol. Un conjunt català que ha capgirat el marcador en dos minuts. El primer, un golàs de Morlanes, des de la frontal. És el primer gol del mig amb la samarreta blanc-i-blava. RDT, després d’una deliciosa assistència del velocista Pedrosa. L’Espanyol ha tingut una allau d’ocasions per fer el tercer i signar una rotunda golejada, però, ha vist com Benedetto s’ha aprofitat d’una jugada de mala sort de Cabrera per fer l’empat a set minuts del final. Ja, en el temps de descompte, Diego López ha evitat el desastre posant una mà miraculosa per evitar la derrota. Partit boig al Martínez Valero. L’Espanyol s’ha quedat amb la mel als llavis. Ha fet mereixements per guanyar, però s’ha quedat a mig camí.