Espanyol

Triomf molt valuós

Espanyol. Els blanc-i-blaus continuen invictes el 2023 després de la victòria contra Betis amb un gol de Braithwaite i s’allunyen del descens

Espanyol 1 Betis 0

ESPANYOL:Álvaro Fernández, Óscar Gil, Cabrera, Puado (Rubén Sánchez, 80’), Joselu, Sergi Darder, Vini De Souza, Brian Oliván, Braithwaite (Nico Melamed, 80’), Aleix Vidal (Calero, 72’), César Montes.BETIS:C. Bravo, Edgar, G. Rodriguez (Rodri, 60’), B. Iglesias, Canales, Luiz Henrique (Willian José, 80’), William, Pezzella, A. Guardado (Joaquín, 74’), Abner (Miranda, 80’), Aitor Ruibal.GOLS:1-0 (44’) Braithwaite.ÀRBITRE:González Fuertes.T.G.:G. Rodriguez, Puado, César Montes, Rubén Sánchez, Ruibal.PÚBLIC:20.811 espectadors a l’RCDE Stadium.

L’Espanyol, per fi, comença a respirar. Després d’un inici de temporada desesperant i convuls perquè els resultats no arribaven, ara sembla que els de Diego Martínez ja han trobat el camí. Barça, Girona, Getafe i Betis són els rivals a què s’han enfrontat els blanc-i-blaus després de l’aturada pel mundial de Qatar. En cap d’aquests partits han caigut derrotats: dos empats i dues victòries. Un pas endavant molt important i necessari, i que pot suposar un abans i un després en l’esdevenir d’aquest curs, en que molts ja donaven per mort aquest equip.

El tècnic blanc-i-blau, Diego Martínez, en la prèvia va avisar que volien “donar continuïtat al procés de millora d’aquest 2023”. I ahir ho van fer contra un Betis que arribava ferit després de les dues eliminacions en la tanda de penal a la supercopa i a la copa, però que estava situat en posicions europees. Un rival sempre perillós per la seva entitat i qualitat. Aquesta victòria per la mínima gràcies a un únic gol de Martin Braithwaite en l’últim instant de la primera part ha de donar confiança a un equip que veu com per primer cop en aquesta temporada encadenen dues victòries consecutives, la quarta de la temporada i la segona a casa. Unes victòries, menys la de la setmana passada contra el Getafe, que tenen un denominador comú: la porteria a zero. Ahir, els homes de Diego Martínez van desplegar un gran esforç defensiu aturant totes les envestides del conjunt andalús, i van demostrar tenir capacitat per resistir i saber patir fins al final. Especial menció per a Brian Oliván, que va tornar a l’onze inicial després de complir la sanció, i va fer un autèntic partidàs. També Álvaro Fernández, un altre jugador que en les últimes setmanes ha fet un pas endavant i que ja és una garantia sota pals. Sense els errors individuals a què ja ens havíem acostumat, aquest Espanyol comença a rutllar.

L’Espanyol, més efectiu

L’Espanyol va mostrar una versió més que convincent durant els noranta minuts. Des del primer instant del matx van ser un equip vertical i directe, sense por a colpejar primer. En la primera aproximació (4’), en la sortida d’un córner, el conjunt català va estar ben a prop d’obrir la llauna amb una rematada de cap de Cabrera que es va estavellar al travesser. Els periquitos van continuar insistint, fins que en el 44’ van trobar el premi a aquesta ambició amb un gol de Braithwaite després d’una centrada lateral de Brian Oliván que va desviar Ruibal, i el danès va estar atent per enviar l’esfèrica al fons de la porteria.

Triomf molt valuós perquè trenca una ratxa de nou partits consecutius sense derrotar el Betis –l’última victòria va ser fa més de cinc anys, l’octubre del 2017– i, el més important, perquè els blanc-i-blaus comencen a mirar cap amunt i ja tenen vint punts al sac.

ELS VESTIDORS

Creiem en el que fem i en el progrés de l’equip, que és evident; per guanyar cada punt aquest equip ha de fer moltes coses bé

BRAITHWAITE

L’equip ha fet un molt bon partit en totes les facetes del joc i hem merescut la victòria
Diego Martínez
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
El davanter danès, que feia sis jornades sense veure porta, va marcar ahir el seu quart gol en lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)