Espanyol

Molt difícil, no impossible

Espanyol. L’empat contra l’Atlético deixa els blanc-i-blaus amb possibilitats d’aconseguir la permanència en les dues jornades que queden, tot i ser l’únic equip que no depèn d’ell mateix

L’Espanyol s’aferra a l’èpica per continuar creient en el miracle. Dimecres, contra tot un Atlético, que arribava a l’RCDE Stadium sent el millor equip de la segona volta del campionat, els blanc-i-blaus van aconseguir a còpia d’insistència i orgull, tres gols en quinze minuts per remuntar un 0 a 3 inicial i sumar un punt molt valuós que els manté vius i que els omple de moral i confiança per afrontar el que queda. Això sí, el duel contra el conjunt matalasser tampoc va estar exempt de polèmica. En el minut 44, l’àrbitre va donar per vàlid un gol de Griezmann del qual no hi ha cap imatge clara en què es vegi com la pilota entra dins la porteria. Un gol que si no hagués pujat al marcador, podria haver canviat perfectament l’esdevenir del matx. Sigui com sigui, no hi ha temps per a lamentacions. S’entreveu un final de temporada d’infart per a l’espanyolisme, i les distraccions no hi tenen cabuda.

El conjunt dirigit per Luis García afronta les dues últimes jornades sent l’únic dels equips que lluiten per evitar el descens que no depèn d’ell mateix per salvar-se. Tot i això, el frec a frec a la part baixa de la taula és total, i se’n podria beneficiar. Ara mateix hi ha un triple empat en l’última plaça pel descens. Getafe, Cadis i Valladolid estan empatats amb 38 punts, tres més que l’Espanyol. Calculadora en mà, gràcies al punt aconseguit contra l’Atlético, encara és possible assolir l’objectiu. No hi ha res perdut. Els dos compromisos que li queden, a l’Espanyol, són contra el València, aquest diumenge a Mestalla, i contra l’Almeria a casa la setmana següent. Per poder continuar sent equip de primera la temporada vinent, cal que l’equip guanyi aquests dos partits, i esperar alguna ensopegada dels seus rivals directes. Començant per la jornada d’aquest cap de setmana, si l’Espanyol guanya a València, i el Getafe no s’imposa a l’Osasuna i el Cadis perd contra el Celta, els blanc-i-blaus arribarien a l’últim duel de la temporada sabent que si guanyen l’Almeria tindrien moltes possibilitats de salvar-se. També els valdria una combinació molt més simple. Com, per exemple, que l’Almeria i el Valladolid empatessin en el seu enfrontament directe.

Un altre aspecte a tenir en compte és el goal-average, i aquest somriu als periquitos. L’Espanyol té guanyat el goal-average particular al Cadis, el Valladolid i el Getafe, i també podria guanyar-lo a l’Almeria si s’imposa en el seu enfrontament directe amb dos gols de diferència. Això sí, amb empats triples o quàdruples al final de la lliga, sortiria perjudicat. Guanyar els dos partits que queden i esperar alguna d’aquestes combinacions, que tampoc són tan desgavellades, són ara mateix la llum que veu l’espanyolisme al fons del túnel. És difícil, però, en cap cas, impossible.

J. 37
diumenge 28/5 (19 h)
València - ESPANYOL
Almeria - Valladolid
Getafe - Osasuna
Cadis - Celta
Barça - Mallorca
Rayo Vallecano - Vila-real
J. 38
diumenge 4/6 (19 h)
ESPANYOL - Almeria
Valladolid - Getafe
Elx - Cadis
Celta - Barça
Betis - València
Mallorca - Rayo Vallecano
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)