Esport i política

Esportcat entrega els diplomes dels 4,8 milions en beques als esportistes del CAR de Sant Cugat

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula ha fet avui una visita al CAR de Sant Cugat, on ha refermat l’aposta d’Esportcat per l’alt rendiment català i pel suport als esportistes del centre d’alt rendiment català per tal que arribin a l’excel·lència i continuïn projectant Catalunya com a país esportiu a primera línia mundial.

El CAR, una de les potes de l’univers Esportcat al costat del Consell Català de l’Esport i l’INEFC, és la punta de la piràmide de la tecnificació i l’alt rendiment català en el marc del programa ARC, i acull les grans figures del país en unes instal·lacions que els ofereix una formació integral i les millors condicions d’entrenament i acompanyament amb l’objectiu que puguin assolir els reptes en l’alt nivell.

En la visita d’avui, i acompanyada del director del CAR, Ramon Terrassa, i de presidents i presidentes de diverses federacions, Anna Caula ha mantingut una trobada amb esportistes d’alguns dels grups permanents de les federacions catalanes que treballen al CAR (natació, natació adaptada, salts de natació, triatló, tennis taula, atletisme, tir olímpic i esgrima) per conèixer el seu dia a dia al centre i els objectius immediats.

A la vegada, els ha entregat un diploma acreditatiu de la beca que reben per part de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física durant la temporada 2022-2023 per tal que puguin desenvolupar la seva activitat al centre d’alt rendiment. Esportcat destina aquest curs més de 4,8 milions d’euros per acompanyar aquestes figures del CAR i ajudar-les per a l’obtenció de resultats en les principals competicions.

Actualment, al CAR s’hi entrenen esportistes de 17 federacions (Atletisme, Automobilisme, Bàdminton, Cecs i Deficients Visuals, Esgrima, Gimnàstica, Golf, Halterofília, Lluita, Motociclisme, Natació, Persones amb Discapacitat Física, Pentatló Modern, Taekwondo, Tennis Taula, Tir Olímpic i Triatló). Aquestes dones i homes gaudeixen de d’una beca d’intern/a, mixta o d’entrenament que els permet fer ús de les instal·lacions i gaudir d’allotjament i manutenció, serveis de ciències, medicina i tecnologia (fisioteràpia, fisiologia i nutrició, preparació física, psicologia, investigació, tecnologia i biomecànica) i de formació dual, etc.

A través del programa ARC, del qual formen part 4.903 esportistes catalans, Esportcat destina 7 milions d’euros a tots els programes d’alt rendiment i tecnificació i atorga beca a 557 esportistes de diversos nivells de 69 especialitats, que s’entrenen en 8 centres amb el suport de 100 entrenadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)