Internacional

Brasil

L’alarma de Vila Belmiro

Rodrygo s’ha convertit en la gran sensació del Santos en tan sols tres estones sobre la gespa

L’atacant, que ha vist porteria en els dos últims partits del ‘paulistão’ per rescatar punts, ha marcat amb el primer equip amb menys edat que Neymar

Les alarmes de Vila Belmiro salten amb una freqüència immediata. El pes del passat avala un club amb una sensibilitat especial per detectar talent i que ha donat vida a dos dels màxims exponents de la història del futbol brasiler: Pelé i Neymar. Al Santos la història mira des de dalt, i de moment no intimida els primers passos de Rodrygo Goes (Osasco, Brasil, 2001), que encara sense haver estat titular amb el club paulista i havent jugat tan sols 60 minuts amb el primer equip, ja ha alterat la calma d’una institució acostumada a il·lusionar-se amb la llum d’una nova estrella.

A Rodrygo li queda tot per fer, però en la seva presentació ha pessigat l’ànima dels aficionats, que han vist en ell un nen amb detalls diabòlics, sense por d’equivocar-se, i que, sobretot, ha demostrat tenir alguna cosa especial. Ha marcat gols decisius en l’últim minut dels dos darrers partits del torneig paulistão: contra el Ponte Preta, amb un xut sec al primer pal, per rescatar una victòria d’última hora, i contra l’Ituano per salvar un punt quan ja semblava que volaven els tres punts del Pacaembú –estadi on sovint juga el Santos de local–. Criat a Osasco, a la perifèria de São Paulo, el primer gol de Rodrygo amb la samarreta santista va arribar amb 17 anys –ha estat, fins i tot, més precoç que Neymar– i no ha pogut contenir unes expectatives que ara intenta apaivagar el seu entrenador, Jair Ventura, fill del llegendari Jairzinho (campió del món juntament amb Pelé el 1970). “Rodrygo té estrella i qualitat, és un futbolista diferent, és clar. Però no deixa de ser un nen, físicament ha de progressar i ha de tenir una entrada gradual a l’equip”, va explicar el preparador en vista del soroll mediàtic que ja reclama la seva titularitat demà, en la visita al majestuós Allianz Parque per fer front al Palmeiras en un dels grans duels del futbol paulista.

Hàbil i esmunyedís, de cintura alegre, Rodrygo va entrar a l’estructura del Santos amb deu anys per jugar a futbol sala, però poc després el club va decidir integrar-lo a l’equip de futbol, amb el qual ha estat sempre un nom predestinat a acabar brillant a Vila Belmiro. Malgrat no ser un davanter de referència (sol jugar escorat a la banda esquerra, com feia Neymar), ha estat sempre el màxim golejador dels seus equips entre les categories sub-11 i sub-17 i, amb tan sols 11 anys, Nike el va convertir en el jugador més jove a signar un contracte amb la marca, superant també en aquesta faceta Neymar –ho va fer amb 13.

“És un noi especial pel que fa al terreny de joc, però també pel que se li veu fora. Sembla que tingui 30 anys. És madur, educat i treballa de la millor manera. Hem de tenir paciència i ajudar-lo a desenvolupar el seu talent”, va assegurar el seu company Emiliano Vecchio, sorprès amb la carta de presentació de la nova sensació del futbol brasiler.

Debut de ‘Gabygol’

Mentre tot el poble santista reclama la titularitat de Rodrygo, el clàssic de demà contra el Palmeiras podria suposar el redebut d’un il·lustre del club en els últims anys, Gabygol, que, tot i la seva bona fama al país i haver guanyat la medalla d’or al costat de Neymar en els Jocs de Rio, no ha pogut arrelar a Europa, ni a l’Inter ni al Benfica, i torna a casa per rellançar la seva carrera.

11
anys
tenia Rodrygo quan va signar un contracte amb la marca Nike, i va esdevenir l’esportista més jove a fer-ho, amb dos anys menys que Neymar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)