Espanyol

L’Espanyol cau per la mínima contra la Real (2-1)

Aquesta tarda ha arribat la primera derrota de la temporada a domicili per l’Espanyol. Després de l’empat davant el Celta (2-2) i la victòria contra l’Athletic (0-1), avui han caigut al Reale Arena contra una Real Sociedad que ha sabut aprofitar els errors dels periquitos per emportar-se els tres punts.

La Real ha començat amb determinació i buscant la porteria rival. Abans d’arribar al minut de partit, el conjunt basc ja ha tingut la primera amb un xut de Gorosabel des de la frontal que ha sortit desviat. Poc després, amb una pèrdua de pilota d’Omar en zona perillosa, han tingut una altra oportunitat per obrir la llauna, però Álvaro Fernández ha atrapat la pilota amb seguretat. Per la seva banda, l’Espanyol, en els primers compassos del matx, li ha costat fer-se amb la pilota i sortir de la seva àrea. I és que els locals s’han fet amb el control total de la possessió, buscant els espais i atacant constantment la porteria rival. La insistència del conjunt orientat per Imanol Alguacil ha tingut la seva recompensa, tot i que el gol ha arribat amb una altra errada. En el minut 17, Álavaro Fernández s’ha equivocat en el control de la pilota, Take Kubo ho ha aprofitat per a recuperar-la i el davanter noruec Sorloth ha avançat als seus amb una rematada a porta buida. Els blanc-i-blaus no han tardat a reaccionar, i dos minuts després, en el primer xut entre els tres pals fins aleshores, Edu Expósito ha posat la igualada en el marcador amb un xut ras des del balcó de l’àrea. Amb l’empat, la Real ha continuat sotmetent als periquitos, i Álvaro Fernández ha estat providencial en el 23’ per evitar el 2 a 1 després d’una bona rematada de cap de Sorloth. En el 28’ els bascos s’han tornat a posar per davant l’electrònic gràcies a la diana de Brais Méndez després d’una recuperació de Mikel Merino. En els últims instants de la primera part, Joselu n’ha tingut dues per tornar a empatar el matx, però li ha faltat efectivitat de cara a porta.

A la segona part, l’Espanyol ha fet un pas endavant. Ha sortit intentant portar el control del joc a través de la possessió i trepitjant camp rival. En canvi, la Real ha abaixat el ritme i el seu assetjament ofensiu ha anat de baixa. Però, tot i que els bascos han tingut menys l’esfèrica, en cap moment hi ha hagut la sensació que se sentissin incòmodes, i el duel s’ha obert. En el 54’ Joselu ho ha provat amb una rematada de cap que el porter local l’ha refusat sense problemes. La resposta per part dels locals ha arribat en el 57’ amb un xut potent de Sorloth des de la frontal que ha acabat en mans del porter periquito. En el 75’ Silva ha pogut sentenciar el matx amb una rematada que ha sortit fregant el pal. En els últims instants del duel, l’Espanyol ha intentat anar a per la victòria amb quatre atacants, però li ha costat trobar espais per generar perill. Tot i això, no han parat d’insistir, i en el 83’ Cabrera ha tingut una claríssima a pilota aturada. Darder, en el temps afegit, també ha generat una ocasió molt clara, amb un xut que s’ha enverinat, però que ha acabat refusant Remiro.