Espanyol

Diego López

RCD Espanyol-Rayo Vallecano

Un retrobament desitjat

Diego López tornarà demà a la que ha estat casa seva durant sis temporades per disputar la segona jornada de lliga amb el Rayo, el seu nou equip

Després de 213 partits defensant la samarreta blanc-i-blava, s’ha convertit en tot un mite del club per tots els seus valors

Hi ha jugadors que passen pels equips sense pena ni glòria, i d’altres que deixen empremta allà on van per les seves actuacions, personalitat, professionalitat i compromís. Diego López, en la seva etapa com a periquito, va reunir tots aquests ingredients per passar a la història de l’Espanyol com una llegenda. El destí ha volgut que Diego torni a creuar-se en el camí de l’entitat espanyolista ben aviat: 89 dies després del seu últim partit a l’RCDE Stadium, el gallec tornarà a trepitjar la que va ser casa seva durant sis temporades. Aquest cop, però, ja no ho farà amb la samarreta blanc-i-blava, sinó defensant els colors del Rayo, el seu nou equip, als 40 anys. Demà el conjunt d’Andoni Iraola visitarà Cornellà El-Prat en la segona jornada de lliga (20 h). Caldrà veure si el porter gallec tindrà minuts, ja que Dimitrievski parteix amb avantatge, pel fet de ser el titular d’Iraola, i més després del seu gran partit al Camp Nou en la primera jornada. Sigui com sigui, Diego tindrà l’oportunitat de retrobar-se amb una afició amb qui ha viscut moments de tots colors.

Diego López va arribar a l’Espanyol el 2016 cedit pel Milan, i ràpidament es va convertir en titular indiscutible a la porteria pel seu compromís ferm amb aquests colors, i la seva entrega, ambició i fam per no conformar-se amb res. Això va fer que el club apostés per ell i se’l quedés en propietat. Quan va arribar, poc s’imaginava el que acabaria aconseguint. En els 213 partits en què va defensar la samarreta blanc-i-blava –en 69 sense encaixar cap gol– va viure un carrusel d’emocions, que va tenir el seu punt àlgid el 2019, amb la classificació per a Europa després de dotze anys, i el moment més trist, amb el descens a segona el 2020. A més, també va tenir temps d’establir tres rècords d’imbatibilitat: a primera (586 minuts), a segona i en la competició europea; i de guanyar el premi Zamora la temporada 2020/21 a segona divisió. Per tots aquests moments viscuts, el puntal de l’equip en els darrers anys tenia clar que es volia retirar en aquest club, però no va poder ser. La neteja que ha fet en la plantilla aquest estiu Domingo Catoira va propiciar el seu adeu després que se li acabés el contracte i el club no el volgués renovar. El que va arribar a ser el capità de l’equip periquito, es va acomiadar el 13 de juny, 2.112 dies després d’aterrar a Barcelona, davant de tota la seva afició, i va deixar oberta la porta a un possible retorn: “Seria un honor, aquest club és especial per a mi.” Demà torna, no al costat que desitjaria, però ben segur que serà una jornada molt especial per a ell i l’afició. I és que s’ho ha guanyat: ja és història del club.

porter en tota la història del club amb més partits.
Només el superen Thomas N’Kono (333), Toni Jiménez (265), Josep Trias (234) i Carlos Kameni (229).
213
partits oficials amb la samarreta blanc-i-blava.
195 en lliga, 7 en la copa del Rei i 11 en l’Europa League.
69
partits imbatut.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)