Esport i política

Gerard Esteva marca les línies a seguir per la UFEC els propers sis anys

El president recorda que Catalunya serà esportiva o no serà

Gerard Esteva ha pres possessió del càrrec de president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), en un acte a les instal·lacions del Club Natació Atlètic-Barceloneta. Esteva, al càrrec des del 2014 en substitució de David Moner –n’era vicepresident– ha recordat que l’esport és un sector estratègic a Catalunya. Perquè suposa el 2,1% del PIB, compta amb més de 3,5 milions de practicants i el país té 9.008 clubs federats, agrupats en 71 federacions i 679.326 llicències. L’esport té 85.000 empreses que ocupen a més de 6.000 treballadors.

Gerard Esteva ha posat en valor la tasca realitzada en l’anterior mandat, molt colpit per l’esclat de la pandèmia durant la qual els clubs i les federacions van mantenir un paper actiu en la cerca de solucions.

Un futur sostenible i ecològic, l’ús social del català en col·laboració amb Òmnium, anar de bracet amb altres sectors i els e-sports –amb la creació de la lliga catalana– i la OTT de l’Esport Català per donar visibilitat a l’esport amateur són els eixos en què Esteva vol centrar el nou mandat al Consell Directiu de la UFEC.

El reconeixement institucional, jurídic i econòmic són els objectius marcats que es volen assolir al final del mandat.

“L’esport ha estat un element vertebrador de la cultura i imprescindible per no deixar ningú enrere” diu Esteve, que vol que l’esport arribi a la totalitat de la població, que els esportistes catalans segueixin sent els millors i per això cal invertir-hi, i que Catalunya sigui una potència organitzativa. “Cal un gran pacte entre totes les organitzacions per fe runa estratègia de projecció internacional” diu el president.

Dos números de natació artística han posat el colofó a l’acte de presentació, després de la foto de tots els membres del consell directiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)