Espanyol

Wu Lei torna a la Xina

Espanyol. El davanter posa punt final a tres temporades i mitja en el club blanc-i-blau, en què ha aconseguit ser el primer xinès a marcar en la lliga espanyola, en l’Europa League i al Barça

L’Espanyol va fer oficial ahir la sortida de Wu Lei, després de tres temporades i mitja vestint la samarreta periquita. El davanter torna a casa, al Xangai Port FC, en què va jugar tota la seva carrera professional fins que el club blanc-i-blau el va fitxar, l’hivern del 2019. “L’Espanyol sempre serà el meu equip i jo, un periquito més. Sempre he sentit l’afecte de l’afició i me’l guardo per sempre dins del meu cor. Des del primer dia que vaig arribar, he sentit el seu suport i entusiasme. Us estimaré per sempre”, va acomiadar-se Wu en el seu últim dia a Cornellà.

El xinès va ser una aposta personal del president Chen Yansheng, que va aprofitar el gran protagonisme del jugador en la superlliga de la Xina per portar-lo a l’Espanyol, en una acció estratègica que pretenia convertir el país asiàtic en un fervent seguidor periquito. Ídol absolut a la seva terra natal i triple guanyador de la pilota d’or xinesa, el debut de Wu Lei en la lliga espanyola contra el Vila-real va ser seguit per 40 milions d’espectadors xinesos i el seu primer gol va tenir més repercussió en xifres que el de Leo Messi.

Però no tot han estat flors i violes per a Wu durant la seva etapa blanc-i-blava. Com ell mateix va reconèixer, “hi ha hagut moments d’alegria i de tristesa” com el descens a segona divisió i els dies que ha estat “a la banqueta esperant oportunitats”. I és que tot anava bé fins a l’arribada de Vicente Moreno el 2020. Wu Lei no entrava en els plans de l’entrenador valencià i la falta de minuts va fer caure el seu rendiment. Tot i així, el xinès mai va pronunciar una paraula fora de to i sempre va demostrar el màxim respecte per tothom que formava part del club.

“El més important és l’experiència personal que he tingut amb el descens i l’ascens a primera divisió i la classificació per a l’Europa League”, el moment “més inoblidable”, que recorda així: “Després del partit, els aficionats van saltar a la gespa i em van agafar per les espatlles. Crec que és un escenari al qual tots els jugadors aspiren.” Sobretot per algú nascut a la ciutat de Nanquín, ja que llavors esdevé un fet encara més inaccessible. Per això agraeix al club l’oportunitat de fer realitat el seu “somni de jugar a Europa”.

El davanter tanca el periple europeu havent disputat 126 partits amb l’Espanyol i anotat 16 gols, a més d’haver aconseguit entrar a la història com el primer jugador xinès a marcar en la lliga espanyola, en l’Europa League i també al Barça. Wu Lei, de 30 anys, tenia contracte fins al 2024 i la seva sortida permet alliberar massa salarial, ja que tenia un sou massa alt per al rendiment demostrat.

LES REACCIONS

El moment més inoblidable és quan ens classifiquem per a l’Europa League. És un escenari al qual tots els jugadors aspiren
L’Espanyol sempre serà el meu equip i jo, un periquito més. Em guardo l’afecte de l’afició dins del cor
Wu Lei
exjugador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)