Espanyol

A la recerca d’un porter

Espanyol. El club blanc-i-blau busca amb urgència un substitut de Diego López, perquè es podrien afegir a aquesta baixa les d’Oier i Joan García

“Estem buscant un porter, això és evident. A partir d’aquí, crec que han sortit infinitat de noms, alguns si és cert que els estem seguint i d’altres no”. El director esportiu de l’Espanyol, Domingo Catoira no se n’amaga; el club blanc-i-blau necessita un sentinella. Són doncs dies intensos en els despatxos. A poc més de dues setmanes perquè comenci la pretemporada encara tenen molta feina per fer en forma de fitxatges, i a la porteria hi ha vacants. Després de l’adeu de Diego López a contracor, amb Oier Olazabal més fora que dins, tot i que encara s’ha de confirmar, i amb Joan García que sembla que sortirà cedit, el club periquito busca amb insistència un porter de garanties que els permeti d’afrontar el curs vinent amb certa tranquil·litat. “No és un ventall molt gran en el que estem treballant, no tindria sentit. De moment, no hi ha res oficial per part nostra. Estem treballant-hi”, va dir Catoira aquesta setmana sense parlar de noms.

I és que en els darrers dies han sonat noms com Ivo Grbic, Alessio Cragno i Jordi Masip, però el que més agrada per substituir a Diego López sota pals és Álvaro Fernández. El jugador, de 24 anys, es propietat de l’Osca, tot i que aquest any ha jugat cedit al Brentford. Aquest curs a l’equip anglès ha disputat un total de 16 partits. 12 a la Premier League, on van acabar tretzens en la classificació, i quatre més a la Carabao Cup, on van perdre en els quarts de final contra el Chelsea.

El club blanc-i-blau encara no ha traslladat cap oferta oficial per aquest porter. I és que són conscients que no serà gens fàcil aconseguir els seus serveis. Per aconseguir el traspàs, l’Espanyol haurà de negociar amb l’Osca i el Mònaco, perquè aquest conserva el 50% dels seus drets federatius i, per tant, també ha de donar el seu beneplàcit a l’operació.

El club aragonès veuria de bon ull la seva venda per uns tres milions d’euros, perquè tenen assumit que no poden pagar la fitxa del jugador a Segona i han de trobar-li sigui com sigui una sortida. En canvi, el Mònaco no té aquesta urgència i voldria ingressar més diners.

Si l’Espanyol aconsegueix desencallar aquestes negociacions i un bon preu pel jugador, el fitxatge seria a prop. Álvaro Fernández busca una sortida per evitar jugar a segona divisió la temporada que ve, i veuria de bon ull aterrar al club periquito. Tot i que cal remarcar que els blanc-i-blaus no són els únics que van darrere seu. El Mallorca és l’altre equip de primera que el té en la seva agenda després de la sortida de Manolo Reina.

Grbic, un altre

El porter croat de 26 anys, que pertany a l’Atlético de Madrid i que aquest any ha jugat cedit al Lille, també interessa l’Espanyol. Veient la dificultat de fitxar Álvaro Fernández, no volen perdre de vista aquest jugador. És per això que en aquest cas ja han preguntat per ell.

Grbic també agrada a la direcció esportiva perica pel seu bon joc aeri, a més d’una velocitat més que notable pels 1,96 metres que fa. En aquesta última temporada ha jugat cedit per tenir minuts, perquè a Oblak a la porteria del Metropolitano era gairebé impossible discutir-li la titularitat. No li ha sortit gens malament la jugada. Ha disputat fins a 39 partits, en els quals ha encaixat 35 gols, sis en la Champions League. Una lesió en l’espatlla li ha impedit jugar la recta final, però ja ha demostrat a França que té nivell de sobres per jugar a primera.

L’Espanyol tampoc és l’únic equip interessat en Ivo Grbic. El Rayo Vallecano també ha preguntat a l’Atlético per l’internacional absolut per la selecció de Croàcia.

ÁLVARO FERNÁNDEZ

És el sentinella de l’agenda que més agrada a l’Espanyol, tot i que no serà gens fàcil fitxar-lo

LA DADA

16
partits
ha disputat aquesta temporada Álvaro Fernández, amb un balanç de 28 gols en contra i 6 partits imbatut

LA FRASE

Estem buscant un porter. No és un ventall molt gran en el que estem treballant
Domingo Catoira
DIRECTOR ESPORTIU DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)