1a divisió

El viacrucis continua

1a divisió. El Real Madrid allarga el seu desencís, víctima d’una vaselina formidable de Pablo Fornals que permet al Vila-real imposar-se al Bernabéu per primera vegada en la història

real madrid 0 vila-real 1

REAL MADRID:Keylor Navas, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Casemiro, Modric, Toni Kroos, Isco (Lucas, 70’), Bale (Asensio, 70’) i Cristiano Ronaldo.VILA-REAL:Sergio Asenjo, Mario Gaspar, Bonera, Álvaro, Jaume Costa, Rodri Hernández, Trigueros, Fornals, Raba (Txerixev, 46’), Samu Castillejo (Rukavina, 83’) i Bacca (Enes Ünal, 76’).GOLS:0-1 (87’) Fornals.ÀRBITRE:Undiano Mallenco (col·legi navarrès). Targetes grogues a Dani Carvajal, Lucas Vázquez i Bacca.

Tot li queda lluny al Real Madrid. Els instants se li fan eterns i les bones sensacions li marxen de la boca en escassos segons. Camina a través del desert l’equip de Zidane, que veu com a cada pas se li enfonsa el peu, com li costa avançar una barbaritat en el dia a dia de la lliga i com les seves bones pretensions sempre són un miratge.

Entre l’orgull i la necessitat, ahir el conjunt de Chamartín no es va guardar res, va recuperar certs aires de grandesa, però quan tenia el Vila-real enllaunat al seu propi camp, va tancar els ulls un segon i quan els va obrir es va veure traient la pilota de dins la porteria de Navas, víctima d’una definició divina de Pablo Fornals, que va materialitzar la primera victòria de la història del Vila-real al Bernabéu i va premiar el sacrifici d’un equip que mai va perdre el seu esperit competitiu, sostenint trams en què el Madrid va sentir-se amo dels esdeveniments. Especialment en la primera meitat, en què, tot i les bones intencions de l’equip de Calleja, sempre predisposat a eludir la pressió blanca des de l’associació, van ser els blancs els que van marcar la pauta i fins i tot haurien pogut posar-se a volar sense necessitat d’arribar a l’agonia final. Cristiano Ronaldo, amb una falta rebotada, va impactar una pilota al travesser. Bale, després d’una acció individual, no va calibrar bé el xut amb la dreta, que va marxar lleugerament desviat. I novament el portuguès, ara reclamant un penal previ de Mario, que l’hauria desequilibrat, va veure com Asenjo li negava el gol amb una intervenció felina a boca de canó.

Ja sense Bakambu, a punt de posar rumb a la Xina, Calleja va optar per redissenyar l’equip sumant un migcampista i després del pas per vestidors va apostar per guanyar desplegament amb la presència de Txerixev. I el partit es va igualar, obrint-se a una anada i tornada en què el mateix extrem rus va disposar d’una ocasió que no va saber materialitzar i en què Bacca va estavellar una pilota a l’exterior de la porteria. Només en el tram final i havent oxigenat l’equip amb Lucas Vázquez i Asensio, el Madrid va recuperar el vigor en el joc. Però just aleshores, quan tenia el Vila-real arraconat, el malson va reaparèixer: Txerixev va travessar el camp sense oposició i, malgrat que Ünal va topar amb Navas en primera instància, va aparèixer per darrere Fornals per, amb una vaselina deliciosa, allargar el viacrucis blanc.

LES FRASES

És un cop que no mereixíem i no sabem explicar. La pilota no ha volgut entrar
Zinédine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
Hem estat intel·ligents en el partit i molt efectius per aconseguir fer història
Javier Calleja
ENTRENADOR DEL VILA-REAL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)