Espanyol

Un rival en hores baixes

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau visita un Atlético que arriba tocat al partit després de la seva eliminació a Europa i la derrota contra el Cadis

L’Atlético i el Vila-real. Aquests són els dos rivals que l’Espanyol es trobarà a la lliga abans de l’aturada pel mundial. Són equips complicats i exigents, però que ara mateix no estan travessant el millor moment. El que clarament està de pega és el conjunt colchonero, amb qui s’enfrontaran avui al Metropolitano enmig d’un ambient enrarit, ja que els de Simeone arriben a aquest duel tocats, després de quedar eliminats d’Europa el mes de novembre i perdre el cap de setmana passat contra el Cadis en el temps afegit. A l’Espanyol no li queda més remei que intentar aprofitar aquesta situació de crisi que està vivint el conjunt madrileny per fer saltar la sorpresa i emportar-se els tres punts, que són vitals per sortir de la part baixa de la classificació i començar a agafar oxigen i confiança. “Ens agradaria estar en millor situació de punts per no tenir tanta precipitació. Ens hem preparat per afrontar els reptes, i aquí hi entra l’autoexigència diària, des del primer dia. Tant de bo el rendiment ens dugui a millors resultats, que és el que busquem”, va assegurar Diego Martínez en la roda de premsa prèvia a aquest partit.

Sumar contra l’Atlético significaria donar continuïtat als bons resultats fora de casa, on els periquitos s’han endut sis dels onze punts que tenen al caseller. El tècnic blanc-i-blau sap que “serà complicat”, però també té les coses clares: “Intentarem aprofitar les nostres possibilitats, i tant de bo això pugui sumar a favor nostre. Si no és així, haurem de sumar en rendiment i ser un equip més estable tot el partit.” Això passa per fer-se forts a les dues àrees i no cometre més errors. Aquesta és la recepta bàsica per capgirar una dinàmica gens favorable als interessos del quadre català: només una victòria en els darrers vuit partits. El tècnic gallec creu que la mentalitat és “clau”, i que per això l’equip “ha treballat a nivell de concentració i de detalls”.

A diferència de quasi totes les jornades anteriors, en què sempre hi havia almenys un jugador mig tocat, per a aquest matx l’Espanyol podrà comptar amb tota la seva artilleria, a excepció dels lesionats de llarga durada: Adrià Pedrosa, Rubén Sánchez i Gori.

Debut de Lecomte

El porter francès centrarà totes les mirades. No és per a menys. Després d’haver militat la temporada passada a l’Atlético en qualitat de cedit, avui, excepte sorpresa majúscula, tornarà a ser l’elegit de Diego Martínez per defensar la porteria espanyolista, i jugarà el seu primer partit al feu blanc-i-vermell. Aquesta serà, doncs, una bona oportunitat per a Lecomte de reivindicar-se i mostrar les seves qualitats davant una afició que mai el va veure jugar, ni tan sols en un partit amistós.

Equip ferit

L’Atlético és un rival ferit, i això el fa més perillós. Davant la seva afició, estan obligats a aixecar-se i a girar full del fracàs estrepitós a Europa en aquest curs. El tècnic local, Diego Simeone, més qüestionat que mai, va admetre que van “passar el dol” l’endemà del partit contra el Porto, però que ara “la vida continua” i els seus jugadors estan igual d’units que sempre. Tot i això, és un equip en hores baixes, i l’Espanyol no es pot permetre el luxe de deixar escapar punts.

7 Partits guanyats 2

2 Partits empatats 5

3 Partits perduts 5

20 Gols a favor 15

12 Gols en contra 20

LA PRÈVIA

Ens agradaria estar en millor situació de punts per no tenir tanta precipitació. Tant de bo el rendiment ens dugui a millors resultats
Serà complicat, però intentarem aprofitar les nostres possibilitats per sumar
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)