Internacional

Nervis en territori pacient

Premier. L’Everton rep demà l’Arsenal amb Koeman instal·lat en una situació “difícil i de pressió”, amb l’acomiadament sobrevolant Goodison Park

Ronald Koeman sosté que se sent “fort”, però també accepta que és part de la professió i que el seu futur a la vora del Mersey ja no és a les seves mans. “La decisió final no és a les meves mans, la té la directiva. I si creuen que no soc la persona ideal, m’ho faran saber”, admetia dijous l’holandès, tocat després de l’últim desencís tofee, aquesta vegada contra el Lió i quedant en una situació de depressió en l’Europa League.

Tot i haver rebut mostres de “suport total” per part del màxim accionista, Farhad Moshiri, i del president, Bill Kenwright, Koeman admet que la pressió sobre la seva figura augmenta, amb part de la crítica demanant ja la seva destitució i esgotant els dies d’un octubre en què no ha estat capaç de guanyar ni un sol partit. “És una situació difícil, perquè ens falta confiança, i aquesta només arriba guanyant partits”, va explicar l’exblaugrana, que aquest estiu ha encapçalat una revolució dràstica a la banqueta de Goodison Park, amb la pèrdua del seu futbolísta franquícia –Romelu Lukaku (al Man. United per 84,5M€), però invertint-ne més de 150 en una nova columna vertebral: des del futur porter de la selecció anglesa (Jordan Pickford) fins a una de les sensacions de la temporada passada en la lliga espanyola (Sandro Ramírez), passant pel prometedor central Michael Keane, els talentosos Davy Klaassen i Gilfy Sigurdsson i el retorn del fill pròdig: Wayne Rooney. Però més enllà de noms, l’Everton està lluny de ser un equip amb segell, segur de si mateix, i els resultats han plantejat una deriva inquietant i que posa a prova la paciència d’un club que en els últims anys ha exhibit força temprança. La BBC destacava dijous que des del canvi de segle, tots els seus entrenadors han tingut la possibilitat de mostrar la seva vàlua com a mínim en 100 partits a la banqueta, amb la destacada trajectòria de David Moyes a la banqueta i també sostenint Robert Martínez en moments delicats i de molta crítica. De moment, Koeman en compta 57, amb un balanç de 24 victòries i 18 derrotes, amb una primera temporada correcta i un inici d’aquesta que l’ha fet superar la línia vermella. Dos punts per sobre del descens, només el salva la sang freda de la directiva, amb Goodison Park esbroncant ja el seu equip de forma evident i l’Arsenal com a incòmode visitant demà a la tarda.

Howard Kendall
Novembre 1990-Desembre 1993
* Jimmy Gabriel
Desembre 1993 - Gener 1994
Mike Walker
Gener 1994 - Novembre 1994
Joe Royle
Novembre 1994 - Març 1997
* Dave Watson
Abril 1997 - Maig 1997
Howard Kendall
Juny 1997 - Maig 1998
Walter Smith
Agost 1998 - Març 2002
David Moyes
Març 2002 - Maig 2013
Robert Martínez
Agost 2013 - Maig 2016
* David Unsworth
Maig 2016
Ronald Koeman
Juny 2016 - ?

Investigació policial

La policia del Merseyside va confirmar ahir que està investigant l’incident protagonitzat entre els jugadors de l’Everton i del Lió –iniciats pel gal·lès Ashley Williams– i que va acabar amb la irrupció d’algun espectador de Goodison Park en els aldarulls, un d’ells empenyent un jugador del Lió mentre subjectava un nen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)