Espanyol

Arrenca el nou Espanyol

Espanyol. El club blanc-i-blau s’estrena avui a les 17 h a Balaídos amb un equip a mig fer i amb les baixes significatives d’RDT, Puado i Pedrosa

L’equip blanc-i-blau té l’honor d’inaugurar el primer dissabte de lliga de la temporada 2022/23, i ho farà contra el Celta a les cinc de la tarda. No serà un encontre gens fàcil per assegurar-se un començament amb bon peu, i és que l’Espanyol no ha guanyat en el primer partit de lliga en les últimes cinc temporades. En aquest cas, el Celta tampoc ha aconseguit una victòria inicial en els darrers sis cursos, i seria una gran oportunitat per a tots dos equips de revertir aquesta mala dada, si no fos perquè l’històric d’enfrontaments indica que qui ho té més a favor són els gallecs, ja que no perden a casa contra els periquitos des que van tornar a primera divisió, la temporada 2012/13.

“Ens enfrontem a un gran equip, que juga amb la mateixa idea des de fa molt temps i amb el mateix entrenador, que té jugadors diferencials com Aspas i que ens exigirà moltíssim a tots els nivells. Pel que fa a nosaltres, esperem ser un equip competitiu, treure el màxim nivell del que som ara mateix. Volem millorar la versió respecte al partit anterior cada setmana i poder-nos anar acostant a allò que volem ser, sent encara un equip en construcció. Anem amb la motivació i il·lusió de tornar a competir”, va declarar Diego Martínez en la roda de premsa d’ahir prèvia a l’enfrontament.

Tot i que la història li juga en contra, serà un nou Espanyol el que es presenti avui a Balaídos, després de la neteja que va encetar el maig passat, encara amb el curs en joc amb la destitució de Vicente Moreno, i que ha continuat aquest estiu amb els comiats de Diego López, David López i Melendo, entre d’altres. En l’apartat d’admissions, l’entitat blanc-i-blava no ha fet grans inversions per renovar la plantilla, però sí que ha fitxat un entrenador en qui la directiva té moltes esperances dipositades. Diego Martínez, nascut justament a Vigo fa 41 anys, va aconseguir, fa tres temporades, la setena plaça de la lliga al capdavant del Granada, és a dir, que per primera vegada en la història del club andalús, l’equip va jugar un partit europeu, en aquest cas de l’Europa League.

Per tant, serà una prova de foc per al mister gallec, després d’una pretemporada plena d’alts i baixos, i encara sense la plantilla tancada. L’Espanyol mira esperançat el nou curs amb l’objectiu, l’any del seu centenari, de no patir com ho va fer la temporada passada, sobretot en la segona volta, en què va encadenar fins a set partits sense sumar els tres punts, mentre l’afició patia per si el fantasma de segona divisió treia el cap. Tot i les males sensacions, els periquitos van aconseguir assegurar-se la permanència a falta de dues jornades per al final de lliga i van acabar catorzens.

“És molt important el nivell de concentració en un futbol tan igualat i on marquen els detalls. I competir és també intentar que les nostres virtuts s’imposin a les del rival el màxim de temps possible. L’actitud, la intenció i el voler fer les coses és innegociable. Independentment de les circumstàncies complexes que ens rodegen, tinc l’absoluta confiança que donarem el millor de nosaltres. Estem junts i cohesionats, ens falta molt, però hi crec”, va expressar el tècnic. “Hi ha molt marge de construcció, però em quedo amb les ganes de preparar-se, autoexigir-se i voler créixer”, va manifestar, conscient de la situació.

12 Partits guanyats 10

10 Partits empatats 12

16 Partits perduts 16

43 Gols a favor 40

43 Gols en contra 53

A part de les circumstàncies, tinc confiança que donarem el millor de nosaltres
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
Ens enfrontem a un gran equip, que ens exigirà moltíssim a tots els nivells. Pel que fa a nosaltres, esperem ser un equip competitiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)