Espanyol

Braithwaite surt al rescat

Espanyol. Els blanc-i-blaus se sobreposen a la baixa de Joselu i aconsegueixen un empat molt treballat contra l’Osasuna, en un partit amb dues expulsions (Abde i Pierre-Gabriel) i tres debuts

Espanyol 1 Osasuna 1

ESPANYOL:Álvaro Fernández, Pierre-Gabriel, Cabrera, Montes (Sergi Gómez, 39’), Oliván, Calero (Denis Suárez, 61’), Darder, Melamed (Gragera, 61’), Aleix Vidal (Rubén Sánchez, 46’), Puado, Braithwaite (Expósito, 76’).OSASUNA:Aitor, Diego Moreno (Ibañez, 68’), Unai, David García, Cruz, Chimy Ávila (Rubén García, 58’), Moncayola, Torró (Darko, 46’), Moi Gómez, Abde, Budimir (Kike, 67’).GOLS:0-1 (45’) Budimir. 1-1 (59’) Braithwaite.ÀRBITRE:Gil Manzano.T.G.:Moi Gómez, Aleix Vidal, Unai García, Moncayola.T.V.:Pierre-Gabriel i Abde per doble targeta groga.PÚBLIC:22.438 espectadors a l’RCDE Stadium.

L’Espanyol va mostrar ahir una cara ben diferent respecte a l’últim duel contra l’Almeria. Els blanc-i-blaus, que van haver de sobreposar-se a nombroses adversitats, van desplegar un joc molt ofensiu i van competir de tu a tu a l’Osasuna, que li va costar generar perill davant una defensa molt sòlida, tancada i ben posicionada. Tot això, però, només va servir per esgarrapar un punt. I encara gràcies. Amb l’absència de Joselu, la màxima referència ofensiva de l’equip, per unes molèsties físiques, va ser Braithwaite qui va sortir al rescat per igualar un partit que s’havia posat coll amunt amb el gol de Budimir a les acaballes de la primera part. Un gol molt polèmic, ja que els blanc-i-blaus van demanar falta prèvia d’Ávila a Pierre-Gabriel, i que va fer pujar de decibels l’enfrontament, fins al punt que, poc després, Abde i el mateix lateral francès van ser expulsats per doble targeta groga després d’una picabaralla entre tots dos. Així doncs, debut per oblidar de Pierre-Gabriel amb la samarreta blanc-i-blava, que fins aleshores havia mostrat una bona imatge. També es van estrenar Denis Suárez i José Gragera, dos dels tres últims aterrats en aquest mercat d’hivern. A la porteria, el titular va ser Álvaro Fernández i, per tant, sembla que Pacheco haurà de continuar esperant la seva oportunitat a la banqueta.

Una de les altres adversitats amb què els periquitos afrontaven el duel eren les absències de dos jugadors molt importants per a l’esquema del tècnic gallec, Óscar Gil i Vini Souza, sancionats per acumulació de targetes grogues. Diego Martínez va cobrir aquestes baixes amb Calero al mig del camp i Pierre-Gabriel al lateral dret.

Empès per més de 22.000 periquitos, l’Espanyol va sortir amb una marxa més sobre el terreny de joc, desplegant un joc molt ofensiu. En el minut 2, Braithwaite ja va avisar amb una rematada de cap en la sortida d’un córner que Aitor va atrapar sota pals. Els locals van continuar mossegant, i en el minut 20, després d’un servei de cantonada, Puado va estavellar la pilota al pal. En el tram final de la primera part, els blanc-i-blaus van haver d’afrontar un altre contratemps: César Montes va haver de ser substituït després de rebre un fort cop a la cara. Una adversitat que es va agreujar poc després amb la diana de Budimir.

En la represa, l’Espanyol va sortir valent, i després de diverses arribades van trobar el premi a la insistència amb un gol de Braithwaite, que va aprofitar una bona centrada de Cabrera. Empat entre dos equips que van haver de fer un gran esforç.

Hem mantingut el ritme contra un rival molt físic. Hem trobat el camí i ens hem reinventat. La clau hauria estat haver-se avançat