Espanyol

Punt final en la copa

Copa. L’Espanyol cau en els vuitens de final contra un Athletic que domina el partit de cap a peus

Athletic 1 Espanyol 0

ATHLETIC:Agirrezabala, De Marcos, Vivian, Yeray, Yuri, Zarraga (Raúl García, 79’), Vesga, Nico Williams, Sancet (Herrera, 79’), Berenguer (I. Williams, 69’), Guruzeta (Muniain, 69’).ESPANYOL:Joan García, Cabrera (Aleix Vidal, 46’), Joselu, Puado (Lozano, 69’), Sergi Darder (Melamed, 61’), Vini Souza, Brian Oliván, Edu Expósito (Luca, 69’), César Montes, Sergi Gómez, Rubén Sánchez (Lazo, 78’).GOLS:1-0 (27’) De Marcos.ÀRBITRE:Pulido Santana.T.G.:Puado, Rubén Sánchez, Yeray, Gómez, Vinicius Souza.PÚBLIC:espectadors a San Mamés.

L’Espanyol va assaltar La Catedral al mes de setembre gràcies a un únic gol de Martin Braithwaite en el minut 83. Ahir, però, la història no es va repetir. Sense el danès, que es va perdre el matx per un cop que va rebre a Getafe, però sí amb un onze amb molt poques rotacions, a excepció de Joan García i Rubén Sánchez, els blanc-i-blaus es van acomiadar de la copa en els vuitens de final després de perdre contra un Athletic que va dominar el matx d’inici a fi. Els de Diego Martínez van sortir molt conservadors, i els bascos ho van saber aprofitar per fer-se amos i senyors del partit des del primer instant. Aquesta és la primera derrota dels periquitos en aquest 2023. Ja fora de la copa, ara toca centrar-se en la lliga. I és que dissabte que ve (16.15h) els espera un partit crucial contra el Betis per aconseguir tres punts d’or que els permetin allunyar-se de les posicions de descens.

Domini absolut

L’Athletic va deixar clares les seves intencions des del xiulet inicial. Ràpidament van aconseguir el control de la pilota i va assetjar constantment la porteria rival. Tot i això, no aconseguien generar ocasions clares de perill davant d’una defensa sòlida i ben col·locada de l’Espanyol, que va començar el duel ben tancat al darrere. En el minut 4 va arribar el primer avís dels bascos amb un xut de Yeray des de la frontal que va sortir fregant el pal. Les línies tan endarrerires dels de Diego Martínez invitaven els lleons a continuar dominant a plaer. En el minut 16 Joan García va ser providencial aturant un xut amb rosca de Berenguer des de la frontal de l’àrea que hauria estat un autèntic golàs. Tot i que anaven passant els minuts, el guió del matx es mantenia igual. L’Espanyol no aconseguia trepitjar camp contrari, mentre que els d’Ernesto Valverde ho feien una vegada i una altra, però sense encert en els metres finals. En el minut 24, en una jugada puntual que va acabar amb servei de cantonada, Joselu va disposar de l’oportunitat més clara de tot el partit, amb un gol que es va anul·lar per fora de joc del mateix davanter. L’Athletic, finalment, en el minut 27, va materialitzar aquesta clara superioritat amb el gol de De Marcos en un mà a mà amb el porter català després d’una gran assistència de Sancet.

En la segona part, ja sense res a perdre, Diego Martínez va introduir canvis ofensius i va avançar línies per mirar de fer el gol de l’empat. Si bé en els primers compassos després de la represa van poder trepitjar camp contrari i aconseguir, per moments, la possessió de la pilota, després tot es va esvair. En cap moment van inquietar la porteria defensada per Agirrezabala i, per tant, els locals no van veure perillar mai la seva classificació per als quarts de final. A més, l’Athletic va saber jugar a la perfecció les seves cartes en els últims instants del duel. Ara ja tots els esforços estan centrats en la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)