Espanyol

L’Espanyol es fa gran contra el Celta (3-1)

Els vuitens ja són aquí. Ha tocat patir, no només per aquell aficionat que ha estat més de tres hores per arribar al camp, sinó pels 120 minuts de lluita que han acabat amb una remuntada contra el Celta (3-1).

Els primers minuts del conjunt català han generat uns quants dubtes entre l’afició que ja havia arribat a l’estadi. El primer avís gallec l’ha fet Gabri Veiga amb una rematada arran de gespa que ha marxat fora. Carles Pérez i Gonçalo Paciência també s’ha afegit en uns instants d’arribades constants pel Celta.

Qui avisa no és traïdor i el davanter portuguès ha posat l’avantatge al marcador pel conjunt entrenat per Carlos Carvalhal. Un servei de córner llançat ràpidament ha arribat a les botes de Veiga que ha volgut rematar, però l’acció ha acabat, a l’àrea petita, als peus de Paciência que no ha fallat i ha definit al primer toc. Un gol de murri i que ha agafat, a la defensa local, desprevinguda.

Edu Expósito i Braithwaite han intentat trencar la línia defensiva gallega, però el danès estava en fora de joc. Els millors minuts de l’Espanyol han arribat amb un ritme de pilota més ràpid. El joc ofensiu, però, li ha mancat oferiments de jugadors per dintre de l’atac. Expósito ha tingut una nova ocasió amb un xut de fora l’àrea després d’una assistència de Lazo. Els primers quaranta-cinc minuts han conclòs amb un Espanyol abocat a l’atac, però sense verí.

Diego Martínez ha efectuat tres canvis a l’inici de la segona meitat. Aleix Vidal, Óscar Gil i Nico Melamed han entrat en el lloc de Lazo i els jugadors del gilial, Roger i Rubén. I a la segona meitat l’equip ha posat una marxa més. Melamed, precisament, ha trobat ben lliure a Puado que ha rematat amb el cap al fons de la porteria al minut cinquanta-tres. L’afició ha celebrat l’empat molt efusivament i el conjunt de Diego s’ha collat, encara més, el seu cinturó.

El matx s’ha refredat i ni l’entrada de Darder i Joselu ha revolucionat, de nou, l’atac periquito. La banda esquerra amb Brian Oliván essent un dels millors del partit, ha estat incisiva, però ha mancat la rematada final. El partit ha arribat a la pròrroga amb l’Espanyol abocat a l’atac.

Al minut 101, un contracop liderat per Darder ha finalitzat amb el segon gol, el de la remuntada que feia justícia a l’última hora de joc dels locals. L’acció ha vingut després d’un retall d’Aleix Vidal sobre el porter visitant, Marchesín, que ha acabat amb un refús als peus de Darder per marcar a plaer. Tot i les protestes per fora de joc visitant, l’àrbitre ha donat per vàlid el gol, evidentment, sense l’ajuda d’un VAR que no entra en funcionament a la copa. La cirereta del pastís lha pos’ada Melamed que ha acabat un contracop d’una manera sorprenent. Des de la frontal de l’àrea i sense contemplar altres línies de passada, ha sorprès a tothom amb un xut potent i col·locat al pal llarg. Una autèntica obra d’art a l’abast de pocs privilegiats.

El partit ha acabat amb la victòria d’un Espanyol que és el primer català que serà als vuitens definal.