Espanyol

L’Alavés, RDT, Vicente i la faula de la família i el burro

Espanyol. Amb l’episodi entre el davanter i el tècnic tancat, l’equip periquito visita el conjunt ‘babazorro’, cuer, que esgota les possibilitats de salvació

L’Espanyol acaba la temporada amb fronts oberts per tots els flancs. L’equip ha finalitzat la lliga amb la llengua fora –de fet, encara no està salvat matemàticament–, sense ser recognoscible futbolísticament i oferint versions força descoratjadores, sobretot a fora, amb gran part de la massa social enfadada tant amb l’entrenador, Vicente Moreno, com amb el director esportiu, Rufete, i amb conflictes interns de fons com el protagonitzat fa ja deu dies pel tècnic i RDT a la banqueta del Santiago Bernabéu. Aquest, que va desembocar amb la suplència en l’últim partit contra Osasuna (1-1) al RCDE Stadium del golejador, autor de 15 gols a la lliga, sembla ja resolt. RDT va fer un escrit dilluns a les xarxes socials per tancar el tema i assumint que s’havia equivocat i ahir Vicente Moreno, en la prèvia del matx que avui enfronta els periquitos amb el Deportivo Alavés a fora, també va donar l’episodi per conclòs. “N’hem parlat prou, del tema. Això és com el conte tan conegut de la família i el burro. El dono per tancat.” El preparador es va referir a una faula que ve a dir que en qualsevol circumstància sempre hi haurà algú que criticarà. “La conclusió és més que facis el que facis i diguis el que diguis, tant hi fa. No alimento més el tema. El tema està tancat per les dues parts. Tenim una relació fantàstica i no hi ha res més a dir”, va limitar-se a dir.

S’entreveu, doncs, el retorn a la titularitat de RDT aquesta tarda (19 h) a Mendizorroza, on l’Alavés, cuer, es juga la vida. I és que l’equip basc podria veure’s descendit si perd i, si guanya, haurà d’estar pendent dels resultats dels seus rivals en la jornada. L’Espanyol, per la seva part, intentarà segellar la permanència d’una vegada i, també, de retruc, millorar els lamentables números que ha fet a domicili en tot el curs. Només un equip és pitjor visitant que ell, precisament l’Alavés; els periquitos han sumat 8 punts de 51 jugats a fora, els babazorros, 6. “Hem de sortir a guanyar amb la mateixa necessitat i obligació que ells, volem quedar el més a dalt possible”, va dir Moreno, que no podrà disposar dels lesionats Óscar Gil, Adri Pedrosa i Keidi Bare.

A l’Alavés, Julio Velázquez, el tercer entrenador en l’equip aquesta temporada després dels destituïts Javi Calleja (de la jornada 1a a la 18a) i José Luís Mendilibar (de la 19a a la 30a), no tindrà Ximo Navarro ni Edgar Méndez, per sanció, dos futbolistes que acostumen a ser titulars. L’equip de Vitòria, a més, arriba després d’una desfeta (4-0) al camp del Celta de les que cou. “No vam estar a l’altura, ara ens hem de focalitzar en el partit contra l’Espanyol i fer l’impossible per aconseguir els tres punts”, va dir el tècnic del grup blanc-i-blau, que esgota les últimes possibilitats de continuar a primera.

7 Partits guanyats 10

7 Partits empatats 10

21 Partits perduts 15

28 Gols a favor 38

60 Gols en contra 50

L’AVANTMATX

N’hem parlat prou, del tema d’RDT. Això és com el conte tan conegut de la família i el burro. Tenim una relació fantàstica
Sortirem a guanyar amb la mateixa necessitat que ells. Volem quedar el més a dalt possible
Vicente Moreno
TÈCNIC DE l’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)