Espanyol

Octubre, un mes decisiu

Espanyol. Al conjunt blanc-i-blau li queden cinc partits per jugar aquest mes, dos dels quals contra equips que ocupen posicions de descens. Braithwaite es perdrà els dos següents.

Després de perdre dos punts d’or contra el València, altre cop per culpa d’un error individual, l’Espanyol va tornar ahir a la feina amb la vista posada en el duel que disputarà aquest diumenge (16.15 h) contra el Cadis. Serà el primer dels cinc que els queden per jugar aquest mes d’octubre, i que marcaran l’esdevenir del conjunt blanc-i-blau.

És evident que l’inici del curs no ha estat el desitjat. Amb només 5 punts dels 21 possibles, els de Diego Martínez s’han situat al caire del descens, i el més preocupant són les sensacions que l’equip ha deixat sobre la gespa, mostrant molts dubtes en el seu joc. Perquè la situació no es torci encara més, necessiten reaccionar com més aviat millor per començar a respirar i agafar confiança abans que tot es torni a aturar per la disputa del mundial de Qatar. El mes d’octubre s’entreveu com el millor moment per aconseguir-ho. I és que el calendari acompanya.

A diferència del primer mes i mig de competició, quan van haver de jugar contra rivals de gran pes i exigència, com són el Celta, el Rayo Vallecano, el Real Madrid, l’Athletic, el Sevilla i la Real Sociedad, ara el calendari els dona un petit respir, amb enfrontaments teòricament més accessibles. Dels cinc equips, dos estan en posició de descens: Cadis i Elx. I els altres tres rivals lluiten per evitar estar a la part vermella de la taula. Així doncs, és una ocasió ideal per sortir de la cova, començar a escalar posicions en la classificació, i anar agafant distància respecte dels possibles rivals directes que es trobaran en el final del curs.

El calendari

El diumenge 9 d’octubre visitaran el Cadis, penúltim a la taula, amb només una victòria contra el Valladolid i un empat contra el Vila-real. Al Nuevo Mirandilla, tres derrotes en quatre partits, sense cap gol a favor dels gaditans. Precisament el Valladolid serà el rival que rebran el 16 d’octubre. El conjunt dirigit per Pacheta, que fins ara estava en zona de descens, ocupa la 15a posició gràcies a la victòria en l’última jornada contra el Getafe. És un partit que els espanyolistes estan obligats a guanyar, pel fet de tractar-se d’un rival directe. En la jornada 10, en l’únic desplaçament intersetmanal, visitaran l’Osasuna, que serà el rival a batre. Els navarresos, situats en zona europea i que mantenen la línia ascendent dels cursos anteriors, han fet un molt bon començament de temporada, amb només dues derrotes, contra el Betis i el Getafe, i un empat de mèrit contra el Real Madrid. El diumenge 23 tindran una altra bona oportunitat per sumar 3 punts contra l’Elx, el cuer, amb tan sols 1 punt. L’octubre es tancarà el dia 30 amb la visita al Mallorca.

En definitiva, són 15 punts decisius que marcaran el futur més pròxim de l’Espanyol. Al novembre, abans del mundial, tornen a venir revolts, amb l’Atlético de Madrid i el Vila-real. Per això sumar, agafar confiança i consolidar les idees de Diego Martínez són ara les prioritats.

Braithwaite, dos partits

Malgrat les al·legacions presentades per l’Espanyol per l’expulsió de Martin Braithwaite en el partit contra el València, el comitè de competició ha decidit donar validesa a la targeta vermella mostrada per Pizarro Gómez i sancionar el jugador amb dos partits. D’aquesta manera, el danès es perdrà els duels contra el Cadis i el Valladolid. El valencianista Marcos André, també expulsat, ha rebut la mateixa sanció.

LES DADES

14
gols
encaixats en set partits. És prioritari aturar aquesta feblesa defensiva si volen començar a sumar.
9
gols
marcats. Joselu, Braithwaite, Edu Expósito i Darder han estat els golejadors.
Cadis-ESPANYOL (J. 8) 9/10
ESPANYOL-Valladolid (J. 9) 16/10
Osasuna-ESPANYOL (J. 10) 20/10
ESPANYOL-Elx (J. 11) 23/10
Mallorca-ESPANYOL (J. 12) 30/10
Atlético-ESPANYOL (J. 13) 6/11
ESPANYOL-Vila-real(J 14) 9/11

Melamed: “Les victòries arribaran aviat”

M.E.

Nico Melamed va comparèixer ahir en roda de premsa. El jugador blanc-i-blau va assegurar que l’equip està tranquil: “Tenim les victòries molt a prop i sabem que arribaran més aviat que tard, per com ens estem entrenant i com competim cada cap de setmana.” El pròxim partit és contra el Cadis. El jugador va afirmar: “No sentim cap tensió, però sí que anirem per aquest partit com si fos una final. Cada cap de setmana és un examen per a nosaltres.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)