Espanyol

Reforç d’altura

Segon fitxatge. Joselu, que ha arribat com a agent lliure després de tres cursos en l’Alavés, signa amb l’Espanyol per tres temporades i aportarà experiència, gols i joc aeri a l’equip

L’Espanyol ja té el segon reforç per a la temporada 2022/23. Després de presentar Brian Oliván, aquest cop ha estat el torn per a Joselu Mato, un dels millors davanters del panorama estatal. Amb 32 anys, arriba al club blanc-i-blau amb molta ambició i amb ganes d’ajudar l’equip. “Estic desitjant començar, perquè des del primer moment que ens vam posar en contacte amb aquest gran club, tot ha estat molt fàcil. Esperem que puguem donar aquest plus a la gent i que s’enganxin i les coses surtin millor. Estic molt content de ser aquí”, va dir Joselu en la roda de premsa de la seva presentació.

El davanter ha signat per tres temporades i arriba en un dels millors moments de la seva carrera. Procedent de l’Alavés, en els últims tres anys que ha militat a les files del conjunt basc no ha baixat dels deu gols per temporada. Ha sumat un total de 36 dianes en els 113 partits disputats, 14 gols en l’últim curs. Amb aquest fitxatge, l’Espanyol s’ha assegurat experiència, gol i joc aeri. És un jugador diferencial i amb una gran personalitat. Serà, doncs, el complement perfecte per a Raúl de Tomás, si és que el madrileny es queda, per a la pròxima campanya. Junts poden formar una de les grans parelles ofensives del campionat. “Som dos davanters completament diferents i crec que ens podem compaginar molt bé. És clar que sempre et vols envoltar dels millors, i si en el terreny de joc ens ajuntem ell i jo, crec que el problema el tindran els equips rivals”, va indicar Joselu.

A banda del seu gran rendiment com a golejador, el nou jugador blanc-i-blau, amb els seus 1,91 m d’alçada, també es conegut pel seu joc aeri. En els últims tres cursos ha estat el jugador de la lliga que més duels aeris ha guanyat. En la més recent, en va disputar 421 i en va guanyar 284 (7,6 per partit). La distància amb el següent és abismal. Enes Ünal, del Getafe, és el segon que més en va guanyar, amb 146, gairebé ni la meitat. En l’Espanyol aquest aspecte el lidera Cabrera, amb 84. Així doncs, és un perfil que anirà d’allò més bé a Diego Martínez i que reforça enormement un dels punts dèbils dels periquitos en els últims anys. Hem de retrocedir fins a la campanya 2014/15 per trobar l’últim referent ofensiu en l’aspecte aeri que va tenir l’equip blanc-i-blau: Christian Stuani. En aquest aspecte, l’equip guanyarà un gran recurs en les centrades laterals, el joc directe i l’estratègia ofensiva i defensiva.

També aportarà experiència a l’equip. El gallec, nascut a Alemanya, es va formar en el filial del Celta i del Real Madrid. Després se’n va anar a jugar en el Hoffenheim, l’Eintracht de Frankfurt, el Hannover, l’Stoke City, el Deportivo de la Corunya, el Newcastle i l’Alavés, abans d’aterrar a Cornellà-el Prat.

Així doncs, malgrat els seus 32 anys, no hi ha cap dubte que serà un jugador que marcarà les diferències i que des del primer dia serà una garantia de gol. A més, el futbolista s’ha compromès amb aquest projecte i ho vol donar tot per aquests colors. “Soc on vull ser. He rebutjat moltes ofertes i molts diners per ser aquí. Volia unir-me a aquest projecte per continuar creixent com a jugador i ajudar el club.”

EL PROTAGONISTA

He rebutjat molts diners per ser aquí. Volia unir-me a aquest projecte per continuar creixent com a jugador i ajudar l’equip
Si ens ajuntem RDT i jo al terreny de joc crec que el problema el tindran els equips rivals
Joselu Mato
jugador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)