Esport i política

ERC recuperarà la Secretaria General de l’Esport deu anys després

La futura consellera de Presidència, Laura Vilagrà, haurà de triar el nou responsable polític de l’activitat esportiva al país

Els acords del nou govern pactats per ERC i Junts x Catalunya inclouen un canvi transcendent per a l’esport català. La conselleria de Presidència, que inclou la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física, passarà a mans d’ERC. L’escollida per liderar el departament que fins ara conduïa Meritxell Budó és Laura Vilagrà (Santpedor, 1975), persona de confiança del futur president, Pere Aragonès.

El partit republicà triarà, doncs, els nous responsables polítics de l’esport català. ERC ja va dirigir la política esportiva del país de la mà d’Anna Pruna (2006-2011) i de Rafel Niubò (2003-2006), abans que Ivan Tibau primer i Gerard Figueras després n’agafessin el relleu. De candidats per al càrrec no en faltaran i de pressions tampoc perquè hi ha equacions que s’han de tenir en compte, com les quotes territorial, la paritat a la qual s’aspira en tots els àmbits governamentals i les pressions des de diferents sectors.

Núria Picas, que avui assisteix a la Festa de l’Esport de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, podria ser un perfil idoni, així com Anna Caula, tot i que el seu càrrec en la mesa del Parlament pràcticament ho impossibilita. La UFEC, per la seva banda, aspira a un dirigent amb la qual tingui bona sintonia. En aquest sentit, l’aliança que manté l’entitat amb Rafel Niubò a través del grau oficial en Ciències i Tecnologies Aplicades a l’Esport pot aplanar el camí a un futur candidat ben vist per les federacions. Dit això, la federació d’ERC a Barcelona també té el seu propi aspirant. Hi haurà, a més, nous delegats territorials i canvis en més càrrecs mitjans. I tot això sense que s’hagi arribat a l’acord polític final per tirar endavant la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)