Espanyol

Pragmatisme cap a l’èxtasi

Espanyol. L’equip sap patir en la fase d’insistència de la Real i fa valer el primer gol de Yangel (77’) per confirmar la fortalesa a l’RCDE Stadium

Espanyol 1 Real Sociedad 0

ESPANYOL:Diego López; Aleix Vidal (M. Llambrich, 78’), Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa; Keidi Bare (Manu Morlanes, 58’), Yangel Herrera, Darder; Embarba (Melamed, 58’), Puado (Wu Lei, 78’) i RDT (Loren, 90’).REAL SOCIEDAD:Remiro; Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Diego Rico; Zubimendi, Guevara (Navarro, 81’); Portu (Barrenetxea, 59’), Oyarzabal, Januzaj i Sörloth (Isak, 59’).GOLS:1-0 (77’) Yangel Herrera.ÀRBITRE:Mateu Lahoz (valencià).T.G.:Aleix Vidal, de l’Espanyol, i Sörloth (43’), de la Real.T.V.:cap.PÚBLIC:19.935 espectadors a l’RCDE Stadium.

La Real Sociedad imposava respecte, però també va caure a l’RCDE Stadium, la gran fortalesa blanc-i-blava. El conjunt d’Imanol Alguacil, que no havia perdut en la lliga des del debut al Camp Nou, aspirava a posar en quarantena el lideratge del Madrid i, com l’equip d’Ancelotti, va sortir amb un pam de nas de Cornellà-el Prat. Un exercici de pragmatisme, treball i efectivitat va permetre al conjunt de Vicente Moreno treure’s l’espina de no haver puntuat en el derbi i obtenir tres punts d’un valor altíssim contra un senyor rival que va tenir una fase de molta insistència i que va arribar a marcar el 0-1, anul·lat per Mateu Lahoz en interpretar que ell mateix havia tocat la pilota en l’acció que va acabar amb el gol d’Isak (65’), abans de l’estrena golejadora de Yangel Herrera (77’), que va provocar l’èxtasi. Amb el rendiment a casa, on ha assegurat 17 punts, l’equip blanc-i-blau pot estar tranquil.

Esperant el moment

Amb l’entrada de Keidi Bare per David López, Vicente Moreno repetia l’onze de l’última victòria a l’RCDE Stadium, contra el Granada. La Real tenia Isak a la banqueta –arrossegava molèsties– i baixes com Mikel Merino i David Silva, però la línia de mitjapuntes –Portu, Oyarzabal, Januzaj– era per presumir. Els bascos van començar duent la iniciativa, amb claredat. Més pilota, més pressió i molt més joc a camp rival contra un Espanyol que semblava esperar el seu moment per estirar-se amb fogonades puntuals. Alguna indecisió a l’hora de treure la pilota va provocar neguit a l’afició blanc-i-blava, que va aplaudir la clàssica intervenció salvadora de Diego López, que va refusar amb una gran estirada un xut molt perillós de Le Normand (17’). Va ser, però, l’única ocasió de perill en la primera meitat dels d’Imanol Alguacil, que van trobar a faltar més precisió quan arribaven a prop de l’àrea.

L’Espanyol, reservat i esperant el seu moment, es va animar una mica a partir d’un parell d’accions de Pedrosa, però va ser Puado qui va inquietar Remiro. En un fora de banda, el davanter s’ho va fer tot sol i es va inventar un xut que el porter va resoldre amb una bona intervenció (33’). Poc després, Puado va arribar fins a l’àrea i va fer un xut que va impactar al pal (39’). La primera part, en qualsevol cas, va ser freda i força insípida.

La Real accelera

Un petit ensurt en un córner amb acumulació d’homes a l’àrea petita (52’) i una centrada molt perillosa de Januzaj sense rematador (54’) van marcar l’arrencada de la segona part i van ser un senyal de com aniria el guió, amb la Real posant-hi una marxa més i buscant el desequilibri. Patia l’Espanyol, que estava endarrerit i no trobava la manera de guanyar terreny i amenaçar ni que fos amb sortides al contraatac. Vicente Moreno va moure peça fent entrar Melamed i Manu Morlanes (57’). No va trigar Imanol Alguacil a fer entrar Isak, per accentuar la sensació d’amenaça a la porteria local, i Barrenetxea. La insistència de la Real va tenir un primer avís molt seriós en una centrada de Januzaj que es va anar tancant i enverinant i va acabar al pal (62’). Va ser poc abans de la jugada polèmica del partit. Isak, en la seva primera aparició, va trencar l’eix de la defensa local i va batre Diego López (65’). Però Mateu Lahoz ho va aturar tot i va provocar incertesa durant una bona estona. El valencià va acabar anul·lant el gol perquè ell havia tocat la pilota en l’inici de la jugada.

Una rosca de Melamed (70’) va trencar el monòleg visitant. I en la segona arrencada blanc-i-blava, va arribar el gol. RDT va trobar forat pel costat esquerre i va provar un xut que Remiro va escopir. Yangel Herrera, entrant des del darrere, va recollir-la i va marcar un gol que va fer embogir l’estadi (77’). Amb la Real atordida, Wu Lei va desaprofitar un contraatac per un control massa llarg. Els d’Imanol, que ja havien tingut el seu moment, ho van tornar a provar en la recta final, però van topar amb un Espanyol ferm. Sergi Gómez, ja en l’afegit, va impedir rematar a Oyarzabal.

ELS VESTIDORS

Són partits que van al límit i poden caure als dos costats, però jo diria que la victòria és justa pel treball que hem fet. També hem creat perill

AMB POLÈMICA

Els números a casa són extraordinaris. No ens donarà res mirar res més que el pròxim partit
Vicente Moreno
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Entenc que hem estat millors, però és qüestió de tenir encert a les àrees i no n’hem tingut
Imanol Alguacil
ENTRENADOR DE LA REAL
Mateu Lahoz anul·la el 0-1 a Isak (65’) perquè ell mateix havia tocat la pilota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)