Espanyol

El davanter de moda

Espanyol. Raúl de Tomás viu als 27 anys el millor moment de la seva carrera. Amb 7 dianes és el segon màxim golejador de la lliga i demà podria convertir-se en internacional

Raúl de Tomás (Madrid, 1994) viu als 27 anys el millor moment com a futbolista. El davanter de l’Espanyol, referent des del primer dia que va arribar a l’entitat periquita aviat farà dos anys, ha crescut encara més en rellevància; marca gols, en dona i és, ara mateix, un dels davanters més diferencials de la lliga. “Sense els meus companys, sense el suport del club i de l’afició no hauria estat possible. El col·lectiu et porta a aquests èxits”, explicava el jugador just després de veure premiat el seu rendiment amb la convocatòria de la selecció espanyola en què va entrar substituint el lesionat Ansu Fati. De fet, el combinat que entrena Luis Enrique s’enfronta demà a Grècia a Atenes en un duel transcendental de classificació per al mundial en què RDT podria tenir minuts.

D’aquesta manera, el davanter és ben a prop de convertir-se en internacional, cosa que repercutiria en el seu contracte, que estipula que, si juga amb la selecció espanyola absoluta, la seva clàusula de rescissió passaria dels 60 milions d’euros als 70. Així es va acordar el gener del 2020, quan l’Espanyol va pagar 22,5 milions d’euros al Benfica en un mercat d’hivern en què va invertir –també van arribar Adri Embarba (10 milions) i Leandro Cabrera (9)– a la recerca d’una salvació que no es va produir. Tot i això, RDT, golejador acreditat, el curs anterior (18/19) amb el Rayo Vallecano havia marcat 14 gols a primera divisió, va fer-se notar aviat amb 4 dianes en els seus primers quatre partits, però una lesió al genoll el va llastrar i no va poder participar en el tram més important del curs i no va poder influir per evitar el descens.

Amb contracte fins al 2026 i una clàusula molt alta, no va sortir al final d’aquella temporada i es va quedar al club blanc-i-blau a la segona divisió A, en què jornada rere jornada va palesar que la categoria se li feia molt petita. Va ser el pitxitxi amb 23 dianes, que sumades a les tres assistències, el van fer ser també el que més gols va produir, en un curs de punt mort, abans del retorn a l’elit. “El dia de l’ascens és el meu millor moment. Va ser un gran dia, la recompensa de tot el curs, de tota la feina. Vam tenir moments bons i dolents, però vam arribar a bon port”, recorda el futbolista, agraït a l’Espanyol, que va confiar en ell en un moment complicat per a ell, ja que al Benfica no comptava gens. “M’he sentit molt bé des del primer dia i per això estic rendint”, diu. “Em sento molt identificat amb l’Espanyol i la família que hi ha aquí. Tothom està molt unit. Jo funciono millor quan hi ha unitat i puc dir que aquesta és la base de l’èxit d’aquest club, que està molt unit”, assegura.

Els números

Continuar amb aquesta determinació a l’àrea rival a un nivell superior és el què l’ha catapultat i és, amb 7 dianes, el segon màxim golejador de la lliga, empatat amb Vinícius Júnior (Real Madrid) i Luis Suárez (Atlético) i a tres de Karim Benzema (Real Madrid), que encapçala la llista amb 10. A més, l’ariet suma dues assistències repartides i és també el jugador que més xuts a porteria per partit fa de la lliga amb 1,8 de mitjana i el segon que més rematades fa amb 3,7, guarisme en què només el supera el pitxitxi Benzema (4,2).

Realment, costa d’imaginar-se aquest Espanyol sense RDT, que ha marcat exactament la meitat dels gols de l’equip i que en cinc ocasions ha marcat el primer gol del partit, el més important. En total acumula 35 dianes, en tots els seus partits de blanc-i-blau, un gol cada 150 minuts. RDT és el davanter de moda.

LES DADES

5
vegades
ha marcat RDT el primer gol d’un partit aquesta temporada, el que obre la llauna i el més important.
70
milions d’euros
serà la nova clàusula del davanter de l’Espanyol si juga amb la selecció espanyola. Ara mateix és de 60 milions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)