Espanyol

Exercici de supervivència

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau s’emporta un punt molt valuós del Metropolitano després de quedar amb un home menys en el minut 28

Atlético 1 Espanyol 1

ATLÉTICO:Oblak, Giménez, Kondogbia (Witsel, 66’), De Paul (Correa, 46’), Griezmann (Lemar, 73’), Llorente, Savic, Molina, Morata (Cunha, 73’), Carrasco (Joao Félix, 66’), Reinildo.ESPANYOL:Lecomte, Óscar Gil (Omar, 88’), Cabrera, Calero, Keidi Bare (S. Gómez, 35’), Joselu, Sergi Darder, Vini De Souza, Brian Oliván (Simo, 56’), Braithwaite (Puado, 56’), Aleix Vidal (Pol Lozano, 88’).GOLS:0-1 (62’) Sergi Darder, 1-1 (78’) Joao Félix.ÀRBITRE:Pulido Santana.T.G.:Brian Oliván, Braithwaite, Kondogbia, Lecomte, Giménez, Aleix Vidal, João Félix, Omar.T.V.:Cabrera (amb vermella directa).PÚBLIC:50.007 espectadors al Cívitas Metropolitano.

L’Espanyol va demostrar ahir, més que mai, que és un equip unit. Els blanc-i-blaus, en un immens exercici de supervivència, van lluitar tots junts fins al final per emportar-se un punt d’or del Metropolitano. Per aconseguir-ho, els periquitos van haver de fer un dels partits més complets d’aquesta temporada. Amb un home menys des del minut 28 per l’expulsió de Cabrera, no els va quedar més remei que resistir i demostrar un cop més el compromís, l’actitud i el sacrifici que tenen els jugadors envers aquests colors.

Enmig d’una afició emprenyada amb l’equip pel fracàs europeu, els blanc-i-blaus van saber gestionar a la perfecció totes les fases del matx i van estar a punt d’aconseguir el triomf. Sergi Darder va fer somiar tot l’espanyolisme amb un gol en el minut 62, però João Félix va sortir al rescat del seu equip en el minut 78 i va situar l’empat definitiu. Aquest punt no serveix de gaire en la classificació, però sí que és una injecció bestial de confiança per afrontar l’últim partit de lliga contra el Vila-real abans de l’aturada pel mundial.

En aquest duel, Diego Martínez, després de repetir onze titular en les dues últimes jornades, va apostar per Keidi Bare a la sala de màquines en detriment d’Edu Expósito. Calero i Aleix Vidal van entrar per Sergi Gómez i Javi Puado. Amb aquests canvis, el tècnic gallec volia sorprendre un Atlético que arribava a aquest partit molt necessitat d’una victòria per calmar els ànims.

Expulsió polèmica

Com es preveia, amb dos equips amb urgències, el matx va començar a un ritme altíssim. Les primeres arribades de perill van ser per al conjunt local, que va aprofitar dues pèrdues dels espanyolistes per sortir en transicions molt ràpides i finalitzar les jugades. Per la seva banda, l’Espanyol també va sortir sense complexos, pressionant a dalt i dificultant el servei de pilota dels colchoneros. Després d’uns primers minuts de tempteig, tot va canviar en el 28, quan Cabrera va veure la targeta vermella directa per haver fet caure Morata quan es dirigia sol a la porteria defensada per Lecomte. Una expulsió dubtosa, tenint en compte que al davanter encara li faltaven uns 40 metres per plantar-se a l’àrea rival. Diego Martínez es va veure obligat a reestructurar l’equip, i Sergi Gómez va entrar per Keidi Bare per reforçar la defensa. A partir d’aquí, els locals van ser els clars dominadors i van disposar d’ocasions molt clares per obrir la llauna. Al final, però, els periquitos van arribar vius al descans gràcies a una defensa que es va mostrar molt sòlida en tot moment.

Després de la represa, canvi de guió. Els espanyolistes van formar una línia de cinc per intentar mantenir la porteria a zero, mentre que l’Atlético va fer un canvi ofensiu per mirar d’aprofitar la superioritat. En els primers compassos d’aquesta segona part, semblava que les coses anaven a favor dels locals. Fins que Sergi Darder va fer emmudir el Metropolitano en el minut 62. El d’Artà, arribant de segona línia tot sol, va aprofitar a la perfecció una molt bona assistència de Joselu de cap des de dins l’àrea per perforar la porteria d’Oblak. Amb aquesta diana, els de Simeone no van parar d’assetjar constantment la porteria rival, fins que van trobar la recompensa. En el minut 79, João Félix va equilibrar el duel amb un xut ras i potent. L’Espanyol va saber patir fins a l’últim moment per emportar-se un punt de molt mèrit en un camp sempre complicat i contra un equip que ara veu com la seva crisi s’agreuja.

S’ha de premiar i reivindicar l’esforç de tot l’equip. Aquest punt és molt important i s’ha de celebrar com si fos una victòria
Volem continuar en aquesta línia per transformar-ho en punts, que és el que tots volem