Esport i política

“La pràctica de l’esport és segura”

Més esport.

La Consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, han visitat aquesta tarda el CN Banyoles i el GEiEG, coincidint amb el dia que el PROCICAT anunciava entre altres mesures la reobertura dels pavellons i els gimnasos a partir de dilluns.

La cita era per comprovar els resultats de la prova pilot que s’ha fet amb testos d’antígens ràpids a usuaris i treballadors de les instal·lacions esportives.

“És un moment important i rellevant per als clubs esportius” diu Budó, que recorda que la pandèmia i les mesures de la Generalitat per reduir la interacció social han afectat els clubs. “El tant per cent és inferior al 0,6 per cent. La pràctica de l’esport és segura i ens permet tornar a reobrir l’activitat esportiva” assegura la Consellera, que sobre la situació actual adevretix: “Ens agradaria no haver de fer cap pas enrere, però estem gestionant una pandèmia que no sabem com evolucionarà. Tal i com estan ara les dades portem tres setmanes de baixada de número d’infeccions, és una baixada lenta i al desembre vam dir que aplicaríem les restriccions fins que es baixés”.

Francesc Cayuela, president del GEiEG, ha posat en valor la feina que estan fent els clubs a Catalunya, fent esport, fent salut i cohesionant la societat: “És una manera de buscar possibles solucions i ajudes”. “Aquesta nova obertura de restriccions és tornar a la situació anterior al 7 de gener. Aquest mes llarg hem fet les coses bé des del món de l’esport i els contagis són els que hi ha hagut. Hem fet la feina ben feta i més enllà de les mesures del Govern perquè pensem que la societat hem d’estar segurs i amb molta salut” exposa Cayuela, que desitja arribar a una obertura més gran i que destaca: “És important que els membres del Govern trepitgin a peu de pista els clubs. Les xifres són molt bones, el nivell de contagi és baix i hi posem moltes mesures”.

“És molt profitós que la Consellera de la Presidència hagi pogut trepitjar sobre el terreny dos dels clubs insígnia de l’esport gironí com el Natació banyoles i el GEiEG, en clau de reobertura de l’activitat esportiva a Catalunya i que són dues entitats que han participat en proves pilot de testos en clubs esportius” apunta Gerard Figueras, que es mostra satisfet: “La prova pilot ha donat molt bones xifres i ha evidenciat que fer esport és segur a Catalunya i que podrem tornar a reprendre l’activitat esportiva”. “El d’avui és un primer pas, ens permet començar a obrir finestres i tal i com s’ha dit esperem que la situació epidemiològica ens acompanyi i en puguem fer més. La voluntat del govern és no fer marxa enrere però hem de consolidar aquestes mesures i tenir-ne altres si la situació ens ho permet” recorda el secretari general, que agraeix als clubs la capacitat de resistència que han mostrat en uns moments tant difícils.

LES REACCIONS

Ens agradaria no haver de fer cap pas enrere, però estem gestionant una pandèmia que no sabem com evolucionarà
Meritxell Budó
cONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA
La prova pilot ha donat molt bones xifres i ha evidenciat que fer esport és segur a Catalunya
Gerard Figueras
SECRETARI GENERAL DE L’ESPORT
Hem fet la feina ben feta perquè pensem que la societat hem d’estar segurs i amb salut
Francesc Cayuela
PRESIDENT DEL GEIEG
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)