Espanyol

Exhibició avortada

Espanyol. Té a tocar una gran golejada però acaba patint en el tram final i suma un punt amarg contra l’Elx

Elx 2 Espanyol 2

ELX:Casilla; Barragán (Pere Milla, 82’), Verdú, Bigas, Mojica; Omar Mascarell (Tete Morente 64’) Raúl Guti (Palacios, 82’); Fidel, Pastore (Benedetto, 64’) Lucas Pérez (Gumbau, 64’); Lucas Boyé.ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil (Fran Merida, 82’), Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa; David López (Morlanes, 46’), Darder (Yangel Herrera, 67’); Melendo (Aleix Vidal, 76’), Embarba, Wu Lei (Nico Melamed, 46’); Raúl de Tomás.GOLS:1-0 (32’) Lucas Boyé; 1-1 (50’) Morlanes; 1-2 (52’) RDT; 2-2 (84’) Benedetto.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez (andalús) T.G.: Gonzalo Verdú (34’); Diego López (73’);Palacios (86’), Bigas (90+4’).INCIDÈNCIES:9a jornada del campionat de lliga. 13.449 espectadors al Martínez Valero van veure el partit en directe. 600 aficionats de l’Espanyol es van desplaçar a Elx en el primer desplaçament massiu de la temporada. Els jugadors de l’Espanyol van sortir a la gespa amb una samarreta de suport a Gori, lesionat la darrera setmana.

L’Espanyol està explorant els límits del seu futbol. Les bones actuacions, contra el Real Madrid i el Cadis, havien disparat la il·lusió d’una parròquia que gaudeix com un adolescent. Tot i això, els periquitos són ciclotímics en el seu joc. Al Martínez Valero es va veure un Espanyol de dues cares. Capacitat per adormir el rival, durant la primera part, i electrocutar-lo sense compassió. El repte és apropar-se a la versió del joc coral. Un futbol sublimat per la tècnica i la visió perifèrica de futbolistes com Melendo, Darder i Melamed, Morlanes o Yangel Herrera, que ahir va debutar. El potencial d’aquest Espanyol està en la força de la medul·lar. Pocs equips poden interpretar una partitura a la velocitat a què ho fan els blanc-i-blaus. Visió perifèrica la que li va faltar a David López en el primer gol. El santcugatenc va veure com Lucas Boyé li robava una pilota per fer el primer. El capità sortia retratat en la jugada i lamentava el seu error de posicionament. Aquest regal va ser un tresor per a l’Elx, que fins al moment no havia inquietat els dominis de Diego López. Tampoc ho havia fet l’Espanyol, tret d’una bona acció de Pedrosa. El lateral de Castelldefels va fer un dels partits més complets del curs.

La grisor de la primera part va deixar pas a un segon acte lluminós. Vicente va fer dos canvis nuclear per capgirar el partit: David López i Wu Lei van donar entrada a Morlanes i Nico Melamed van revolucionar el partit. L’Espanyol va començar a traçar una exhibició de joc que va fer emmudir el Martínez Valero. Morlanes va fer un golàs des de la frontal per signar l’empat. Primer gol del mig, que es va reivindicar com a titular a ulls del seu tècnic. Dos minuts després, Pedrosa va executar una deliciosa assistència que RDT va engaltar per signar la remuntada. Cinquè gol del madrileny en lliga, el tercer partit consecutiu que marca L’allau de joc visitant era total, però l’Espanyol tot i tenir ocasions per fer la golejada no va acabar de rematar el partit.

A set minuts del final, una acció d’infortuni de Cabrera va permetre a Benedetto fer l’empat. Nervis finals dels catalans, que no van respirar tranquils fins al xiulet final. Diego López encara va tenir temps d’evitar el triomf de l’Elx posant una mà miraculosa a xut de Pere Milla.

Partit boig d’un Espanyol que continua en ple creixement tot i deixar escapar el triomf. Els blanc-i-blaus demostren que tenen arguments solvents per augmentar la seva fiabilitat i coratge suficient per convertir-se en una de les revelacions de la lliga. El moment de Pedrosa, l’eficàcia de RDT, la impetuositat de Morlanes i la primera aparició de Yangel Herrera, que ahir va debutar, són arguments per anar bastint un projecte estable. Dimarts, nou episodi contra l’Athletic Club a l’RCDE Stadium.

Hem deixat escapar una oportunitat d’haver sumat els tres punts
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
No hem matat el partit quan calia i ho hem pagat; marxem amb una sensació estranya