Espanyol

Darder: “El vestidor no té cap dubte amb Diego Martínez”

El capità de l’Espanyol, Sergi Darder, ha comparegut avui en roda de premsa per parlar de la situació delicada en què es troba l’equip. El migcampista s’ha mostrat molt autocrític, però també ha assegurat que hi ha optimisme i unió al vestidor i que estan convençuts que capgiraran aquesta mala dinàmica.

Com està el vestidor anímicament?

“Som conscients de la realitat en què estem i és un moment complicat de la temporada, però estem bé. Podríem estar millor, i ens agradaria estar millor. El primer i el més important per a mi és saber a on estem, saber la realitat del club i que no és fàcil. Hem d’acceptar que estem a on no ens agradaria i que estem allà perquè ens ho hem guanyat nosaltres. És a dir, tenim els punts que tenim perquè no n’hem fet més, perquè segurament en moltes fases de la temporada no n’hem merescut més. Ara no queda una altra que aixecar el cap, veure els dotze partits que queden amb una il·lusió molt gran. Queda moltíssim per canviar aquesta dinàmica dolenta que portem en els últims partits. Estem fotuts per una banda, però per l’altre, optimistes per tot el que ve”.

Confiança en Diego Martínez

“I tant. Aquesta és la força que hem tingut tota la temporada. Hi ha equips o situacions que hem viscut anys enrere on no teníem aquesta unió i això feia que es veies un equip diferent del que ara es veu. Jo crec que l’equip en quant a unió és immillorable. A partir d’aquí, la unió no guanya partits, però sí que ajudarà a que aquest tipus de partits on al final de temporada sempre són més complicats per a tots els equips, aquesta unió segur que ens farà sumar més punts que altres equips. Dins el vestidor hi ha molta unió des del primer dia”.

“La rectificació no té sentit ara mateix perquè estàs posant en perill a una persona que no ho està o no hauria d’estar en aquesta situació”.

Com pot ser que l’equip es trobi en aquesta situació en un equip que té dos davanters que sumen més de 20 gols?

“Hem encaixat massa gols. Pràcticament tots els equips passen per guanyar partits a casa, i nosaltres la realitat és que a casa no hem estat forts. Estem en un moment on hem de deixar individualitats. Són moments d’unificar criteris i valors de futbol. És un moment de no fer males cares, de no dir res i adaptar-te a l’equip. Hem de prioritzar el col·lectiu a l’ individual, i més ara que mai. Estem en una situació que unificar aquests criteris de jugar tots a el mateix i tots fer el mateix partit, i no jugar tots un partit pel seu compte crec que és el primordial per encarar aquests 12 partits perquè les coses vagin millor”.

Com aturar aquesta sagnia de gols

“Som conscients i som autocrítics i no ens amaguem. Hem de reconèixer que hem fet coses dolentes i que podríem fer-ho millor i que ho hem de fer. Després de l’aturada de seleccions pel mundial vam revertir una situació molt complicada amb una ratxa de partits molt bona. Ara tornem a estar en una ratxa molt negativa i aquesta setmana d’aturada ens anirà perfecte per començar a veure la realitat i ser més conscients del que ens esperen aquests 12 partits. No és una situació còmoda per ningú, però tampoc ens podem fer més mal del que ens estem fent. Necessitem la unió entre tots, que estic segur que estarà”.

Derrota contra el Celta

“La derrota de l’últim dia ens va fer més mal perquè no vam poder tornar a l’afició tot el que ells ens van donar. Per això, estem en deute aquesta temporada, sobretot, a casa. Estic convençut que les coses sortiran. Hem de canviar aquests petits detalls, unificar criteris i, sobretot, tancar la sagnia de gols”.

S’està exagerant la situació?

“Tots portem una motxilla del que va passar fa tres o quatre anys. Si l’Espanyol no hagués baixat no estaríem parlant d’aquesta por que pot tenir tothom. Per això, estic tranquil dins que soc conscient de la realitat. Aquest equip, al seu nivell, guanyarà qualsevol equip. No hem d’exagerar les coses. No estem en descens. Queda encara molts partits i estic convençut que les coses aniran bé. La situació és complicada, però no tant crítica com la gent ho vol vendre”.

Arguments futbolístics per tirar això endavant

“El nivell de la plantilla. També parlo d’unió perquè en una situació com la que ens trobem és primordial. I també ens hem demostrat a nosaltres mateixos en molts partits que som capaços de competir contra tothom quan anem al màxim. El que falta és unificar criteris futbolísticament parlant, o fer coses que no ens agradin tant durant els partits”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)