Espanyol

Deures fets amb suspens

Copa. El conjunt blanc-i-blau marxa a l’aturada tranquil per haver assegurat el passi a l’eliminatòria següent gràcies a una molt bona segona meitat, després de l’expulsió de Dani Gómez

Rincón 0 Espanyol 3

RINCÓN:Joki; Gonzalo García, Enri Sánchez (Díaz, 59’), Álvaro Gil, Lasly Muñoz; Toni Conejo, Semi Ramírez (Sergio Molina, 59’), Asensio (Torres, 59’), Óscar González; Mingui Morales (González, 67’) i Pepe Capitán (Vergara, 75’).ESPANYOL:Álvaro Fernández; Aleix Vidal (Óscar Gil, 46’), Simo, Cabrera, Omar (Soler, 78’); Pol Lozano (Bare, 46’), Villahermosa (Puado, 46’), Melamed, Edu Expósito, Lazo (Joselu, 79’) i Dani Gómez.GOLS:0-1 (60’) Puado. 0-2 (70’) Edu Expósito. 0-3 (83’) Joselu.ÀRBITRE:Pizarro Gómez (comitè madrileny).T.G.:A Enri Sánchez i Torres, del Rincón, i a Melamed, Óscar Gil, Lazo i Soler, de l’Espanyol.T.V.:A Toni Conejo, dels locals, i a Dani Gómez, dels visitants.PÚBLIC: Uns 10.000 espectadors a l’estadi de La Rosaleda.

El patiment està imprès a la sang de l’Espanyol, i és que ni contra un equip de la sisena categoria del futbol estatal té una nit plàcida. El conjunt periquito va presentar una alineació completament diferent respecte de l’últim partit de lliga contra el Vila-real, amb les novetats inicials dels jugadors del filial Omar i Simo. Diego Martínez va voler donar descans als titulars, donant per fet que l’equip podria resoldre l’eliminatòria contra el Rincón sense problemes, però més endavant se’n va penedir.

L’estadi de La Rosaleda, habitual del Màlaga però que per condicions insuficients del Francisco Romero ahir era el camp de l’equip del Rincón de la Victoria, va ser testimoni d’una primera part molt igualada entre els dos conjunts. El Rincón, que lidera el seu grup de la divisió d’honor andalusa, era la segona vegada que s’enfrontava a un equip de primera en la copa –el primer va ser l’Alavés fa dos anys– i arribava amb una dinàmica de sis victòries consecutives i només tres gols encaixats. Contra l’Espanyol va saber plantar cara i va aguantar tot un primer temps amb el marcador a zero. No només això, sinó que impedia que el conjunt blanc-i-blau trobés espais. Es va mostrar confiat i creava oportunitats d’arribar amunt. La targeta vermella a Dani Gómez va donar esperances de cara a afrontar una segona meitat amb superioritat numèrica, però l’expulsió de Conejo va impedir que la copa realitzés la seva habitual màgia.

Diego Martínez, veient que l’enfrontament podia perillar, va encertar amb els canvis, ja que van ser decisius perquè l’Espanyol pogués treure les castanyes del foc i mostrar la seva superioritat. Després del gol de Puado, els locals es van ensorrar i van deixar de ser protagonistes. Ja no els valia ser defensius, i necessitaven presència en atac, però quan van intentar obrir-se, el ritme i la velocitat adoptats pel conjunt periquito els va sepultar.

Un golàs d’Expósito i la sentència de Joselu van permetre definitivament que l’Espanyol es tragués la decepció de la lliga, com a mínim amb el resultat. El mes de l’aturada cal que serveixi per reflexionar sobre les mancances de l’equip, i tornar amb una millor predisposició per afrontar tot el que encara queda de temporada. Això sí, el retorn arribarà amb un plat fort com és el derbi contra el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)