Espanyol

Plantilla en reconstrucció

Espanyol. El projecte de Diego Martínez comença amb 22 jugadors del primer equip, després de les deu baixes d’aquest estiu, els dos fitxatges i els quatre cedits que han tornat al club

L’Espanyol ha donat aquesta setmana el tret de sortida a la pretemporada amb una plantilla curta d’efectius i encara molts interrogants, com la continuïtat de Miguelón, Vidal, Pedrosa i Dimata. Són moltes les baixes que hi ha hagut aquest estiu i poques les entrades. Així, doncs, a la direcció esportiva encapçalada per Domingo Catoira encara li queda molta feina per equilibrar una plantilla que ara mateix només disposa de 22 efectius del primer equip. Les úniques cares noves que hi ha en els primers entrenaments són l’entrenador, Diego Martínez, i els jugadors Brian Oliván i Joselu. A part d’aquests tres fitxatges, també han tornat al club blanc-i-blau els cedits Matías Vargas, Pol Lozano, Álvaro Vadillo i Becerra. Per la seva banda, fins a deu jugadors han deixat l’Espanyol aquest estiu. Per tant, el nou projecte de Diego Martínez garanteix canvis. Es veurà un equip reconstruït que vol tornar la il·lusió a l’afició periquita i aspirar a ser més competitius. Ara caldrà veure com s’acaba de donar forma a l’equip abans del primer partit oficial, el 13 d’agost davant el Celta, perquè encara hi ha demarcacions que s’han d’omplir.

Sense porters

La porteria és la demarcació més urgent a reforçar. Amb la marxa de Diego López i Oier Olazábal només ha quedat el jove Joan García, que molt probablement sortirà cedit a la recerca de més minuts. Per tant, el fitxatge d’un o dos porters és més urgent que mai. Els que més agraden a l’entitat blanc-i-blava són Álvaro García (Osca), el polonès Bartlomiej Dragowski (Fiorentina) i Ivo Grbic (Atlético). Amb el porter de l’Osca ja hi hauria un acord, però l’operació és complexa. I és que l’Espanyol no només s’ha de posar d’acord amb l’Osca, sinó també amb el Mònaco, perquè tenen el 50% dels drets federatius del jugador. Sense l’aval del club francès el traspàs no es pot fer. Veient, doncs, la complicació per aquesta operació, també han apostat per Dragowski, i a hores d’ara sembla l’opció més factible. El club periquito ja hauria arribat a un acord amb el jugador, però ara falta arribar a un acord econòmic amb el club italià. La Fiorentina demana cinc milions, un preu elevat per a l’Espanyol. Per tant, tocarà negociar si no volen quedar-se sense aquest jugador.

Curts d’efectius al centre del camp

L’Espanyol s’ha quedat amb només quatre migcampistes purs: Sergi Darder, Keidi Bare, Nico Melamed i Pol Lozano, que torna després d’un any cedit al Girona i rendint al màxim nivell. Yangel Herrera i Manu Morlanes van ser els primers que van anar-se’n, perquè van tornar als seus respectius clubs després d’acabar la cessió. Els altres que han acabat contracte són David López, Óscar Melendo i Fran Mérida. Tonny Vilhena podria ser el cinquè migcampista, i tot i que de moment no començarà la pretemporada amb l’Espanyol es podria incorporar més tard. El neerlandès va arribar cedit el gener per part del Krasnodar i el seu préstec finalitzava aquest estiu. La FIFA, però, ara permet a tots aquells jugadors que pertanyen a equips russos que suspenguin el contracte amb els seus respectius clubs fins al 2023 per la invasió de Rússia sobre Ucraïna. Per tant, es podria acollir a aquesta norma per quedar lliure un any i continuar vestint de blanc-i-blau. Aquests cinc jugadors no són suficients per a un Diego Martínez que podria necessitar dos o tres migcampistes purs a cada partit. Per això, l’Espanyol s’està movent a la recerca d’un sisè. El lateral esquerre el té cobert amb Matias Vargas i Ávaro Vadillo, i el dret, amb Embarba.

Tranquils en la defensa

On no sembla que hi hagi d’haver problemes és en la defensa. Brian Oliván, Leandro Cabrera, Óscar Gil, Aleix Vidal, Sergi Gómez, Fernando Calero, Adrià Pedrosa i Miguelón són els vuit jugadors que ara mateix formen la defensa. Els únics interrogants són la continuïtat de Miguelón, Vidal i Pedrosa. Aquest finalitza contracte el 2023, però ha rebutjat diverses ofertes de renovació per part de l’Espanyol i tot fa pensar que serà una de les vendes d’aquest estiu. Per la seva banda, el club periquito no compta amb Miguelón i Aleix Vidal per aquest curs, com ja els han fet saber als mateixos jugadors. Aquestes tres baixes no serien problema, perquè a la banda dreta ja hi ha Òscar Gil, i a l’esquerra Brian Oliván substituiria Pedrosa.

Potent davantera

L’Espanyol tindrà aquest any amb garantia de gol. Raúl de Tomás, si continua, formarà parella amb el recentment fitxat Joselu, un dels millors davanters del panorama estatal. Amb 32 anys ha arribat procedent de l’Alavés en un dels millors moments de la seva carrera. En els últims tres anys que ha militat a les files de l’equip basc no ha baixat dels deu gols per temporada. Al costat tindrà RDT, que va guanyar la temporada passada el trofeu Zarra gràcies als 17 gols que va fer. Sens dubte junts formaran una de les grans parelles ofensives del campionat. Per complementar-los hi ha Wu Lei, Puado, Dimata i Becerra, que torna després de la seva cessió al Nàstic de Tarragona.

FITXATGES

Per ara, Brian Oliván, Joselu i Diego Martínez són les úniques novetats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)