Espanyol

La copa no ‘mola’

Espanyol. Des del 2005/06, quan l’equip blanc-i-blau va ser campió, només ha passat un cop de quarts en el torneig

La copa mola. Aquest és l’eslògan que utilitza la Federació Espanyola de Futbol des de fa molts anys per vendre la competició del KO. I això que la copa mola va per barris i, al de l’Espanyol, tot i que tradicionalment és un trofeu que il·lusiona la parròquia blanc-i-blava, darrerament només li dona decepcions. Dimecres, a San Mamés, amb l’eliminació a mans de l’Athletic (1-0), una més. “Estem fotuts”, va reconèixer el tècnic Diego Martínez després de la desfeta.

Amb aquest adeu, en els vuitens de final, l’Espanyol va acomiadar-se del torneig i acumula ja gairebé una dècada sense accedir a les últimes instàncies. Va ser en la temporada 2014/15, quan va arribar a semifinals, en què el mateix botxí que en aquesta, l’Athletic, el va despatxar. De fet, aquesta vegada és l’última en què el conjunt barceloní ha estat entre els quatre primers de la copa, des que se’n va proclamar campió de l’edició 2005/06 en una final que va guanyar (4-1) contra el Saragossa amb dianes de Tamudo, Coro i Luis García, autor d’un doblet. Des d’aleshores, en les 17 participacions posteriors, acumula sis setzens de final, cinc vuitens de final, cinc quarts de final i l’esmentada semifinal. Sigui com sigui, doncs, només li queda ara una realitat, a l’Espanyol, la lliga, en què està un punt per sobre del descens i en què demà (16.15 h) rep el Betis.