Espanyol

Moreno no acabarà el curs

Espanyol. El club anunciarà en les pròximes hores la destitució de l’entrenador de l’ascens a primera

El president i propietari de l’Espanyol, Chen Yansheng, no ha volgut esperar més i ha donat per acabada l’etapa de Vicente Moreno a dues jornades del final de la lliga, després que l’equip hagi sumat només un dels últims 15 punts. La derrota de dimecres al camp de l’Alavés (2-1), el cuer, no ha estat el detonant final. El club ja tenia previst destituir el tècnic un cop es confirmés la permanència matemàtica, fet que va succeir també dimecres després de l’empat del Mallorca al camp del Sevilla (0-0). Les dues parts negocien l’extinció del contracte, també dels ajudants de Moreno. Es vol començar de zero.

La revolució xinesa

La pèrdua de confiança de Chen i el conseller delegat, Mao Ye, envers l’entrenador valencià s’ha accentuat les últimes setmanes no només pels mals resultats sinó també per la pobra imatge de l’equip. L’enfrontament amb Raúl de Tomás ha estat un altre punt de conflicte entre els propietaris i l’entrenador.

Moreno no s’asseurà a la banqueta en el partit de dissabte contra el València i no es podrà acomiadar de l’afició. L’entrenador va arribar al club l’agost del 2020 amb un objectiu clar, portar-lo a primera divisió, com ja havia fet amb el Mallorca, després del descens de la desastrosa campanya 2019/20.

Moreno, que tenia contracte fins al 2023, va complir àmpliament aquest objectiu i es va guanyar la confiança per liderar l’equip en el retorn a la màxima categoria. Tot i que l’equip no ha patit, el seu desgast ha estat constant, també entre una afició que demana més ambició en els objectius i més bon joc sobre el terreny de joc.

La idea que ven Chen des de la Xina és que el club ha d’iniciar una urgent revolució, que ja va començar a fer fa un mes i mig amb la sortida de José María Durán com a director general i el nomenament de Mao Ye.

El club buscarà una solució temporal per acabar la temporada i probablement ja ha contactat amb alguns candidats a dirigir l’equip el curs 2022/23.

Rufete també dirà adeu

També té un peu i mig fora del club el director esportiu, Rufete, que a diferència de Moreno, acaba el contracte aquest juny. Serà substituït per Domingo Catoria, el secretari tècnic. El nou entrenador el decidiran els futurs responsables esportius, que també hauran de decidir sobre la confecció de la plantilla i incorporar nous jugadors que no només il·lusionin l’afició sinó que tinguin l’experiència que exigeix una categoria com la primera divisió per tal d’aspirar a les places europees.

Entre els jugadors que acaben contracte hi ha els joves Melendo i Morlanes. La clàusula de rescissió d’RDT és de 70 milions, fet que fa difícil que algun club se’l pugui endur, i seria difícil d’explicar un traspàs si el club realment aspira a fer un pas endavant en l’àmbit esportiu. L’Atlético ja s’hauria interessat per la seva situació contractual.

DES DE LA XINA

La decisió l’ha pres Chen Yansheng al seu país i l’ha executat Mao Ye

MÉS CANVIS

Hi haurà un relleu aquesta temporada i tampoc continuarà el director esportiu

Una gran alegria i moltes decepcions

Vicente Moreno (1974, Massanassa), que entre el 2013 i el 2016 va entrenar el Nàstic de Tarragona, se’n va amb un balanç aquesta temporada de 10 victòries, 10 empats i 16 derrotes a primera. En la copa l’Espanyol va ser eliminat als vuitens per l’exequip de Moreno, el Mallorca (2-1). La temporada passada, a segona divisió, l’equip va ser campió i va pujar directament amb 82 punts (24 victòries, 10 empats i 8 derrotes). A la copa, una altra decepció amb l’eliminació als setzens de final a Cornellà-el Prat contra l’Osasuna (0-2). Aquest curs els jugadors més usats per l’entrenador, a banda de Diego López, han estat RDT, Cabrera, Adrià Pedrosa, Sergi Darder, Sergi Gómez, Javi Puado i Adri Embarba.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)