Espanyol

L’Espanyol s’emporta un punt de molt mèrit del Metropolitano

L’Espanyol continua fent-se fort fora de casa. Avui han aconseguit sumar un punt de molt mèrit contra l’Atlético (1-1). Els periquitos s’han quedat amb un home menys en el minut 28 quan Cabrera ha vist la targeta vermella directa per fer caure a Morata quan aquest es dirigia sol a la porteria de Lecomte. Tot i això, els blanc-i-blaus han mostrat la seva millor versió, i Darder, a la represa ha avançat als visitants. Joao Félix ha igualat el marcador en el 78’. Aquest gol no ha tacat el gran treball i esforç que han fet en defensa per sortir vius d’un camp complicadíssim.

Com era de preveure, el partit ha començat a un ritme altíssim. Les primeres arribades de perill han estat pel conjunt local, aprofitant les pèrdues dels blanc-i-blaus per sortir en transicions molt ràpides i acabar les jugades. Griezmann ha estat el primer que ho ha provat amb un xut des de la frontal que ha marxat desviat pel pal dret de Lecomte, que avui, després d’un any al conjunt matalasser, ha debutat en el Metropolitano. Per la seva banda, l’Espanyol també ha sortit sense complexos, pressionant a dalt i dificultant la sortida de pilota dels de Simeone. Tot i això, la qualitat dels jugadors matalassers s’ha anat imposant amb el pas dels minuts i s’han fet amb el domini a través de la possessió. L’Espanyol ha intentat treure el cap i apaivagar la intensitat inicial amb què han sortit els locals fent-se més protagonistes amb la pilota, però la pressió asfixiant de l’Atlético impedia que poguessin generar ocasions. No ha estat fins el minut 16 quan Joselu ha fet la primera rematada entre els tres pals, però Oblak ha atrapat sense problemes. La rèplica del rival ha arribat ràpid. Griezmann, un dels més actius i incisius en aquest inici, ho ha tornat a provar amb un xut que Lecomte, sota pals, ha aturat amb molta seguretat. Passat l’equador de la primera part, el duel s’ha equilibrat. Cap dels dos equips estava trobant els espais per trencar línies. Tot aquest control que els espanyolistes estaven aconseguint sobre el partit, s’ha esfumat en el minut 28 quan Cabrera ha vist la targeta vermella directa per fer caure a Morata quan aquest es dirigia sol a la porteria de Lecomte. Una expulsió dubtosa, tenint en compte que el jugador blanc-i-vermell encara li quedava uns 40 metres per plantar-se a l’àrea rival. Els periquitos, amb més dificultats per tancar els espais, han vist com Llorente perdonava la més clara fins aleshores amb una rematada dins l’àrea que de manera incomprensible ha marxat per sobre el travesser. Diego Martínez s’ha vist obligat a reestructurar l’equip, i Sergi Gómez ha entrat per Keidi Bare per reforçar la defensa. Tot i aquest canvi, la superioritat ha tornat a ser de color local, i Molina, Carrasco i Llorente les han tingut per obrir la llauna. Al final, però, els periquitos han arribat vius al descans gràcies a una defensa que s’ha mostrat molt sòlida en tot moment.

A la represa, els de Diego Martínez han format una línia de cinc per intentar mantenir la porteria a zero. Mentre que l’Atlético ha fet un canvi ofensiu per mirar d’aprofitar la superioritat. Correa ha entrat per De Paul. En aquesta segona part, els de Simeone ha premut l’accelerador, assetjant constantment la porteria rival. Al davant, però, s’estaven trobant un equip molt concentrat en defensa que estava impedint mals majors. Lecomte també ha estat providencial en el 57’ aturant un xut potent en un mà a mà amb Correa. Quan els matalassers estaven olorant el primer gol, el Metropolitano s’ha emmudit de cop al veure com era l’Espanyol el que s’avançava en el marcador. Sergi Darder, arribant de segona línia tot sol, ha aprofitat a la perfecció una molt bona assistència de Joselu de cap des de dins l’àrea per perforar la porteria d’Oblak. Als locals no els hi ha quedat una altra que buscar el gol de l’empat a la desesperada. Estaven disposant d’ocasions claríssimes, però faltava més contundència en el xut final. En el 65’ Giménez, totalment sol, ha enviat fora la seva rematada de cap. Tot seguit, Morata i Griezmann també han perdonat. En el 79’ Joao Félix ha dit prou, i ha equilibrat el partit amb un xut ras i potent des de dins l’àrea. Els últims instants del matx han estat d’infart pels blanc-i-blaus, que han lluitat fins l’últim moment per mantenir aquest empat. La poca efectivitat de cara a porta dels matalassers, el molt bon treball en defensa i les grans intervencions de Lecomte han fet que els periquitos sumessin un punt de molt mèrit.