Espanyol

L’Espanyol cau contra l’Alavés després de quedar-se amb un home menys(2-1)

L’Espanyol ha saltat a la gespa del Mendizorrotza amb un plantejament conservador, conscient que el partit podia ser una trampa degut a la necessitat imperiosa que tenia l’Alavés de guanyar, en plena lluita per obrar el miracle i mantenir-se a la categoria d’or del futbol.

L’equip blanc-i-blau, però, s’ha vist sorprès per un gol matiner del conjunt basc al minut 6, després d’una sortida de pilota erràtica de Cabrera, que ha interceptat Luis Rioja i després d’una bona passada a Miguel de la Fuente, aquest ha batut Diego López inaugurant així el seu marcador personal aquesta temporada. Només dos minuts més tard, l’Alavés ha pogut fer el segon.

Acte seguit, l’àrbitre ha xiulat penal a favor de l’Espanyol per una trepitjada de Tenaglia a RDT, una decisió que ha hagut de ser revisada pel VAR per possible fora de joc del davanter perico, però que finalment ha sigut validada per mil·límetres. El mateix Raúl de Tomás ha transformat la pena màxima sumant el seu setzè gol a la lliga.

Després de l’empat, l’Espanyol s’ha vist beneficiat per un gol polèmicament anul·lat a l’Alavés per una falta lleu d’Escalante a Diego López. Els bascos s’han tret la por de sobre i ha tingut més ocasions per marcar, però el porter blan-i-blau ho ha impedit amb grans intervencions. Mentrestant, l’equip català ha decidit no arriscar.

Només començar la segona part, Yangel Herrera ha estat expulsat per doble targeta groga, fet que ha condicionat que l’equip es fes enrere i que ha aprofitat l’Alavés per assetjar la porteria rival fins aconseguir el 2 a 1 al minut 58. Escalante ha anotat el gol de la victòria després de rematar una falta servida per Jason.

Tot i aquest triomf, els bascos poden ser demà oficialment equip de segona si el Cadis guanya al Reale Arena. Per la sevabanda, l’Espanyol segueix sense assegurar-se la permanència i continua necessitant un punt, que bé pot venir d’un empat o derrota del Mallorca avui a Sevilla o bé del partit davant el València diumenge a Cornellà.