Espanyol

Domingo Catoira: “La plantilla és millor que la que teníem fa un mes”

L’Espanyol ha presentat avui a Denis Suárez, José Gragera i Pacheco, els tres últims fitxatges d’aquest mercat d’hivern, que s’afegeixen a César Montes i Pierre Gabriel. Aquestes han estat les declaracions més destacades dels futbolistes i del director esportiu Domingo Catoira, que ha fet balanç d’aquest mercat que ha deixat cinc fitxatges, dues sortides (Lecomte i Pol Lozano) i més de 13,2 milions d’euros invertits.

Denis Suárez

“Estic molt feliç i content d’estar aquí. És el lloc a on volia estar fa temps. S’ha donat la possibilitat i estic encantat. Vinc amb moltes ganes de jugar ja el dissabte”.

En quina posició es veu més còmode:

“He parlat amb l’entrenador. Al llarg de la meva carrera he jugat en moltes posicions, tant pel centre com per fora. A vegades com a mitjapunta també. La virtut que tinc és que el sistema que utilitza Diego em puc adaptar a diverses posicions. Jo m’adaptaré a on sigui. Tinc moltes ganes de jugar i a on em posi intentaré donar la meva millor versió. M’ha demanat determinació i que jugui com ho venia fent l’última temporada”.

No ha jugat ni un sol minut en aquesta temporada:

“Les coses que jo no puc controlar no se li pot fer res. Porto des de l’inici de temporada sense poder participar en cap partit per una decisió del president del Celta, però m’he entrenat i preparat molt bé per quan arribés l’oportunitat poder estar al meu 100%. Crec que estic preparat”.

Estada curta:

“Vinc amb moltes ganes a l’Espanyol. És cert que és una cessió, però no hi ha res escrit per a final de temporada. No sé què passarà en el futur. Em centro en el dia a dia. Estic a on vull estar i espero donar moltes alegries a l’afició amb el meu rendiment”.

Mig del camp amb Sergi Darder:

“A Darder el conec de fa temps, vaig coincidir amb ell en les categories inferiors de la selecció. Jo vinc a intentar aportar el màxim a l’Espanyol que no està passant una situació còmoda. Tenim una plantilla que pot donar molt més. Crec que estan trobant el camí en aquest mes de gener, així ho han reflectit els resultats. Tinc moltes ganes de jugar dissabte i compartir el terreny de joc amb tots els companys”.

Com està físicament?

“Físicament em trobo bé. No és el mateix l’entrenament que el partit, però estic preparat pel que em digui Diego sabent que porto temps sense competir però no m’he oblidat de jugar a futbol en aquests set mesos”.

José Gragera

“Estic molt feliç d’estar aquí. Gràcies al club per haver apostat per mi. Amb moltes ganes de començar i aportar el meu granet de sorra i estar amb els meus companys”.

Primera vegada a primera divisió:

“Per a mi és un repte molt bonic i l’afronto amb moltes ganes i il·lusió de poder estar aquí. Vinc d’un club que també hi havia molta pressió. La pressió me la poso jo mateix i crec que estic preparat per aquest repte i per afrontar tot el que vingui”.

Perquè ha escollit l’Espanyol?

“Hi van haver altres ofertes, però vaig escollir a l’Espanyol perquè és a on vull estar i gràcies a la determinació i confiança que van dipositar per mi i tot l’esforç que han fet perquè jo pugui estar avui aquí”.

Posició que se sent més còmode:

“Puc jugar de central, però la posició a on em trobo més còmode és al mig del camp. Aquesta temporada vaig tenir que jugar diversos partits de central per lesions i falta de companys en aquesta posició. El mig del camp és a on m’agrada poder aportar a l’equip. Em defineixo com a un jugador treballador, que li agrada tenir la pilota, però sobretot ajudar a fer millors els meus companys”.

Pacheco

“Estic molt feliç de començar aquesta nova etapa. Per a mi venir a un club històric com és l’Espanyol és un pas endavant a la meva carrera i estic amb moltes ganes de donar el millor de mi i de gaudir al màxim aquests anys”.

Va patir pel fitxatge?

“Ahir va ser un dia molt llarg, però per sort gràcies a l’esforç de moltíssima gent avui puc estar aquí. Només em queda donar el millor de mi tot aquest temps”.

Fa molt temps que estava al darrere l’Espanyol?

“Quan tinc constància de l’interès és faltant pocs dies perquè es tanqui el mercat. La meva situació a l’Almeria era complicada. Jo ja vaig manifestar el meu desig de buscar un altre destí perquè allà no em trobava feliç i va sorgir l’oportunitat de venir aquí. Vinc a competir, donar el millor de mi i a competir per un lloc però sempre des de la humilitat i el respecte cap als meus companys. La pressió me la poso jo sempre per intentar millorar, donar el millor de mi i donar una millor versió. Estem en una posició on hi ha molta pressió i hem de conviure amb això”.

Joselu:

“Ha trobat un lloc on està explotant, donant el millor que té i és un jugador de nivell de selecció i tant de bo el puguem gaudir molt”.

Domingo Catoira

Denis Suárez:

“La seva incorporació té a veure pel seu nivell futbolístic i una situació de mercat que es dona molt propícia i que no podíem deixar escapar com a club que vol créixer i que està iniciant un projecte molt important”.

José Gragera:

“Un noi jove, però amb molta maduresa i personalitat. Té les idees molt clares, molta determinació. Crec que té un gran marge de millora i ens acompanyarà molts anys en aquest projecte”.

Pacheco:

“L’última sorpresa del mercat. Era una situació que no teníem prevista. La sortida d’un company ens va deixar en una situació amb només dos porters i si es donava una situació que ens millorés la posició havíem d’aprofitar-ho. El seu nivell està acreditat en el futbol espanyol i ve a augmentar aquest nivell de competència i a donar-nos una gran estabilitat”.

Balanç del mercat d’hivern:

“Hem finalitzat el mercat d’hivern satisfets. Teníem dos objectius fonamentals en aquest mercat: pal·liar aquelles carències que vam detectar en la finalització del mercat d’estiu i elevar la competència interna. Crec que hem aconseguit les dues coses i hem d’estar satisfets. La plantilla que tenim avui és millor i més completa que la que teníem abans. Esperem que tots aquests nous jugadors ens ajudin en el procés. Creiem que la transformació era necessària, i aquesta és una part més. Esperem aconseguir els objectius amb els jugadors que han arribat. Tant de bo continuïn els resultats que hem aconseguit l’últim mes”.

“Això és un procés. Aquest últim mes no ha estat més que la continuació del que es va iniciar a l’estiu. És obvi que a l’estiu no es va acabar de completar la plantilla i van quedar carències que cobrir, i era el principal objectiu d’aquest hivern. La plantilla és millor que la que teníem fa escassament un mes”.

“La plantilla és millor que fa un mes i això ens dona l’oportunitat de competir d’igual a igual amb els onze equips que ens separen tres punts.

Extrem:

“L’extrem es va parlar en el mercat d’estiu i més que d’un jugador parlàvem d’un especialista amb unes característiques i un perfil molt determinat. El mercat d’hivern és un mercat molt complex on hi ha molts interessos i factors que no controles. Tots els jugadors que han arribat són primeres opcions i que han triat l’Espanyol perquè creuen amb el projecte. Humilment satisfets per com s’ha acabat la plantilla. Tots els jugadors que han arribat és per a mitjà i llarg termini”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)