Espanyol

Que continuï la ratxa

Espanyol. Els blanc-i-blaus, que encara no saben el que és perdre en lliga aquest 2023, s’enfronten al Betis amb l’objectiu d’allunyar-se del descens

Guanyar el Betis a l’RCDE Stadium és el repte majúscul que ha d’afrontar l’Espanyol aquesta tarda (16.15 h). No només per l’entitat del rival, que està en posicions europees, sinó per la malastrugança que suposa jugar al seu feu en aquesta campanya. Dels vuit partits de lliga disputats a casa, només n’han sortit victoriosos en un. Va ser el 16 d’octubre contra el Valladolid gràcies a un únic gol de Joselu en el tram final del matx. La resta, tres empats i quatre derrotes. Amb només sis punts sumats, l’Espanyol firma, fins ara, el seu segon pitjor any a Cornellà-el Prat.

Avui els de Diego Martínez estan obligats a fer un pas endavant per tornar a ser un equip fiable a casa i aconseguir tres punts d’or que li permetin allunyar-se de la part calenta de la taula. Al davant es trobaran un Betis que arriba ferit després de l’eliminació en la copa a mans de l’Osasuna en la tanda de penals. En lliga, però, els de Manuel Pellegrini s’han mostrat solvents, amb 8 victòries, 4 empats i 4 derrotes, contra Madrid, Celta, Atlético i València. Aquests números el situen, de moment, sisè classificat, empatat amb Atlético i Vila-real, quarts i cinquens respectivament. Serà, doncs, un partit de màxima exigència i tensió per les conseqüències classificatòries que es derivaran del resultat. “Ens enfrontem a l’actual campió de la copa. És un equip amb un nivell tècnic molt alt i que té molt poques derrotes. El partit és de màxima dificultat, i això també el fa més atractiu”, va assegurar Diego Martínez en la prèvia.

Cap dels dos equips arribarà fresc a aquesta cita. I és que tant l’Espanyol com el Betis van disputar aquesta setmana uns exigents vuitens de final de la copa. “Haurem de suplir aquesta fatiga, que hi és per part dels dos equips, amb il·lusió, ganes i amb el desig de guanyar davant la nostra afició i donar continuïtat al procés de millora d’aquest 2023”, va admetre el tècnic gallec.

Duel de ‘killers’

Un dels altres grans al·licients d’aquest matx serà veure el cara a cara entre dos dels màxims golejadors de la lliga, Joselu i Borja Iglesias. El davanter blanc-i-blau, tocat per una vareta màgica, s’ha convertit en l’ídol de l’afició gràcies a les deu dianes que han sostingut fins ara l’Espanyol, i que el situen com a segon màxim realitzador del campionat darrere de Robert Lewandowski, amb 13. Per la seva banda, el Panda, quart classificat amb 8 gols, tornarà a la que va ser casa seva durant la temporada 2018/19 i part de la 2019/20, en què va jugar 46 partits oficials i va marcar 23 gols.

L’Espanyol encara no sap el que és perdre aquest 2023 en la lliga. Ara intentarà continuar amb aquesta ratxa per començar a esvair dubtes i mirar de fer-se forts davant la seva afició.

3 Partits guanyats 8

8 Partits empatats 4

6 Partits perduts 4

21 Gols a favor 19

26 Gols en contra 13

LA PRÈVIA

Ens enfrontem a un equip d’un gran nivell i que té poques derrotes. El partit és de màxima dificultat, i això també el fa més atractiu
Volem guanyar davant de l’afició i donar continuïtat al procés de millora d’aquest 2023
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)