Espanyol

EDU EXPÓSITO

MIGCAMPISTA DE L'ESPANYOL

“La lliga és com una marató”

“La feina que fem durant la setmana és bona, i això ens ajudarà a fer grans coses més endavant”

“Sabem en què fallem i en què no ho podem fer, però hem de millorar l’execució”

L’aturada ens anirà bé per perfeccionar coses. Tot té un període d’adaptació
Hi ha moments en què un falla i es veu més, però això és una cosa col·lectiva i fallem tots

Edu Expósito (Cubelles, 1/8/1996) s’ha convertit en només tres mesos en una peça important per a l’Espanyol. Participant en tots els partits i sent un dels futbolistes de la plantilla que més minuts ha disputat, el migcampista ha demostrat tot el que pot aportar al joc de l’equip en els últims metres, assistint els companys o veient porteria, ja que és el tercer màxim golejador de l’equip, amb dues dianes. Tot i el bon rendiment, encara es veu amb marge de millora, com la resta de l’equip.

Com està l’equip anímicament després de dos empats contra rivals directes?
Sabem que cada punt per a nosaltres és or. És veritat que, lògicament, volem sumar de tres en tres perquè al final és el que et permet distanciar-te de les posicions de baix, que és on no volem estar. Tot i això sabem que aquesta lliga és una marató, que és molt llarga, i el més important és continuar sumant perquè cada punt és important. A casa hem vist com se’ns han escapat alguns partits en què teníem la victòria encarrilada, però en els últims minuts ens han volat aquests punts tot i jugar bé.
Abans de l’aturada pel mundial visiten l’Atlético i reben el Vila-real. Com ho afronten?
Som conscients que hem d’estar concentrats al màxim els 95 o 100 minuts que durin els partits, perquè a davant tindrem jugadors de moltíssim talent. Ara primer ens toca l’Atlético, que acaba de perdre en la Champions i estarà més alerta, així que nosaltres haurem de fer un partit perfecte per sumar al Metropolitano.

S’han fixat un objectiu per a aquests dos partits?

El nostre objectiu sempre és guanyar. Després lògicament durant els partits les coses canvien molt i sabem amb quins rivals ens enfrontem, però la nostra idea sempre és sumar els tres punts. Esperem estar molt concentrats, perquè això ens farà tenir possibilitats el màxim de minuts possibles.
L’eliminació europea de l’Atlético els pot beneficiar, o bé perjudicar?
Jo penso que depenem molt més de nosaltres. No només de la concentració que tinguem, sinó si estem fluids en atac i les últimes passades són bones perquè la gent de dalt tingui opcions de rematada, i si acaben en gol millor. Després en defensa hem d’estar molt junts, fent moltes ajudes als companys i sobretot ser fiables a les dues àrees.
Ser fiables a les àrees, sobretot a la pròpia, és el que els falta?
Sabem que a la nostra àrea hem tingut més problemes. Sempre ho hem entrenat i cada vegada ho entrenem més. Sabem en què fallem i en què no ho podem fer. El que cal és executar-ho a la perfecció, i crec que cada vegada estem millor en aquest sentit. Contra el Mallorca vam concedir molt poc però ens van marcar el gol, i després sí que van estar millor ells. Tot i això si haguéssim estat millor en l’última passada després de l’empat ens hauríem pogut endur els tres punts.
Com han gestionat tants errors individuals?
Doncs sabent que tots fallem. Al final hi ha hagut moments en què un falla i es veu més a la televisió, però això és una cosa col·lectiva i fallem tots. El que fa la pressió, el que tanca més o menys, o qui sigui. Som un equip i fallem tots. Passa el mateix quan marca Joselu, que és gràcies a la participació de tots. Són circumstàncies que passen en el futbol i a vegades el responsable no és només qui s’assenyala.
Encara tenen el descens a prop. No és l’inici que esperaven.
Com deia abans, hem tingut possibilitats de guanyar partits que no els hem tancat, i altres dies en què empatant hem tingut ocasions i qui ha marcat ha estat el rival. Són circumstàncies que ens fan estar on estem.
Els preocupa aquesta posició?
No, perquè estem tranquils amb la feina que estem fent. L’aturada ens anirà bé per perfeccionar moltes coses. Creiem molt en el que treballem durant la setmana, i això ens ajudarà a fer grans coses més endavant.
Parlava de l’aturada, que és nova per a tots. Com s’ha de gestionar?
El més important és l’adaptació. Qui millor s’adapti a les circumstàncies serà qui ho portarà de millor manera. El mateix va passar en l’època del coronavirus, quan qui es va adaptar millor a jugar sense públic va estar més a prop dels objectius. Hi haurà jugadors que tindran el cansament acumulat d’haver estat en el mundial. Nosaltres ens hem de centrar en la feina que ens queda abans de l’aturada, i després ens hem de preparar per tornar fent bé el que no hem estat fent bé fins ara.
Venen d’un estiu amb moltes novetats al vestidor. Els ha passat factura? L’aturada també els anirà bé per això?
Tots els canvis tenen un període d’adaptació. Hi ha hagut canvis estructurals en el club, molts jugadors nous, un entrenador nou... Això s’ha d’acoblar, ens hem de conèixer i saber quina és la metodologia. Aquesta aturada ens anirà bé per veure que som capaços de fer tot això bé. Encara queden moltes jornades de la primera volta. Hem d’estar tranquils i hem d’estar junts, equip i afició, remant en una mateixa direcció.
Tot i aquests canvis, transmeten que són un equip unit. És la clau per canviar el rumb?
Per descomptat. Crec que no hem estat mai fora de cap partit i hem lluitant fins a l’últim minut, amb l’excepció del partit contra el Rayo, que va ser molt estrany. Els altres els hem lluitat fins al final per sumar, i això sempre suma. Estar vius fa que l’equip es vegi fort i unit.
Quin rol juga Diego Martínez en aquest sentit?
Ens fa sentir a tots importants, juguis més o menys. Tothom aporta sortint des de la banqueta. El més important és l’exigència del dia a dia, que és el que et fa competir bé.
En l’aspecte personal com s’està sentint?
Molt bé, molt còmode. A poc a poc em trobo millor i amb més sensacions. He arribat nou a l’equip, però hi estic a gust i crec que estic fent bons números en el joc, i després si puc ajudar amb gols o amb assistències, molt millor.
Ha tingut la confiança del tècnic des de l’inici.
El cos tècnic i els companys m’han donat molta confiança, i això per a un futbolista és vital.
Tot i això no ha jugat mai els noranta minuts.
Som molts, i en molts moments s’han d’aprofitar els cinc canvis que tenim. El tècnic és qui decideix. Jo continuaré aportant des d’on estigui els minuts que em toquin. El que intento és donar el màxim sempre.
Ha jugat d’interior i més escorat a la banda. On se sent més còmode?
Em trobo més còmode al centre majoritàriament, però si he d’ajudar des de la banda anant cap al centre també m’hi trobo bé, i crec que he tingut bons minuts quan m’ha tocat aquest rol. El més important és on pugui ajudar i aportar més. On cregui l’entrenador jo hi seré.
Jugar al costat de Darder, que porta anys en el club, és més fàcil?
Sí, lògicament. És qüestió d’entendre’ns i cada vegada ens trobem millor. Això és positiu per a l’equip.
Tenir Joselu i Braithwaite a dalt endollats, fa més fàcil la seva feina?
Si nosaltres posem una bona pilota i ells marquen ens fan grans a nosaltres, perquè si no, serem menys decisius. Ja pots donar bones passades, que si no les fan bones, no fas assistències. Ells també esperen una bona passada i jo, que marquin. És recíproc perquè la feina de cadascú sigui millor.
Va tenir molt clar a l’estiu que volia venir a l’Espanyol. Ho desitjava des de feia temps?
N’estic molt content. Estic jugant, que és important per a qualsevol jugador, i crec que no m’he equivocat en la decisió. Tornaria a decidir el mateix encara que no jugués perquè volia vestir aquesta samarreta. Feia bastant temps que ho tenia al cap però no s’havia pogut per circumstàncies diverses, i aquest estiu he tingut la sort que ha passat. Ara he de continuar defensant aquesta samarreta com es mereix.
Va ser qüestió d’hores que no acabés al Girona?
Sí. Era un moment que es podia donar o no donar, i al final s’hi va posar l’Espanyol i l’Eibar va acceptar. Es van posar les quantitats que volia l’Eibar i per sort estic aquí, que és on volia estar.
On voldria veure l’Espanyol al final de temporada?
El més important és que siguem nosaltres mateixos i que el treball que fem a la Dani Jarque es vegi sobre el camp. Això a mi ja em farà estar orgullós i ja veurem fins on podem arribar. Nosaltres sempre som ambiciosos, però el més important és plasmar el que treballem en els partits.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)