Espanyol

Luis García: “Tinc contracte i el club m’ha transmès la confiança per continuar”

El tècnic de l’Espanyol Luis García ha atès els mitjans de comunicació aquest migdia en la prèvia del partit de diumenge contra l’Almeria per parlar de quin és l’estat anímic del vestidor després de consumar el descens i per explicar com afronten una última jornada intranscendent pel conjunt blanc-i-blau. A més, el tècnic ha confirmat que continuarà sent l’entrenador la temporada que ve.

La protesta del club

“Sé que hi ha una crida social d’anar al partit amb samarretes negres. Ho ha organitzat l’afició, crec que de manera encertada, per queixar-nos del que hem patit últimament. A partir d’aquí veurem què fa el club i com a equip. Ja es veurà el diumenge això.”

Construir el futur

“És complexe explicar com ha de ser l’Espanyol amb una resposta. Hem de ser capaços de posar gent amb capacitat i voluntat de sumar i créixer. Gent amb ambició per tenir un club ben organitzat. S’ha d’intentar aprendre dels errors i construir l’equip amb una manera de jugar sòlida, però s’ha d’aprendre en tots els àmbits del club per sortir-ne reforçat. Són moments que serveixen per reflexionar i ho hem de fer per acostar-nos a l’Espanyol que volem ser.”

Els arbitratges

“Segur que hi ha situacions similars, perquè quan competeixes durant molt temps sempre hi ha errors humans. És cert que en aquest sentit falta solidaritat entre clubs perquè quan li passa a un es queixa, però quan passa a un altre li és igual. Falta unió entre clubs. Hi ha hagut moltes situacions grises que no s’han valorat igual i a nosaltres ens ha tocat viure molts casos en què se’ns ha arbitrat de la mateixa manera.”

Converses amb Chen

“Vaig parlar amb ell després d’arribar i ara hi ha pendent una reunió per parlar de tot el futur del club, per intentar ajudar i aportar tot el que puguem per millorar el club.”

Les baixes a l’equip

“L’Espanyol té múscul econòmic i financer per mantenir aquesta plantilla a segona divisió. Això no és un mercat. Evidentment donarem valor als nostres jugadors, que tenen una responsabilitat, i jo el primer, d’haver descendit i hem d’empènyer tots per tornar a primera. No hi haurà productes de saldo per emportar-se jugadors. Quan un firma un contracte té un compromís i això és per quan les coses van bé i per quan van malament. S’ha de ser professional.”

La setmana del descens

“Ha estat una setmana complicada, sobretot perquè ens han tret la possibilitat de jugar-nos-ho en l’última jornada. Hem tingut ràbia i impotència. Havíem fet moltes coses bé, però també hem fet coses malament independentment de situacions externes. Depeníem de nosaltres mateixos si haguéssim guanyat, però no ha pogut ser.”

Continuar a la banqueta

“Tinc contracte i el club m’ha transmès la confiança per continuar la temporada que ve.”

Portaveu del club?

“En aquest sentit quan un és entrenador assumeix que és més que això. A vegades és portaveu del club perquè és qui més parla i fa més coses que el tema esportiu. Ho hem d’assumir, però són coses a valorar a nivell intern per millorar en tots els aspectes. Jo intento ser millor i si volem fer créixer el club hem de fer que tot millori.”

La temporada que ve

“Tindrem temps per parlar-ne. Sí que he fet anàlisis de les coses que m’agradaria tocar, però veurem com està el mercat i què passa amb alguns jugadors. Hem de prendre decisions a poc a poc pensant en el benfici de l’Espanyol. Hem de tenir una idea clara d’on volem a arribar i com hi volem arribar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)