Espanyol

Qüestió de temps

Espanyol. Els blanc-i-blaus van perdre en la seva estrena a casa contra el Rayo, en un partit en què van ser els clars dominadors durant els primers 45 minuts i van tenir tres pals

Espanyol 0 Rayo Vallecano 2

ESPANYOL:Lecomte, Óscar Gil, Sergi Gómez, Cabrera, Brian Oliván (Luca, 76’), Vinicius Souza, Edu Expósito (Keidi, 76’), Darder, Rubén Sánchez (Puado, 63’), Nico Melamed (Calero, 34’), Joselu.RAYO:Dimitrievski, Fran García, Catena, Isi (Óscar, 57’), Óscar Trejo (Salvi Sánchez, 57’), Unai López (Suárez, 84’), Álvaro (Nteka, 84’), Lejeune, Balliu, Pathé Ciss, Camello (Falcao, 73’).GOLS:0-1 (39’) Isi Palazón, 0-2 (58’) Ciss. ÀRBITRE:Figueroa Vázquez.T.G.:Óscar Gil, Dimitrievski, Trejo, Brian Oliván, Óscar.T.V.:Lejeune, Sergi Gómez.PÚBLIC:16.071 espectadors a l’RCDE Stadium.

L’Espanyol no va poder regalar una victòria en la seva estrena davant de tota l’afició, però sí que va tornar a impregnar l’RCDE Stadium d’il·lusió. Després d’un final de temporada amarg en què res va acabar de funcionar, l’afició i l’equip es van retrobar amb ganes de girar full i lluitar conjuntament pels objectius que s’han proposat per a aquest any. Els seguidors, entregats des del primer moment, i l’equip, mostrant la seva millor versió, van deixar clar que comença un nou curs amb les energies renovades i amb més ambició que mai. Aquesta estrena davant de l’afició, però, no va ser la desitjada. I és que van ser incapaços de guanyar un Rayo que va saber aprofitar les poques ocasions de què va disposar. A més, el partit va estar marcat per constants interrupcions i per dues targetes vermelles, una per a cada equip, en només mitja hora de joc.

Per a aquest duel, Diego Martínez va apostar per fer pocs moviments en l’onze inicial respecte a Balaídos, i l’únic canvi va ser l’entrada d’Edu Expósito a la medul·lar per Calero. El matx va començar a un ritme frenètic gràcies a la intensitat amb què va sortir el conjunt de Diego Martínez. Els blanc-i-blaus van ser els clars dominadors dels primers 45 minuts, recuperant pilotes i sent molt verticals, buscant amb rapidesa la porteria defensada per Dimitrievski. A més, van aconseguir tancar el Rayo a la seva àrea i evitar que poguessin desenvolupar el seu joc. En el minut 10 els espanyolistes van tenir la primera ocasió amb un xut de Melamed a pilota aturada que es va estavellar a la tanca. En el córner posterior, Sergi Gómez va estar a punt d’avançar els locals amb una rematada de cap que va sortir fregant el pal. Aquesta superioritat es va accentuar més quan, als 16 minuts, Lejeune va ser expulsat per doble targeta groga. L’Espanyol ho va aprofitar per trobar amb certa facilitat espais per inquietar el Rayo, i és que van saber mantenir la possessió sense precipitar-se en atac. La primera part, però, va fer un tomb de 365 graus quan, en el minut 29, Sergi Gómez va ser expulsat per haver evitat un atac prometedor del conjunt d’Iraola. Amb un home menys en cada equip, les forces es van igualar, i el tècnic periquito es va veure obligat a fer el primer canvi, fent entrar Calero per Melamed. La galleda d’aigua freda va arribar a pocs minuts d’anar-se’n als vestidors. En la segona ocasió que van tenir els visitants, Isi Palazón, a pilota aturada, va situar el 0 a 1 amb un xut ras i potent que va fer inútil l’estirada de Lecomte.

La segona part no va començar bé per als blanc-i-blaus, que van veure com Pathe Ciss ampliava la diferència amb un gol a porta buida després d’un error defensiu. L’Espanyol, però, no es va arronsar i va estar a punt d’acostar-se en el marcador. En el minut 74, l’ocasió la va tenir Souza, després d’una gran jugada individual de Darder, i poc després, Puado, que tot just havia entrat al terreny de joc, va estavellar una rematada al pal. En els últims minuts del matx, els periquitos van continuar remant per escurçar la distància, però va faltar contundència en els metres finals. Al final, 0 a 2, que ni de bon tros fa justícia al que es va veure sobre la gespa, sobretot en la primera part. És qüestió de temps. L’equip està en reconstrucció i la paciència marcarà el camí.

MIDA PRESA

Aquesta és la cinquena derrota seguida contra el Rayo, la tercera a l’RCDE Stadium

TARGETES

Les targetes vermelles de Lejeune (16’) i Gómez (30’) van marcar el partit

Marxem disgustats perquè volíem la victòria en l’estrena a casa. No és el debut somiat, però ens quedem amb les bones fases de joc
Hem de millorar pensant en 36 jornades. Amb els jugadors que volen ser aquí no ens ha arribat, i ens tocarà patir de valent
L’expulsió de Sergi Gómez és una interpretació, la de Lejeune són dues grogues clares