Espanyol

L’Espanyol cau per la mínima contra el Vila-real (0-1)

Després de tres empats consecutius, l’Espanyol ha caigut avui per la mínima contra el Vila-real, en el que ha estat el darrer partit de l’any a l’RCDE Stadium. Un gol de Lecomte en pròpia porta en el minut 64 ha decantat la balança a favor del conjunt groguet.

Com era de preveure, amb dos equips molt necessitats de la victòria, el matx ha començat amb una intensitat altíssima. En els primers compassos del matx, el Vila-real ja ha deixat clares les seves intencions. Com és habitual en els equips dirigits per Quique Setién, han sortit amb la idea clara de dominar el joc a través de la possessió. Per la seva banda, l’Espanyol ha sortit a pressionar a dalt i precisament gràcies a aquesta pressió ha aconseguit robar una pilota en camp rival i disposar de la primera ocasió del partit amb una rematada de Puado que se n’ha anat desviada. Més clara ha estat la que ha tingut el mateix jugador en l’acció següent, quan ha perdonat en un mà a mà amb Rulli. Els groguets seguien apostant per les possessions llargues, però els que estaven arribant amb més perill a la porteria contrària eren els blanc-i-blaus. Els visitants han reaccionat tímidament amb un xut creuat de Danjuma. En el minut 14’, a punt ha estat de costar-li car al conjunt local una badada defensiva. Els groguets han filtrat una pilota enmig de la defensa i Lecomte ha estat providencial aturant amb seguretat la rematada forta però centrada de Yeremy Pino, que ho tenia tot a favor. A mesura que han anat passant els minuts, el ritme ha anat a la baixa. El Vila-real tocava i tocava però sense gaire idees de què fer amb l’esfèrica, i l’Espanyol quan recuperava la pilota se situava a camp contrari amb la idea clara d’assetjar la porteria rival. En el minut 22, Keidi Bare ho ha tornat a provar sense encert des del balcó de l’àrea. I a la mitja hora de joc, els espanyolistes han trenat una jugada molt ràpida, trencant línies amb molta facilitat, que ha acabat amb un xut de Darder que ha estat a punt d’obrir el marcador. Aquesta ha estat la darrera oportunitat de la primera part, i és que en els últims instants les defenses dels dos conjunts s’han reajustat i ja no hi ha hagut cap més arribada amb perill.

A la represa, els dos equips han sortit a guanyar, però també anant amb molt de compte de no cometre cap error. Els groguets han estat els primers a avisar, amb un xut potent des de la frontal de Capoue que ha tret en una gran intervenció Lecomte. L’Espanyol ha reaccionat ràpidament i en la següent jugada Puado ha tornat a perdonar la primera diana. A partir d’aquest moment, els visitants han tornat a aclaparar la possessió i Parejo i Chukwueke han disposat altre cop d’ocasions. Els periquitos, però, tenien entre cella i cella la porteria i Keidi Bare de manera incomprensible, a l’hora de partit, no ha enviat una rematada claríssima des de dins l’àrea al fons de la xarxa. Després d’aquesta ocasió claríssima desaprofitada, els de Quique Setién s’han avançat en el marcador amb un gol en pròpia porta de Lecomte en el 64’. Yeremy Pino envia la pilota al pal, Alberto Moreno guanya el refús i la posa com pot. Lecomte, en l’intent de refusar l’esfèrica, amb molt mala sort fa entrar la pilota dins la seva porteria. Tot i que els blanc-i-blaus han intentat reaccionar, han estat els visitants els que han estat més a prop del segon gol. En els darrers deu minuts, el guió ha canviat completament. El Vila-real, amb moltes més imprecisions, ha concedit molt més a un Espanyol que s’ha abocat a l’atac. Keidi Bare, Aleix Vidal i Darder han desaprofitat ocasions claríssimes i s’ha arribat al final amb aquest 0 a 1 en el marcador. La poca contundència en els metres finals ha estat la detonant d’aquesta derrota, ja que cap dels dos equips ha estat molt superior a l’altre.