Espanyol

La medul·lar es reforça

Espanyol. El club blanc-i-blau incorpora Denis Suárez (Celta) fins a final de temporada i José Gragera (Sporting) fins al juny del 2028. Sobre la botzina, també arriba el porter Pacheco

Diego Martínez ja disposa de més armes per competir i assolir el principal objectiu d’aquesta temporada: la permanència. L’Espanyol va esgotar fins a l’últim instant del mercat d’hivern per tancar els reforços que el tècnic gallec demanava des de feia molt temps. Després de les arribades de César Montes i Pierre-Gabriel, ahir l’entitat blanc-i-blava va fer oficial les incorporacions de dos migcampistes, Denis Suárez i José Gragera. I és que la prioritat era reforçar aquesta posició després de la lesió de Keidi Bare –que estarà de baixa fins al març– i la sortida de Pol Lozano, que havia passat a tenir un paper totalment testimonial.

Experiència contrastada

L’Espanyol suma a la causa un jugador amb experiència, qualitat i polivalència. Denis Suárez, a qui ja es va relacionar amb el conjunt català en el mercat d’estiu, només ha firmat fins a final de temporada, ja que té un acord amb el Vila-real a partir del 30 de juny. Així doncs, la seva trajectòria com a jugador periquito serà ben curta, però tindrà l’oportunitat de reivindicar-se després d’uns mesos molt convulsos en el club que més estima a conseqüència d’una disputa amb el seu president arran d’un suposat mercadeig de futbolistes del futbol formatiu del Celta. Aquesta guerra oberta amb Carlos Mouriño ha fet que el migcampista gallec no hagi disputat ni un sol minut en aquesta temporada. Concretament, no juga des del 21 de maig de l’any passat. Ara tindrà 19 partits de lliga per recuperar el temps perdut i complir amb les expectatives que ha generat el seu fitxatge. Als 29 anys, ja té un gran palmarès (dues lligues, dues copes, una Europa League i dues supercopes, entre d’altres) i ha passat per equips com ara el Celta, el Barça, el Sevilla, el Vila-real, el Manchester City i l’Arsenal. Arriba per ocupar la seva demarcació habitual, però també es pot desenvolupar en una de les bandes, en una plantilla amb falta d’extrems. Ahir, el mitjapunta gallec ja es va entrenar amb els seus nous companys i avui serà presentat a les 13.30 h.

Joventut al mig del camp

José Gragera arriba procedent de l’Sporting fins al juny del 2028. El migcampista de 22 anys va aterrar ahir a la tarda a Barcelona després d’acomiadar-se del club que l’ha vist créixer com a persona i futbolista. I és que Gragera va arribar a l’Sporting en edat benjamí i ha passat per totes les categories fins a debutar la temporada passada amb el primer equip, en el qual ràpidament ja va destacar. Tot i la seva joventut, acumula 90 partits a segona divisió, categoria en què es va estrenar amb 18 anys, i és internacional amb la selecció espanyola sub 21. En aquest cas, també es tracta d’un futbolista polivalent, que pot actuar tant de pivot com de central. Gragera juga en la mateixa posició que Vini Souza, que finalitza la seva etapa en l’Espanyol el 30 de juny i, per tant, l’asturià ha de ser el relleu i una aposta a llarg termini. Gragera també serà presentat avui a les 13.30 h a l’RCDE Stadium.

ESTADA CURTA

Denis firma per 6 mesos perquè té un acord amb el Vila-real a partir del 30 de juny

LES XIFRES

Gragera arriba a canvi d’uns 2,8 milions d’euros pel 70% dels seus drets federatius

Pacheco, fet a l'últim moment

Fernando Pacheco, porter de l’Almeria, va ser el tercer moviment de l'últim dia de mercat, tot i que hi va haver neguit perquè LaLiga va validar la documentació a ultimíssima hora. L'extremeny, de 30 anys, arriba procedent de l'Almeria, té una àmplia trajectòria a primera amb l'Alavés i firma un contracte fins al juny del 2026.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)