Espanyol

Diego Martínez: “Pol Lozano està valorant la seva sortida”

Diego Martínez ha parlat en roda de premsa en la prèvia del partit que l’Espanyol juga demà (21 h) al feu de l’Almeria.

La porteria

“Ni al futbol ni a la vida no es pot ser rotund. L’ideal és tenir tres porters, però després les condicions, les circumstàncies i l’encaix que es pugui donar determinarà allò que es pugui donar. Lecomte té permís per viatjar, però encara no se n’ha donat la sortida. Amb dos, tres porters hem de sortir endavant”.

Denis Suárez

“No puc parlar de jugadors que no pertanyen a la nostra disciplina. Enteneu-me”

Almeria.

“El següent partit és el més important i aquest equip sempre sent que pot guanyar, independentment del rival, sabent que ens costarà guanyar perquè tot està molt igualat a la categoria. L’Almeria és un rival fort i és un rival que ha tret molts punts de local, que fa temps que treballa junt, té velocitat a dalt i té un gran entrenador. És un equip que ho està fent bé. Nosaltres anem convençuts de la nostra identitat i de valors, que crec que han connectat amb la gent, i des d’això intentarem guanyar el partir davant d’un rival amb molts arguments.”

“Sempre és important guanyar. Divendres acabarem la primera volta i cada cop és més difícil guanyar. Venim de 8 de 12 punts, de transmetre bones sensacions i una dinàmica que ens dóna confiança a més de punts. Creiem en allò que fem, sortim reforçats delscamins a seguir per competir i guanyar, però sabem que serà un partit molt difícil.”

Rubi.

“Se l’ha de posar en valor a Rubi. No el descobriré jo. És un entrenador de prestigi, que va deixar un record magnífic al club i als jugadors. Respecte i admiració. Cada plantilla, equip i lliga és diferent. El més important és el present. Demà hi ha un partit complex i també atractiu i il·lusionant que té tots els al·licients”.

Pierre-Gabriel no ha entrenat. Té molèsties?

“Ha estat una setmana de ressaca de molèsties després dels tres partits en una setmana. Hi ha hagut diversos jugadors, fins i tot jo, que hem tingut un virus gastrointestinal. Pierre-Gabriel viatjarà, però no sabem si hi serà ja que té unes molèsties. Després, hi ha els lesionats de llarga durada. I també hi ha Pol Lozano que ens ha dit que li han sortit algunes propostes i està valorant sortir. No entrarà a la convocatòria, ja que considerem que és el més adequat perquè pugui solucionar el seu futur. Ha estat una setmana una mica complexa”

Mercat

“Com a tècnic l’experiència em diu de quedar-me com a estic. Després tenim unes necessitats molt clares i em consta que el club està treballant dur per donar resposta. Una cosa és allò que necessites i una altra la possibilitat que el mercat et doni. Tinc plena confiança que sigui així evidentment”.

“Pol Lozano pot sortir. És una situació que està allà. Però en futbol no hi ha res garantit, ni a les sortides ni a les entrades. Entenem que, per sentit comú, el més aconsellable, després de parlar-ho amb ell, per a aquest partit era això”

Com es pensa un fitxatge?

“S’ha de tenir en compte que cada context, cada organització i cada persona som diferents. Com a equip tècnic ens adaptem. Hi ha una situació molt simple; ens reunim el cos tècnic, direcció esportiva i club i veiem que necessitem i posem en comú des de les tres parts. Amb aquesta aposta en comú, la direcció esportiva busca perfils i què pot encaixar. Jo no conec paràmetres específics ni econòmics i aquesta feina ja no em correspon. La direcció proposa uns noms i jo opino, però la decisió la pren el club.”

El sistema de joc

“Moltes vegades parlem dels sistemes. Cal tenir-los preparats per utilitzar-los durant el partit. Hem de guanyar naturalitat per modificar un sistema dins del partit, és un pas que hem de fer. De vegades els sistemes no vénen donats pel rival, sinó pel moment de joc del partit. Crec que tenim marge de millora com poder anar evolucionant-los. El més important és que el sistema potenciï les nostres majors virtuts a nivell col·lectiui que doni resposta al que demana un partit. Em això ens movem”

Possibilitat d’encadenar tres victòries

“Hem d’estar en el present. Evidentment volem allargar aquesta ratxa de victòries, però cada punt costa molt. Per guanyar hem de fer moltes coses bé en el partit. Podem guanyar qualsevol i en qualsevol camp, però cal fer partits molt treballats. Si no anem al límit de concentració i de bones prestacions col·lectives, que els onze que juguen no estiguin a un nivell individual òptim, ens costa. L’equip treballa dia a dia. Posaré un exemple. Javi Puado l’altre dia va tenir una gran generositat i humilitat per ajudar a l’equip, amb una feina fosca que no es veu i que va ser clau per poder guanyar, com a entrenador m’omple d’orgull. En una època de molt ego, que el futbolista que ve de fer gols, va tenir una generositat que és la que ens porta a guanyar partits.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)