Espanyol

Un forat que s’ha de tapar

Espanyol. Els blanc-i-blaus fa dos mesos que no aconseguixen deixar la porteria a zero i han encaixat 15 gols en les últimes sis jornades de lliga, els mateixos que en les primeres setze

L’Espanyol ha perdut els últims dos partits a casa, una circumstància que no s’havia donat en aquesta temporada. Els blanc-i-blaus han començat el 2022 lluny de com desitjaven, amb només un punt dels nou possibles en la lliga i l’eliminació de la copa al camp del Mallorca. No és que ho hagin pagat gaire car en la classificació, perquè mantenen els mateixos nou punts de marge respecte la zona de descens que tenien després de la victòria al camp del València, l’última dels de Vicente Moreno, però sí que és un toc d’atenció important per a un equip que fa setmanes flirtejava amb les posicions europees. Per això hi ha una cosa clara, i és que els blanc-i-blaus han d’intentar retrobar-se amb la victòria al més aviat possible. Si pot ser en el pròxim partit, el dilluns 7 de febrer al camp de l’Athletic, millor.

Dèficit a corregir

Perquè l’Espanyol pugui recuperar la bona línia de resultats està obligat a recuperar la solidesa defensiva que haia demostrat en el tram inicial de temporada i que sembla haver perdut en les últimes jornades. I és que els de Vicente Moreno fa dos mesos que no aconsegueixen acabar un partit amb la porteria a zero. Va ser el 28 de novembre en la gran victòria al RCDE Stadium contra la Real Sociedad (1-0). Des de llavors, però, els blanc-i-blaus enllacen onze partits consecutius concedint, com a mínim, un gol. Una dada que contrasta molt amb el que els periquitos havien aconseguit fins a finals de novembre, quan havien aconseguit deixar la porteria a zero en sis de les primeres quinze jornades de lliga. Cinc de les quals, a casa, on l’Espanyol era gairebé inexpugnable.

El dèficit defensiu de l’Espanyol ja no és només el de no deixar la porteria a zero en els últims onze partits disputats entre lliga i copa –fins i tot contra rivals de categoria molt inferior com el Solares–, ja que la quantitat de gols que han rebut els de Vicente Moreno és, fins i tot, encara més preocupant. Perquè si l’Espanyol va tancar la setzena jornada, amb la derrota al camp del Rayo Vallecano (1-0), havent encaixat uns dignes 15 gols en la lliga, ara n’acumula 30. És a dir, en les últimes sis jornades de lliga ha encaixat els mateixos 15 gols que en les setze primeres, triplicant gairebé el ritme. D’aquesta manera és complicat que arribin les victòries, perquè de partits com el del Llevant, en què van guanyar 4-3, n’hi ha ben pocs.

En aquestes últimes sis jornades de lliga l’Espanyol ha encaixat un gol només una vegada, en el triomf a Mestalla; ha encaixat dos gols contra l’Elx i el Cadis, tres contra el Llevant i el Celta, i quatre, el sostre, en l’última jornada contra el Betis (1-4). Un correctiu important, perquè l’Espanyol no encaixava quatre gols en un partit de lliga des de la derrota contra l’Osasuna en l’any del descens, en la jornada 15 (2-4). Mesos després també li va marcar quatre gols el Wolverhampton en l’Europa League (4-0).

SOLIDESA ANHELADA

Solares-Espanyol 2-3
Copa. 1a eliminatòria
Rayo-Espanyol 1-0
Lliga. Jornada 16
Espanyol-Llevant 4-3
Lliga. Jornada 17
Cristo Atlético-Espanyol 1-2
Copa. 2a eliminatòria
Celta-Espanyol 3-1
Lliga. Jornada 18
València-Espanyol 1-2
Lliga. Jornada 19
Ponferradina-Espanyol 1-1*
Copa. Setzens de final
Espanyol-Elx 1-2
Lliga. Jornada 20
Mallorca-Espanyol 2-1
Copa. Vuitens de final
Cadis-Espanyol 2-2
Lliga. Jornada 21
Espanyol-Betis 1-4
Lliga. Jornada 22 * Victòria en la tanda de penals (1-3)

UN DUR CORRECTIU

Fins a finals de novembre havien aconseguit deixar la porteria a zero en sis ocasions
No encaixaven quatre gols en la lliga des de fa més de dos anys contra l’Osasuna (2-4)

Diego López: “Cometem errors que costen gols, hem de ser exigents”

Diego López va reconèixer ahir en roda de premsa que l’Espanyol està cometent masses errades en defensa i que aquestes els estan costant gols i punts. Tot i això, no creu que s’hagi de caure en l’alarmisme sinó en recuperar la consistència dels primers partits de la temporada. “És cert que estem encaixant molts més gols que en el primer tram de la temporada. Es cometen errors que costen gols i en això hem de ser molt més exigents. Hi ha d’haver més concentració i feina per resoldre aquestes situacions. Els partits es decideixen a les àrees per mínims detalls i cal buscar que aquests detalls t’afavoreixin”, va dir. El capità blanc i blau està segur que sortiran d’aquest petit sotrac de resultats en el que estan immersos. Diego López també ha parlat del seu futur i confia que aquesta no serà la seva última temporada en l’Espanyol, tot i admetre que cada cop falten menys anys per la retirada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)