Espanyol

Joselu, tres anys blanc-i-blau

L’Espanyol lliga la incorporació d’un dels millors davanters del panorama estatal

Després d’anunciar oficialment Brian Oliván, és torn per al segon fitxatge de la temporada de l’Espanyol. El club ha fet oficial la incorporació del davanter Joselu Mato, que firma un contracte per tres temporades. Joselu serà el complement de Raúl de Tomás, si és que el madrileny es queda, per a la pròxima campanya. Als seus 32 anys, Joselu aportarà experiència, joc aeri i gol. El davanter arriba procedent de l’Alavés, on no ha baixat dels deu gols en les tres temporades que hi ha militat.

El bagatge del gallec –nascut a Alemanya– és considerable. Format al Celta, va passar pel filial del Real Madrid –tan sols un partit amb el primer equip i va marcar un gol– per després marxar a Alemanya: Hoffenheim, Eintracht de Frankfurt i Hannover. Més de vint gols en tres temporades a la Bundesliga. Va signar per l’Stoke City i la temporada següent va ser cedit al Deportivo. Cinc gols a primera en mitja temporada li van valer per tornar a la Premier i fitxar pel Newcastle, on no va acabar de funcionar. El 2019 va tornar a Espanya i el destí va ser Vitòria. Tres temporades a l’Alavés en les quals ha anotat trenta-sis gols. A més, tot i passar ja la trentena d’edat, tan sols s’ha perdut quatre partits en aquests tres anys, absolutament indiscutible.

Un dels millors davanters de la lliga en les darreres temporades, no només pel rendiment golejador. Joselu pot ser un gran complement per RDT –si continua– i formarien una de les grans parelles ofensives del campionat. A més, reforça enormement un dels dèbits de l’Espanyol aquesta darrera temporada: el joc aeri. Joselu és el jugador de la lliga que més duels aeris ha guanyat en les darreres tres temporades. En la més recent, n’ha disputat 421 - també el que més - i n’ha guanyat 284 (7,6 per partit). La distància amb el següent, a més, és abismal. Enes Ünal, del Getafe, és el segon que més se n’ha endut amb 146, gairebé ni la meitat. A l’Espanyol aquest aspecte el lidera Cabrera, amb 84 guanyats.

Joselu és un perfil que li anirà de meravella a Diego Martínez, que guanyarà un gran recurs en les centrades laterals, el joc directe i l’estratègia ofensiva i defensiva. Malgrat l’edat, el rendiment de Joselu els darrers anys no deixa ni una escletxa de dubte. Ara, tocarà veure com s’adapta a Cornellà i a un nou Espanyol que es posarà en marxa d’aquí a una setmana, el 4 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)