Espanyol

Diego Martínez: “Ens hi estem deixant l’ànima”

L’Espanyol visita diumenge l’Atlético de Madrid (14h), i Diego Martínez n’ha parlat després de l’entrenament a la ciutat esportiva Dani Jarque.

Simeone

“Simeone és un dels millors entrenadors del món. Només s’ha de mirar la seva trajectòria l’última dècada. Estem parlant d’un dels equips grans del futbol espanyol. La immediatesa del futbol fa que ens oblidem que ha estat campió de lliga, fa res. Té una plantilla plena d’estrelles, un excel·lent entrenador i un camp que pressiona moltíssim. Ens equivocaríem si pensem que és un pitjor o millor moment per enfrontar-nos-hi. Però també sabem que contra qualsevol rival tenim la mentalitat de ser competitius.”

Piqué

“Des del màxim respecte a tothom, i més a jugadors que han donat tant al futbol espanyol, tot el meu focus està en el partit, en aquesta setmana de tres partits. Prou tenim amb la nostra feina com per estar distraient-nos amb altres coses que no ens corresponen.”

L’actitud de l’equip

“S’han de diferenciar dues coses. En esforç, intenció i dedicació, és innegable. Que no tenim els resultats que ens agradaria? Evidentment. Però no per l’altre dia. No és un deute per l’altre dia. Ens sentim en deute amb l’afició perquè els voldríem premiar amb tres o quatre punts més. Dit això, ens hi estem deixant l’ànima. Però volem transformar això en punts, en fets que ens reforcin a tots. Nosaltres, des del principi, tenim molt clar què volem, on volem arribar, i que necessitem l’afició per fer punts. Tot té un procés, i encara que aquest procés estigui sent dur i més llarg del que esperàvem, és la nostra realitat i l’hem d’acceptar.”

L’ambient al Metropolitano

“Griezman, Cunha, Joao Félix...Segueixo amb tota la plantilla? Parlem del pressupost? Ens equivocaríem. Va perdre a Cadis, contra un equip competitiu. Nosaltres hi vam empatar i semblava que havíem de guanyar per obligació. No ens estarem desviant, de les percepcions? La lliga és complicadíssima, la primera és molt competitiva, i estem parlant d’un dels grans. Hi ha una gran plantilla, un gran entrenador. Serà complicat. Intentarem aprofitar les nostres possibilitats, i tant de bo això pugui sumar a favor nostre, però si no és així, haurem de sumar en rendiments, en ser un equip més estable tot el partit.”

“Proactius, intentem ser-ho sempre. Però el rival també juga. Això no només depèn del que a tu t’agradaria, però sí que crec que ens hem de focalitzar en els nostres rendiments.”

Els tres partits

“Hem treballat a nivell de concentració, de detalls. Hi ha dues coses importants, la qualitat dels rivals, que et fa estar al màxim, i el menor temps de recuperació. És molt important la recuperació física però també mental. I tenim molta motivació per afrontar aquesta setmana abans de l’aturada, per intentar oferir el nostre millor nivell. A nivell mental, el treball està sent molt exigent. I tot això ho volem transformar en punts.”

Se sent identificat amb el que ha fet Simeone?

“Admiro el procés de Simeone durant tota aquesta dècada. Però és molt important l’autenticitat, que té a veure amb cada context, amb cada grup de jugadors, amb cada pressupost. No és extrapolable. Quan veus com treballa un equip, veus coses que t’encanten però que al teu equip no encaixarien.”

Lecomte, més motivat? A l’Atlético no va jugar

“Això haurien de preguntar-ho a Menéndez, que va estar molts anys a l’ombra de N’kono. Hi ha circumstàncies del futbol. I estava preparat. Això és el que vull jo a l’àrea de porters. Tots han d’estar preparats per ajudar en qualsevol moment.”

L’aspecte psicològic

“La mentalitat és la clau del futbol i de la vida. Hi ha graus de talent, però el talent és evident. Però una altra cosa és l’alta competició i l’altra, l’alt rendiment. I el factor mental és clau. Això ha de ser un hàbit del dia a dia, no val dir el divendres que ens mentalitzarem pel partit. Em crida l’atenció, de nosaltres, que malgrat les adversitats, l’equip sempre respon. Hem d’intentar tenir més estabilitat, ser més constants. Som de les plantilles més joves i amb més gent del planter. Vas trobant factors que influeixen. La maduresa té el seu procés.”

La classificació abans de l’aturada

“L’equip té un nivell de confiança òptim. Òbviament, ens agradaria estar en millor situació de punts per no tenir tanta precipitació. Ens hem preparat per afrontar els reptes, i aquí hi entra l’autoexigència diària, des del primer dia. No es pot enfocar tot al resultat. Tant de bo el rendiment ens dugui a millors resultats, que és el que busquem.”

Els lesionats

“Hi ha jugadors amb molèsties i hem gestionat les càrregues de treball, sobretot amb els que tenen més minuts de competició. Pedrosa, Gori i Rubén Sánchez no han entrat ni en la fase d’alta esportiva.”

Fer retocs a l’onze

“Per nosaltres tots són importants i necessaris. El que marca una alineació és el rendiment. Hi haurà cops que repetim onze i altres que no. Sí que hem d’anar trobant l’estabilitat col·lectiva en rendiment.”

Què s’ha descontrolat per tenir 11 punts?

“Sincerament, crec que amb quatre punts més, que els podríem tenir, estaríem en una situació molt bona. Sé que a partir dels resultats venen les lectures, però hi ha hagut coses anòmales. Però ja ha passat. Això no ho podem controlar. Ni tot està tan malament, ni tan bé ni tan regular. Ens falten punts, tots en som conscients, però és una situació habitual en el futbol. S’ha de relativitzar i naturalitzar, amb esperit autocrític, i intentar millorar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)